21-06-2021 08:40:58 Son Güncelleme: 21-06-2021 10:42:58

Ermenistan’da seçimi kazanan parti belli oldu

Ermenistanda seçmenler, erken parlamento seçimleri için sandık başındaydı. İlk sonuçlara göre Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan zaferini ilan ederken, eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryanın liderliğindeki Ermenistan İttifakı oyların yüzde 21ini alabildi
Ermenistan’da seçimi kazanan parti belli oldu

Ermenistan'da seçmenler, erken parlamento seçimleri için sandık başındaydı. İlk sonuçlara göre Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan zaferini ilan ederken, eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'ın liderliğindeki Ermenistan İttifakı oyların yüzde 21'ini alabildi.

Ermenistan’da yapılan erken parlamento seçimini, Paşinyan’ın partisi resmi olmayan ilk sonuçlara göre oyların yüzde 53,92'sini alarak kazandı. Paşinyan, henüz seçimlere ilişkin kesin olmayan sonuçlar açıklanmadan Facebook hesabından yaptığı canlı yayında taraftarlarına seslendi.

Lideri olduğu Sivil Sözleşme Partisi’nin oyların çoğunluğunu aldığın belirten Paşinyan, "Sivil Sözleşme Partisi'nin parlamentoda çoğunluğu kazandığı şimdiden belli. Henüz oylar tam sayılmadı. Ancak ikna edici bir çoğunluğa sahip olacağız" dedi.

Hatırlanacağı gibi Paşinyan, Karabağ yenilgisinin ardından günlerce protesto edilmiş, daha sonra da seçim kararı almıştı. 

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI