07-03-2024 12:09:45

Ardahan Vakfı nın 55’e yakın projesi düzenlenen muhteşem organizasyonla tanıtıldı

Ardahan Vakfı’nın Eğitim, Kültür, Sanat ve Tarih alanlarında yapmış olduğu 55’e yakın projesi düzenlenen muhteşem organizasyonla tanıtıldı
Ardahan Vakfı nın 55’e yakın projesi düzenlenen muhteşem organizasyonla tanıtıldı

Ardahan Vakfı’nın Eğitim, Kültür, Sanat ve Tarih alanlarında yapmış olduğu 55’e yakın projesi düzenlenen muhteşem organizasyonla tanıtıldı. 20, 21 ve 23'üncü dönem Ardahan Milletvekili Saffet Kaya’nın da katıldığı, konuklara kaz eti ikram edildiği gecede Türk Halk Müziği Sanatçısı Nesrin Güneş söylediği birbirinden güzel türkülerle geceye renk katarken davetliler türküler eşliğinde halaylar çektiler.

BURHAN AKTAŞ; ‘’EĞİTİM EN ÜYÜK MÜCADELELERİMİZDEN’’

Ardahan Vakfı’nın 12 yılda 55 projesi düzenlenen muhteşem gecede davetlilere tanıtıldı. Güzide Barış Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen, sanayici ve iş insanları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin yoğun ilgi gösterdiği gecenin açılış konuşmasını yapan Ardahan Vakfı Başkan Vekili Burhan Aktaş, Vakıf olarak en büyük mücadelelerinden olan iyi bir eğitim ve öğrenim olduğu kadar Ardahan’ın değerlerini yüceltme, Ardahan’ın kutsallarını yaşatmak olduğunu söyledi. Eğitimde, kültürde, sanatta ve sosyal yaşamda Ardahan’ı en üst seviyelere getirmek ve oralarda tutmayı da hedef haline getirdiklerinin altını çizen Burhan Aktaş, ‘’Ancak doğru olursak kazanır, dik durursak başarırız. Dik durmayan, doğru olmayan, ilke tanımayan, hiçbir mücadele zafer kazanamaz, başarı sağlayamaz. Ardahan bizim öz yurdumuzdur. Burası bizim öz vatanımızdır. Biz Serhat illerinin ta kendisiyiz.’’ Şeklinde konuştu.

SAFFET KAYA; ‘’HEPİNİZ BİZİM İÇİN DEĞERSİNİZ’’

20, 21 ve 23'üncü dönem Ardahan Milletvekili Saffet Kaya gecede yaptığı konuşmada Ardahan Vakfının özellikle eğitime, öğrencilere verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Kaya konuşmasında şunları söyledi; ‘’

‘’Hepiniz bizim için bir değersiniz. Saffet Kaya olarak 32 yılını bu memlekete adamış, gönül vermiş bu memlekete naçizane katkı sağlamış ömrü vefa ettikçe de bu memlekete naçizane varlığmı sürdüreceğim bir insan olarak her zaman yanınızdayım ve her zaman emrinizdeyim. Sizleri seviyoruz çünkü. Ardahan Vakfımızı bir STK olarak huzurunuzda özellikle bir kez değil binlerce kez kutluyorum. STK budur. Demokrasilerde 4’ncü güç dediğimiz güç işte budur. Eğitime katkı sağlar, memleketin dertleriyle dertlenir, kültürümüze ortak olur, bölgemizin sorunlarında bende varım der. Onun için Ardahan Vakfını geçmişteki 10 yıllık tarihiyle kutluyorum bundan sonraki başarılarını da görmekten gurur duyacağımızı ifade etmek istiyorum. Milletvekili maaşı almayan bir kardeşiniz olarak ben 30 yılda 6 bine yakın üniversite öğrencisi okutmuş birisiyim. Ömrüm vefa ederse 10 bindir hedefim. Bunları yaparken o kadar büyük haz duymuşumdur ki bunların içinde valimiz var, başsavcımız var, başhekimiz var. Eğitime ve insana yatırım bir toplumun en öncelikli meselesidir. Ardahan Vakfıda bunu yaptığı için 30 bin öğrenciye dokunduğu için, eğitim imkanı, onların istikbalinde gerçekten katkı sağladığı için yine binlerce kez kutluyorum tebrik ediyorum.

CELİL ÜNLÜ; ‘’

Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Çiler Boylu’nun sunuculuğunu yaptığı gecede konuşan Ardahan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Celil Ünlü, Vakıf olarak halka dokunan hakka dokunur felsefesini her zaman rehber ettiklerini ifade etti. Ünlü konuşmasında şunları söyledi; Mevlana hazretlerinin de dediği gibi nasıl ki, Doğanın ve evrenin sırları varsa, her insanın içinde bir sır vardır ve bu sırların içinde de bir sır vardır. Kimi bu sıra çocuklu yaşlarda, kimi genç yaşlarda, kimi ise yaşlılık dönemlerinde erişmiştir. Rabbim beni ve dava arkadaşlarımı bu sıra ve mutluluğu 28 yaşlarında YİBO Derneğini kurmakla ve 40 yaşında Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.a.v) efendimizin emaneti olan bu Vakfı kurmakla davamızı ve bizi şereflendirmiştir.

Gerek İslam Tarihinde gerekse Türk Tarihinde vakıf medeniyetlerinin yeri her daim farklı olmuştur. Tarihte ilk Vakfın Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.a.v) efendimiz tarafından kurulduğunu hepimiz biliriz. Sonrasında bu emanetini Hz Ömer devir almış, Selçuklu döneminde çoğaltılmış, Osmanlı döneminde ise vakıflar tavan yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti döneminde ise yasalarla güvence altına almıştır. Bizler Peygamber efendimiz den almış olduğumuz bu mübarek emanetin farkındayız. Dikkat edilirse Osmanlı Döneminde yapılan han HAN, HAMAM, CAMİ, KİLİSE, MEDRESE, ÇEŞME ve sayısız eserlerin çoğunun vakıflar tarafından yapıldığını görürüz.

BİZİM SERÜVENİMİZ BİR HAYALLE BAŞLADI

Vakfımızın serüveni ilk olarak 2010 yılında şahsımın mezun olduğu okulu yani Ardahan Yatılı ilköğretim bölge okulunu ziyaret etmesi ve Ardahan YİBO Derneğini kurma fikrini ortaya atmasıyla başlamıştır. Bizler ilk kurulduğumuz YIL ağırlıklı Yatılı okullarda ve köy okullarında Eğitime katkı sunmak amacıyla kurulmuştuk. 2012 -2013 Yılında derneğimiz Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgesinde yaklaşık 200 – STK - içerisinde bölgenin en çok proje üreten en iyi Derneği seçilerek ödüllendirilmiştir.

Vakfımız şimdiye kadar 60 adet proje üreterek yaklaşık 35 bin öğrenci giydirmiş olup , dönem Dönem T.B.M.M. Sine raporlar sunarak bölgemizde ki öğretmen açıklarının kapatılmasına raporlarımız öncülük etmiştir. Özellikle 2014 Yılında M.E.B sunduğumuz raporumuz bizzat Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından imzalanmış olup, bölgemize branşlarına göre 322 öğretmenin atamasına raporumuz öncülük etmiştir.

30 DAN FAZLA KÖYDE KÜTÜPHANE KURULDU

2013 -2014 Eğitim Öğretim Yılında bölgemizde bulunan bütün liselerimize o dönemin parasıyla toplamda 522.000 TL değerinde kaynak kitabı götürülerek liselerimizin bütün kaynak kitap açığı da kapatılmıştır. Aynı yıllarda 68 Ortaokulumuz ve 23 liselerimizi de kapsayacak şekilde her yıl düzenli olarak seviye belirleme sınavları yaptık ve halen yapmaktayız. Özellikle bölgemizde şimdiye kadar Fen laboratuvar sınıfları , Bilgisayar sınıfları , Müzik sınıfları , Satranç sınıfları , Zeka oyunları sınıfları ve 30 dan fazla köyümüzde kütüphane kurulmuştur. Özellikle ODTÜ – MARMARA VE EGE ÜNİVERSİTESİYLE köylerimizde başta kadın hakları olmak üzere , kız çocuklarımızın okumaları ile ilgili de çeşitli eğitimler verilmiştir. Sizlerde takdir edersiniz ki bir Vakfın olmasa olması burslar olup, vakfımız aylık düzenli olarak 70 öğrencimize burs vermektedir. Şimdiye kadar ise 900 den fazla öğrencimize burs vermiştir. 

VAKFIMIZ DÖRT TEMEL TAŞ ÜZERİNE KURMUŞTUR

Eğitim Kültür Sanat ve Tarih olmak üzere Vakfımız dört temel taş üzerine kurmuştur. 12 yıl önce Küçük mutluluklar üreten bir YİBO Derneği bugün artık büyük mutluluklar üreten bir Ardahan Vakfı haline gelmiştir.Artık 2008 yılında sadece bir köyümüzün Okuluna dokunan değil, 2024 yılın da Ardahan’da yediden yetmişe bütün Okullarına dokunan bir Ardahan Vakfı var. Geçmiş 12 yılımızda ağırlığımız Eğitim olsa da bugün Ardahan Vakfı bölgemizin hemen hemen her alanın da faaliyet gösteren, tanına ve bilinen bir kurum haline gelmiştir. Sadece Ardahan’da değil, vakfımız bugün ihtiyaç duyulması halinde Türkiye’nin her noktasında proje yazan ve üreten bir kurum haline gelmiştir.

DEPREMDE YARDIM VE SEYYAR AŞEVİ DESTEĞİ

Malumunuz Ülke olarak hepimiz 6 Şubat 2023 tarihinde büyük bir Deprem felaketi ile uyandık. 9 Şubat günü Vakfımız deprem bölgesine toplamda 4 Tır dolusu insani malzeme götürmüş olup ayrıca başta İskenderun olmak üzere, Defne ve Samandağ da yaklaşık 4.500 kederli ailemize dokunarak seyyar bir aş evi yapmıştır. Ben burada hepinizin huzurunda o gün bize bütün kapılarını açan başta Ali Rıza Nasıroğlu olmak üzere bize destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Ardahan Vakfı gücünü kadim tarihimizden ve medeniyetimizden almıştır, hikâyesi olmayan milletlerin tarihi de olmaz demiş atalarımız. Bizler bu felsefeyi bütün kalbimizle benimsemiş bir vakıfız. Tarihimize sahip çıkacağımız gibi, aynı zamanda tarih de yazmaya da ant içmiş bir kurumuz. 12 Yılık mazimizde yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek, hepinize kurumum adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

BU VAKFA DESTEK VERMEK HERKESİN ASLİ GÖREVİ

Bu değerli Vakfın yöneticilerine destek ve omuz vermek hepimizin asli görevidir. Bir toplumda insana ve eğitime yatırmı olmadığı o noktada ülkenin geleceği ve istikbali ile nitelikl,i bir toplum olabilme imkanı olabilmesi mümkün değildir. Amacımız ülkemiz milli eğitimde çığır açmasıdır. Biz eğitimde gelecek kuşaklarımızı en iyi eğitmediğimiz sürece,  ülkenin kalkınmasına katkı sağlamamız mümkün değil. İşte bu tür vakıflarımız, derneklerimiz ve onlara destek verenler bilmelidir ki her eğittiğiniz insan bu ülkenin geleceğinde dünyayı yönetmeye talip olsunlar diye düşünüyoruz. Çocuklarımıza bu imkanı sağlayan Vakfın her bireyine minnettarım, şükran borcum var. Başarılarınızın devamını diliyorum bu konuda bana düşen ne varsa her zaman emrinizdeyim.’’ Dedi.

VAKFA DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Ardahan Vakfına vermiş olduğu desteklerden dolayı; Ardahan eski Milletvekili Saffet Kaya’ya, MHP geçmiş dönem MYK üyesi İş İnsanı Erkan Azeri, İş İnsanı Ali Rıza Nasıroğlu, Kocaeli KAISİAD Başkanı İş İnsanı Haşmet Uçar, Darıca Karslılar Derneği Başkanı Ali Şen, İş İnsanı Enes Selimoğlu, İş İnsanı Haşim Düz, İş İnsanı Selim Akdeniz, Av. Müzeyyen Çiftçi, Av. Muzaffer Polat, İş İnsanı Adem Aktaş, iş İnsanı Turhan Samak, İş İnsanı Metin Polat’a;

Yine Vakfın kuruluşundan bugüne kadar tüm çalışmalara destek veren kurucu üyeler; İş İnsanı Adem Düz, Burhan Yıldırım, Evren Öztürk’e günün anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

Gecede ayrıca, Ankara Ardahan İl Derneği Başkanı Yücel Aktaş, Suat Aktaş, Öğretim Görevlisi Murat Çaman, Tamer Deniz, Ankara’da düzenlenen geceye destek ve katılımlarından dolayı, Celil Ünlü, Ali Rıza Nasıoğlu, Çiler Boylu’ya günün anısına teşekkür plaketi verdiler.

Konuşma ve plaket takdimin ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Nesrin Güneş söylediği birbirinden güzel türkülerle geceye renk katarken davetliler türküler eşliğinde halaylar çektiler.

GECEYE KATILIM;

Ardahan Vakfı’nın Eğitim, Kültür, Sanat ve Tarih alanlarında yapmış olduğu 55’e yakın projesi düzenlenen muhteşem geceye; 20, 21 ve 23'üncü dönem Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dinç, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Rıza Resuloğlu, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Metin Çilli, Marmara KAISİAD Başkanı Şamil Yalçın, Kocaeli KAISİAD Başkanı Haşmet Uçar, Gebze Gazeteciler Cemiyet Başkanı Levent Altun, Kocaeli Ardahanlılar Dernek Başkanı Alpay Aydemir, Kocaeli Karslılar Derneği Başkanı Alper Yılmaz, Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Can Kazdağ, Ankara Ardahan İl Derneği Başkanı Yücel Aktaş, siyasi partilerin yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve meclis üyesi adayları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve iş insanları ile vakıf üyeleri katıldı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI