07-10-2020 11:34:47

İlk iş maskeyi çıkardı!

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Pazartesi akşamı koronavirüs tedavisi gördüğü Walter Reed Askeri Hastanesi’nden ayrılıp, Beyaz Saray’a gelişinde maskesini çıkarması ve “Hastalıktan korkmayın. 20 yıl öncekinden daha iyi hissediyorum!” gibi açıklamalarda bulunması tepkilere neden oldu.
İlk iş maskeyi çıkardı!

 

Sadece 3 gün kaldıktan sonra hastaneden ayrılan Başkan Trump, Beyaz Saray’a gitti. Hastane çıkışından, Beyaz Saray’a girene kadar maskeli olduğu gözlenen Trump, henüz daha koronavirüsü atlatmadığı halde fotoğraf çekimi için çıktığı balkonda maskesini çıkarıp, cebine koydu. Trump’ın, iyileşmesine en az 10 gün olmasına ve virüs taşımasına rağmen maskesini çıkarması tepki çekerken, Başkan’ın zor nefes aldığı dikkatlerden kaçmadı.

Bununla birlikte Başkan Trump’ın, Beyaz Saray’a döndükten sonra kaydedilen ve Twitter hesabından yayınladığı videoda, “Koronavirüs hakkında çok fazla şey öğrendim. Kesin olan bir şey var. Virüsün sizi ele geçirmesine izin vermeyin, ondan korkmayın. Virüsü yeneceksiniz” ifadelerini kullandı. ABD’nin dünyadaki en iyi ilaçlara sahip olduğunu savunan Trump, “Hastaneye ilk gittiğimde kendimi iyi hissetmiyordum. Ancak iki gün önce hastaneden ayrılabilirdim. Uzun zamandır ilk defa kendimi bu kadar iyi hissediyorum” dedi.

Ancak Trump’ın bu sözleri de, tepkilerin odağına oturmakta gecikmedi. Zira ülkede 200 binden fazla kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, Trump’ın tedavisinde kullanılan ilaçların büyük bölümü, henüz “deneysel.”

‘Terse dönebilir’

Bununla birlikte Başkan Trump’ın hastanede sadece 3 gün kaldıktan sonra taburcu olması da tartışılmaya devam ediyor. Beyaz Saray Koronavirus Görev Gücü üyesi Anthony Fauci, CNN’e verdiği demeçte, Trump’ın hastalığında görülen iyiye doğru ilerlemenin “tersine dönebileceği” uyarısında bulundu. Bu arada Trump, yayınladığı bir başka videoda da “İşe geri dönüyoruz. Önde olacağım. Bunun tehlikeli olduğunu biliyorum ama başkanınız olarak bunu yapmak zorundayım” ifadelerini kullandı. Trump, rakibi Joe Biden’la karşı karşıya gelmesi planlanan 15 Ekim’deki ikinci televizyon düellosuna katılabileceği mesajını da verdi.  Ancak bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belirsiz. Trump’ın Doktoru Sean Conley ise yaptığı açıklamada “Trump bugün herhangi bir semptom göstermedi. Trump genel olarak çok iyi gidiyor” dedi.

Hatıra para basıldı!

Koronavirüse yakalanıp hastaneye kaldırılmasının ardından önceki gün tamamen iyileşmeden Beyaz Saray’a dönen ABD Başkanı Donald Trump’ın, “hastalığı yenmesi şerefine” madeni paralar basıldı. Paralar 100 dolardan satışa çıkartılırken, üzerinde hangi görselin yer alacağı paylaşılmadı.

ABD ordusunun komuta kademesi karantinada

ABD Başkanı Donald Trump ile bazı üst düzey Beyaz Saray yetkililerinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması Pentagon’da alarma yol açtı. Amerikan CNN televizyonuna konuşan bir askeri yetkilinin, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Oramiral Charles Ray’in koronavirüse yakalandığını açıklaması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile birçok kuvvet komutanının kendilerini karantinaya aldığı duyuruldu. Generallerin, Amiral Ray ile temas edip etmediği bilinmiyor.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI