28-11-2023 12:01:29 Son Güncelleme: 28-11-2023 12:09:29

Maltepe Ardahanlılar Derneği Başkanı Yaşar Geler den Ardahanlılara Teşekkür

Maltepe Ardahanlılar Derneği Başkanı Yaşar Geler geçtiğimiz günlerde Ardahan a yaptığı ziyaret sonucunda basın açıklaması yaparak Ardahan daki kurum ve kuruluşlara teşekkür etti .
Maltepe Ardahanlılar Derneği Başkanı Yaşar Geler den Ardahanlılara Teşekkür

Maltepe Ardahanlılar Derneği Başkanı Yaşar Geler geçtiğimiz günlerde Ardahan a yaptığı ziyaret sonucunda basın açıklaması yaparak Ardahan daki kurum ve kuruluşlara teşekkür etti .Geler Açıklamada 

Maltepe Ardahanlılar Derneği olarak Ardahan Eğitimine Destek Projemiz kapsamında....

Maltepe Ardahanlılar Derneği olarak Ardahan Eğitimine Destek Projemiz kapsamında “YAZAR, ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN BULUŞMALARI“ Maltepe Ardahanlılar Derneği, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İşbirliği ve Ardahan Valiliği’nin onayı ile 19-25 Kasım 2023 tarihleri arasında Ardahan Merkez, Göle, Hanak, Damal, Posof ve Çıldır İlçeleri okullarında gerçekleştirilmiştir.

Bu proje kapsamında okullarımıza bin adet ve Ardahan Belediyesi Kitap Kafe’ye de yüz adet kitap bağışında bulunulmuştur.

Ayrıca Ardahan İlimizin tanıtım ve kültürüne destek kapsamında da ilçelerimizde ve Ardahan il merkezinde tarihi ve turistik yerlere de tanıtım amaçlı geziler yapılmıştır.

Bu projeye Yazar Yaşar Geler, Yazar&Şair Olcay Kasımoğlu ve Yazar Murat Tuncel katılmışlar ve okullardaki söyleşiler sonrasında kendi kitaplarını imzalayarak öğretmen ve öğrencilerle buluşturmuşlardır. Her üç yazarımıza da özverili katkıları için teşekkür ederiz.

Bu proje içerisinde öncelikle Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği Ardahan Salim Dursunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 20 Kasım 2023 Pazartesi günü söyleşimiz gerçekleşmiştir. Bu söyleşiye katılan öncelikle öğrenci arkadaşlarımıza sonra Okul Müdürü Sayın Nihat Bülbül’e katılan okul öğretmenlerine ve bizleri bir hafta boyunca hiç yalnız bırakmayan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Halil Alıcı’ya teşekkür ederiz.

Aynı gün ziyaret ettiğimiz ve ilimize dönük projeleri olan, hoş sohbet ortamı yaratan ve Maltepe Ardahanlılar Derneğimizin çalışmalarını aktardığımız Ardahan Valisi Sayın Hayrettin Çiçek’e, derneğimizin projesine olağanüstü destek veren ve bizleri doğru işler üretmeye yönlendiren Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Uğur Dede’ye, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ve işlerimizin kolaylaştırılmasında olağanüstü çaba sağlayan Sayın Efsal Alantar ve Sayın Cavit Kara’ya, Ardahan’a yeni atanan ve destek projemize olumlu katkılar sunan ve program sonunda bizleri plaketle onore eden İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ayhan Acay’a ilgi ve samimiyetleri için çok teşekkür ederiz.

Bizleri davet ederek kurmuş oldukları KİTAP KAFE ve Ardahan üzerine verdikleri bilgileri için Ardahan Belediye Başkanı Sayın Faruk Demir’e ve eşi Zuhal Demir’e de teşekkürlerimizi iletirim. Ayrıca ziyaretimize bir de Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasını ekledik. Görüştüğümüz Oda Başkanı Sayın Çetin Demirci’ ye yakın ilgi ve samimiyeti için de ayrıca teşekkür ederiz. Ayrıca bir de davet aldığımız Ardahan CHP Merkez İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığını ziyaret ettik. Merkez İlçe Başkanı Sayın Kadir Sinan Onay ve İl Başkanı Sayın Yalçın Taştan’ a da teşekkür ederiz.

Proje programı kapsamında 21 Kasım 2023 Salı günü ilçelerine ulaştığımız ve bizleri olağanüstü heyecanla bekleyen, karşılayan ve ilgi çekici sohbetiyle bizleri mest eden, odasını adeta bir Anadolu müzesine dönüştüren Göle İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Süleyman Bedir’e, okulunda bizleri olağanüstü bir gayretle ağırlayan Nilüfer Göle Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Sayın Tüncay Kasımoğlu’na okullarında söyleşimize katılan okul öğretmenlerine ve ilgiyle dinleyen okul öğrencilerine teşekkür ederiz.

Yolumuz Göle’deyken bizleri takip eden ve okullarına uğramamızı isteyen Çalıdere Köyü İlkokulu Müdürü ve öğretmenleri ve o gözleri ışıl ışıl köy çocukları öğrencilerimize de teşekkür ederiz. O karlı tipili havada bu köy çocuklarıyla buluşmak bir başka güzellikti ve projemize farklı bir anlam kattı.

Projemizin üçüncü ayağı olan 22 Kasım 2023 Çarşamba günü önce Hanak İlçemize gittik. Bizleri makamında karşılayan ve hoş sohbetle ağırlayan Hanak İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mesut Yolcu’ya, okullarında hazırlıklarını yapmış bizleri bekleyen Hanak Atatürk Ortaokulu Müdürü Sayın Ömer Faruk Dede, okul öğretmenleri ve sohbetimize olağanüstü ilgi ile katılan ve çok çok istekli katılım sağlayan öğrencilerimize de çok teşekkür ederiz.

Aynı gün makamında ziyaret ettiğimiz ve bizleri Hanak’ta ağırlayan, hoş sohbet Hanak Belediye Başkanımız Sayın Ayhan Büyükkaya’ya da ayrıca teşekkür ederiz.

Projemizin dördüncü ayağında 22 Kasım 2023 Çarşamba günü ziyaret ettiğimiz güzel bir sohbet imkânı bulduğumuz Damal ilçemizde Damal Belediye Başkanı Sayın Ergin Önal’a, Damal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın İsmail Erten’e ve Damal Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel İlk ve Ortaokulundaki söyleşide bizleri ağırlayan Okul Müdürü Sayın Baykal Altu, okul öğretmenleri ve iyi bir gözlem ve katılım sağlayan öğrencilerimize de teşekkür ederiz.

Projemizin beşinci ayağı olan 23 Kasım 2023 Perşembe günü yolumuz Posof’a gitti. Posof programımız Posof İlkokulu’ndaydı. Posof İlkokulu’nda bizleri karşılayan Posof İlkokulu Müdürü Sayın Çiğdem Dursun’a, okul öğretmenlerine, yoğun ilgi ve istekli olan öğrencilerimize sonsuz teşekkürler ediyoruz.

Posof ziyaretimiz öncesinde programımız kapsamında Ardahan Üniversitesini ziyaret ettik. Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mehmet Biber ile üniversite ve Ardahan eğitimi üzerine söyleştik. Söyleşinin en ilginç yanı ise rektörün Ardahan için özel lise açılması talebiydi. Özel okul mantığına karşı bir duruşumuzun olduğunu belirterek ilgili yerlere ileteceğim sözünü de verdim. Ve yine Ardahan Üniversitesi Personel Daire Başkanı Sayın Filiz Vural’ı ziyaret ederek Ardahan üzerine söyleştik. İlgi ve desteği için kendisine teşekkür ederiz. Ayrıca Ardahan Merkez Halit Paşa Ortaokulu’ndan gelen talep üzerine bir söyleşi de orada gerçekleştirdik. Talebi için Okul Müdürü Sayın Hanifi Erbil’e katılımcı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize de teşekkür ederiz.

Ve projemizin son aşaması olan Çıldır ayağındaydık. Özellikle de 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne denk gelmesi ve yoğun programlarına bizleri de dahil etmeleri takdire şayandı. Öncelikle Çıldır Belediye Başkanı Sayın K. Yakup Azizoğlu’nu ziyaret ettik. İlçenin durumu hakkında söyleştikten sonra, Çıldır İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Gürbüz Yıldız ile buluştuk ve birlikte söyleşi yapacağımız Çıldır Anadolu İmam Hatip Lisesine gittik. Okul Müdürü Sayın Korhan Karakaya bizleri karşıladı. Güzel hazırlanmış bir salon, öğrenci ve öğretmen katılımı vardı.

Söyleşimizi tamamladıktan sonra bizleri birer plaketle onurlandırdılar. Öğrenciler, öğretmenler, Milli Eğitim Müdürünün heyecanı ve onore eden konuşmaları ve sevinci bizleri oldukça mutlu etmiştir. Kendilerine teşekkür ederiz. Okul söyleşimiz sonrası, önceden programlanmış olan Çıldır İlçe Kaymakamı Sayın Muhammet Enes İpek’i makamında ziyaret ettik. Verimli bir söyleşi ve ilgisi için kendisine teşekkür ederiz.

Bu okul programından sonra davet aldığımız Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu Yatılı Bölge Ortaokulu’na gittik. Okul Müdürü Serhat Ferhat Dursun, idareciler ve öğretmenlerin yoğun ilgisini gördük. Ayrıca bu okul için söz vermiş olduğumuz ve İstanbul 118 T Lions Kulübünün destekleriyle oluşturacağımız Müzik Sınıfının oluşumu hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Yakın zamanda da bu projemizi gerçekleştireceğimizi umuyoruz.

Aynı akşam Çıldır Belediye Başkanımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Çıldır İlçesinde görev yapan öğretmenler onuruna Çıldır Taşkonak Otel’de verdikleri akşam yemeğine davetli olarak katıldık. Güzel ve eğlenceli gece için başkanımıza teşekkür ederim. Tabi ki Çıldır Belediyesi Muhasebe Müdürü Güven Korkmaz’ın yakın ilgisi ve samimiyetini de göz ardı etmemek gerek, çünkü gün boyu bizimleydi. Kendisine ayrıca teşekkür ederim.

Ayrıca bir özel teşekkür de Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tahsis etmiş olduğu araçla bir hafta boyunca bizlere hizmet veren ve destek olan Servis Şoförümüz Mehmet beye ve konakladığımız Ardahan Öğretmenevinin Genç Müdürü İbrahim beye Resepsiyon Memuru Topçu beye ve diğer tüm çalışanlara etmek isterim.

Çıldır Gölü gezimiz sırasında uğrak yerlerimizden birisi de göl kıyısında bulunan ve Ardahan/Çıldır Turizmine katkı sunan Ardahan İl Özel İdaresinin ağaç evler Senger tesislerinin işletmecileri Nusrettin Karaçayır, Ersin Karataş ve ortaklarına ilgi ve ikramları için teşekkür ederiz.

Bir özel teşekkür de Ardahan’ın iyilik meleği özellikle SMA hastaları konusunda çok ortak proje yaptığımız Sayın Fatma Kayatürk, eşi ve kızına etmek isterim. Bizlerin onuruna Ardahan Lezzet-i Kür Restoranda özel bir akşam yemeğinde ağırladılar. Ayrıca bizleri ağırlayarak onurlandıran akrabalarımız Sevil Özçelik, Miyase Uygur, Faruk Geler, Öner Geler ve tüm aile fertlerine de müteşekkiriz.

Ve sonuç olarak;

Maltepe Ardahanlılar Derneği klasik hemşeri dernekçiliğinden öte sosyal ve önemli bir eğitim projesini daha hayatı geçirmiş oldu. Bu projeden kastımız Ardahan’ın eğitimine destek olmak, kaynak kitaplarla öğrencilerimizi desteklemek, ulaşılmaz yazar ve şairleri öğrencilerin ayağına götürmek, öğrenci ve öğretmenlerin ufuklarını açmak, yol göstermek ve yöntem sunmaktı. Bunu da başarabildiğimizi düşünüyorum. Götürdüğümüz yazar ve şair ekibi de alanlarında yetkin insanlardı. Tamamen gönüllülük üzerine inşa edilmiş bir projeydi. Ardahan ilimizde ilk kez gerçekleştirilen böyle kapsamlı bir proje umuyorum ki örnek bir proje olarak yerini alacak, geleceğe ışık tutacak ve sürdürülebilir olacaktır.

Bu proje için ilk günden itibaren karar alan ve destekleyen Maltepe Ardahanlılar Derneği Yönetimlerini de unutmamak gerek. Tüm dernek yöneticisi arkadaşlarıma teşekkür ederim. Derneğim ve söyleşi ekibim adına KAMUOYUNA saygıyla duyururum.

Yaşar GELER

Maltepe Ardahanlılar Derneği Başkanı

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI