30-10-2023 13:24:18

Maltepe Ardahanlılar Derneği 6. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir Cumhuriyet Kokteyli Düzenledi

Merkezi İstanbul Maltepede bulunan İstanbul Maltepe Ardahanlılar Derneği Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları çerçevesinde kokteyl vererek kutladı. kutlamalara siyaset STK ve Ardahanlı üye ve çok sayıda davetli katıldı
Maltepe Ardahanlılar Derneği 6. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir Cumhuriyet Kokteyli Düzenledi

Merkezi İstanbul Maltepede bulunan İstanbul Maltepe Ardahanlılar Derneği Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları çerçevesinde kokteyl vererek kutladı. kutlamalara siyaset STK ve Ardahanlı üye ve çok sayıda davetli katıldı. Dernek Başkanı Yaşar Geler yaptığı açıklamada;

Çok değerli kamuoyu,
Malum bu yıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurmuş olduğu TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 100. Kuruluş yıldönümü. Hatta kuruluşundan öte cumhuriyetimizin ilanının 100. Yıldönümüdür. Çünkü asıl kuruluş 19 Mayıs 1919, 23 Nisan 1920 ve diğer çalışmalarla gerçekleşmiştir. 29 Ekim 1923 ise, kuruluşumuzun ilan tarihimizdir.


Bizler de bu memleketin yurttaşları olarak; geçmişimize saygı, değerlerimizi koruma ve yüceltme, kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve onun eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkma ve yaşatma adına Maltepe Ardahanlılar Derneği olarak her yıl olduğu gibi bu yılda 100. Yılında Cumhuriyeti anlama, koruma ve yaşatma adına ve Maltepe Ardahanlılar Derneği’nin de 6. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir

CUMHURİYET KOKTEYLİ düzenledik.
Yapmış olduğumuz bu özel ve önemli programda özellikle Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, kültür ve sanat elçilerimize, halk oyunlarımıza ve yöresel şarkı ve türkülerimize yer verdik.


Çok sayıda davetlinin katıldığı programımıza Maltepe kaymakamımız Bahri Tiryaki telgraf göndererek, Maltepe Belediye Başkanımız Ali Kılıç, Maltepe Belediye  Başkan Yardımcısı Savaş Erol ile temsil edilerek, Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Orhan Çerkez bizzat katılarak, CHP Maltepe İlçe başkanı Kenan Otlu ve yönetimi ve diğer siyasi parti temsilcileri, Maltepe’nin saygın ve sevilen Muhtarları, STK’ları, dernekleri, vakıfları, Cem Evi yetkilileri, Ardahan halkı, Maltepe ve civar ilçelerden halkımız, öğrenciler, gençler, kadınlar, erkekler, çocuklar ve basın mensupları katılım sağlamışlardır. Tek tek isimlendiremeyeceğim ama hepsine tek tek teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı iletiyorum.
Ayrıca, Sosyal Tesisleri derneğimize tahsis eden Maltepe Belediyesi Başkanı Sayın Ali Kılıç’a ve tüm tesis çalışanlarına, Maltepe Belediyesi Özel Kalem Müdürü Umut Polat Müdürüme, Ulaşım konusunda destek veren Maltepe Belediyesi Ulaşım Müdürü Orhan Akbaba’ya, Koro için kurs açma izni ve desteği veren Maltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Asuman Büber Müdürüme, Maltepe Belediyesi Halkla ilişkiler Müdürü Nevin Ergen Müdürüme de ayrıca şükranlarımızı sunuyorum.
Programda, konuşmalardan sonra zeybek gösterisi, 100.Yıl pasta kesimi gençlerden şiirler, şairlerden şiirler, Ressam Çiğdem Yıldız’ın Cumhuriyet Sergisi, Maltepe Ardahanlılar Derneği Korosu/Sevdalinka’nın özel parçalarla sunumları ve Ardahanlı Sanatçımız Uğur Akçay’ın yöresel türkülerle katılımcıları coşturması ile mükemmel bir kutlama programı gerçekleştirmiş olduk.  Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun!
Kamuoyuna saygıyla duyurulur!
Yaşar GELER
Maltepe Ardahanlılar Derneği Başkanı

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI