19-10-2023 23:35:46

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri'nde Filistin'e Destek Mesajı

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu, bu yıl 7'ncisi düzenlenen Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri ile güneşin ilk doğduğu toprakları başkent Ankara'ya taşıdı
Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri'nde Filistin'e Destek Mesajı

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu, bu yıl 7'ncisi düzenlenen Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri ile güneşin ilk doğduğu toprakları başkent Ankara'ya taşıdı.

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım’ın öncülüğünde 18 Ekim tarihinde Keçiören Kalaba Meydanı’nda start alan tanıtım günleri, Keçiöeren Belediyesi’nin destekleriyle 22 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Yoğun katılımın sağlandığı tanıtım günlerinde kurulan stantlarda Kars, Ardahan ve Iğdır’ın yöresel lezzetlerinin yanı sıra serhat şehirlerinin değerleri başkentlilerle buluşturuluyor. Geçtiğimiz yıllarda oldukça renkli görüntülerin oluştuğu tanıtım günleri bu yıl İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarda hayatını kaybeden din kardeşlerimiz için tutulan yas nedeniyle buruk geçiyor. Tanıtım günleri stantlarında Filistin Bayrağı’nın da yer aldığı başkent Ankara’da yöresel sanatçılar da sazlarıyla katıldığı programda İsrail’i protesto amaçlı saz çalmadılar.

Kuran-ı Kerim’in okunarak, Gazze’de hayatını kaybeden masumlara duaların edildiği Kars Ardahan Iğdır Tanıtım günlerine Kars Ardahan ve Iğdır valileri, 65. Hükumet Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Ardahan Milletvekili Kaan Koç, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Kars eski milletvekili Selahattin Beyribey, Ardahan eski milletvekili Orhan Atalay, KAI Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım’ın yanı sıra birçok protokol mensubu ile vatandaşlar katıldı.

Gerçekleştirilen konuşmalarda Doğu illerinin sahip olduğu değerlerin konuşulmasının yanı sıra dünyada yaşanan gelişmelere değinildi. Tanıtım günlerindeki sessizliğin nedenini yaptığı konuşmayla katılımcılara bir kez daha hatırlatan AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın; “Gazze’de şehit olan Müslüman kardeşlerimiz için ülkemizde milli yas ilan edildi. Bizler de programlarımızda hiçbir şekilde eğlence ve çalgılara müsaade etmedik. Bu yıl kutlama programı yerine sadece tanıtım ve Filistinli kardeşlerimize destek programı düzenledik. Bu vesileyle Gazze’de hayatını kaybedenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

.

 
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI