13-03-2023 09:16:20 Son Güncelleme: 16-10-2023 11:01:20

Ardahan Saffet Kaya'yı istiyor. İşte o çağrı ve ayrıntıları

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte Milletvekili seçimlerinin de yapılacak olması siyasette heyecanı artırdı. Parası olan ve siyaset ile ilgilenen herkesin gönlünde mutlaka bir milletvekilliği yatar. Ama bazı isimler vardır ki kendileri istemese de vekillik görevine halkı onu ister, onu bağırır ve onu davet eder o isimlerde hayatlarını adadıkları halkının çağrısına kayıtsız kalmaz. İşte o isimlerden biride tüm hayatını Ardahan halkına adayan Saffet Kaya... İşte Saffet Kaya'nın hikayesi...
Ardahan Saffet Kaya'yı istiyor. İşte o çağrı ve ayrıntıları

Daha genç yaşında hizmet yoluna kendisini adayan Saffet Kaya, her şartta ve her koşulda Ardahan halkının sığındığı bir liman olmuş ve tüm imkanları ile de Ardahan'a ve Ardahanlıya koşmuştur. Uzun yıllar milletvekilliği de yapan Saffet Kaya ne kadar siyasetten uzak dursa da sevdalandığı ve uğruna tüm hayatını adadığı Ardahan halkının çağrısına hiç bir zaman kayıtsız kalmadı kalamadı. Şimdi önümüzde yine bir seçim var ve Ardahan halkı kendisine can olan, can suyu olan, derdine derman olan Saffet Kaya'sını istiyor. İşte o çağrı ve ayrıntıları...

Hiç bir çağrıyı karşılıksız bırakmayan, her derde derman olmaya çalışan Saffet Kaya, kuşkusuz Ardahan halkının gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Bu gerçek gün gibi ortada iken gösterilen sevdanın ve yapılan çağrının karşılıksız kalmayacağı ve Ardahan halkının Saffet Kaya'sı ile buluşacağı günlerde yakındır. Peki, Saffet Kaya kimdir? 

                   SAFFET KAYA kimdir?

1962 Ardahan doğumlu olan Saffet Kaya İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Ardahan'da okudu. Vatani görevini İstanbul Hasdal’da yaptı. Yüksek öğrenimini Kazakistan Almaata Milli Ekonomi Enstitüsü İktisat Bölümü'nde tamamladı. Saffet Kaya, Ardahan'da saygın iş adamı Şemsi Kaya'nın oğludur. 1979 Yılında İstanbul'a gelerek ticarete sanayici olarak başladı, Saffet Kaya aynı zamanda İnşaat şirketi kurarak birçok projeye imza attı.

Kars, Ardahan, Iğdır İş adamları Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. Bahçelievler Hizmet Vakfı ile Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı’nın Onursal Başkanı oldu.

Siyasi Hayatına Turgut Özal’ın görevlendirmesi ile Bakırköy Anavatan Partisi İlçe Başkanlığıyla başladı.

1994 Yılında, Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Çiller'in Davetiyle DYP den Ardahan Milletvekili Adayı Oldu. 1995 yılı seçimlerinde DYP Ardahan Milletvekili Olarak Parlemantoya girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyon Başkanlığı, Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı, Meclis İdare Amirliği Görevlerini yürüten Saffet Kaya Doğru Yol Partisi içerisinde ise Teşkilat Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2007 Yılında Ak Parti den gelen davet üzerine Ardahan Milletvekili olarak seçilip, Ak Parti Ardahan Milletvekili olarak görev yaptı. Saffet Kaya orta düzeyde İngilizce ve Rusça bilmektedir. Kaya, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

SAFFET KAYA

20.-21. ve 23’cü Dönem

ARDAHAN MİLLETVEKİLİ

21.Dönem TBMM Başkanlık Divanı İdare Amiri

 
 
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI