08-03-2020 01:16:48 Son Güncelleme: 08-03-2020 01:30:48

Maltepe Ardahanlılar Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nünde buluştu.

Maltepe Ardahanlılar Derneği (ARDAHAN-DER) kadın üyeleri ve erkek üye eşleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nünde buluştu.
Maltepe Ardahanlılar Derneği  8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nünde buluştu.

Maltepe Ardahanlılar Derneği  (ARDAHAN-DER) kadın üyeleri ve erkek üye eşleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nünde buluştu.Gerçekleşen programa  Yaşar Geler, Jülide Ferihan Kaya,Nilgün Sevdiren,Zihni Akbulut,Mahir Akbulak,Mustafa Topçu, Gürhan Taşdemir,Yakup Canpolat,Günay Kamacı,Turgay Akpınar,Zülali Uçarman,katılım sağladılar.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Geler konuşmasında;

 Değerli kadınlarımız, asil, onursal, Fahri üyelerimiz, misafirlerimiz ve Maltepe basını,

Maltepe Ardahanlılar Derneği olarak düzenlemiş olduğumuz “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinliğimize hoş geldiniz.
 Yeryüzünün en ağır işçileri, eli öpülesi kadınlar, gününüz kutlu olsun!  Sözlerime Cemal Süreyya’nın birkaç dizesiyle başlamak istiyorum
Bir kadını ikiye böl... Yarısı annedir, Yarısı çocuk, Yarısı sevgili Yarısı aşk.
Duyanlar bunu bilmez, Görenler anlamaz bunu! Yarısı rivayettir, Yarısı gece.
Öncelikle sizlere kısaca 8 Mart’ın çıkış noktası hakkında bilgi vermek istiyorum.

8 Mart 1857 yılında ABD’de bir tekstil fabrikasında çalışan kadın işçilerin ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi amacıyla yapmış oldukları grev sonucunda çıkan yangında 129 kadın işçinin yaşamını yitirdiği gündür. Bu anlamda yaşamlarını yitiren tüm kadınlarımızın, özellikle de ülkemize Atatürk gibi önemli bir lider yetiştiren Zübeyde hanımı, hayatta olmayan tüm annelerimizi ve ülkemiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.
16 Aralık 1977 tarihinde BM tarafından Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.


Maltepe Ardahanlılar Derneği olarak kadınlarımızın:.Eşit, özgürlükçü ve üretken olmalarını istiyoruz.Kadınlara hiç bir alanda kota konulmamasını, eşit temsiliyet verilmesini istiyoruz. İnsan hakları temelinde ekonomik, siyasal ve sosyal bilinçlerinin geliştirilmesini istiyoruz. Kadınları yaşamın içinde var olan, emekçi kadını daha fazla olan ülkelerin daha çok geliştiğini gözlemlemekteyiz. Bu anlamda da hem üye hem de derneğimizin yönetiminde daha çok kadınımızın yer almasını istiyoruz.
Tekrardan gününüzü kutluyor, güzel günlerde birlikte olmayı diliyoruz.dedi

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI