16-11-2022 11:13:12 Son Güncelleme: 16-10-2023 11:03:12

Ardahan Haberi: Ardahan 23.Dönem Milletvekili Saffet Kaya’dan Çerkezköy’deki hemşerilerine ziyaret

Ardahan 23.Dönem Milletvekili Saffet Kaya Kapaklı OSB’de bulunan SEM-KA Plastik tesislerini ziyaret etti.
Ardahan Haberi: Ardahan 23.Dönem Milletvekili Saffet Kaya’dan Çerkezköy’deki hemşerilerine ziyaret
Türkiye Büyük Millet Meclisinde 20. ve 21. Dönem Doğru Yol Partisi’nden, 23. Dönem ise AK Parti'den Ardahan Milletvekilliği yapan, 21. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı'nda İdare Amiri olarak görev alan Haziran 2015'te gerçekleştirilen genel seçimlere bağımsız milletvekili adayı olarak giren ancak 8 bin 287 oy alarak parlamentoya giremeyen Ardahan Eski Milletvekili Saffet Kaya Çerkezköy’deki hemşerilerini ve hafta sonu yapılan ÇTSO seçimlerinde yeniden meclis üyeliğine seçilen iş insanı Turgay Kaya’yı ziyaret etmek üzere Kapaklı OSB’de bulunan SEM-KA Plastik tesislerini ziyaret etti. 

Gittiği her yerde olduğu gibi kurbanlarla karşılanan eski milletvekili ve iş insanı Saffet Kaya burada da iki kurban kesilerek karşılandı. SEM-KA plastik hakkında iş insanı Turgay Kaya’dan fabrikanın durumu hakkında bilgi alarak fabrikayı gezen Kaya’nın ziyaretinin bir bölümüne hafta sonunda gerçekleştirilen ÇTSO seçimlerini kazanan Ahmet Çetin’de katıldı. 


 

OPTİMED HASTANESİNİ DE ZİYARET ETTİ 

Sarı ve yeşil listeden bazı isimlerin yer aldığı ziyarette öğle yemeğini fabrikada yiyen heyet ardından Trakya’nın en büyük hastaneleri arasında yer alan hemşerisi ve köylüsü olan Ayhan Arslan’ın Genel Koordinatörlüğünü yaptığı Optimed Hastanesini ziyaret etti. Üç dönem milletvekilliği süresince parlamentodan aldığı maaşı ihtiyaç sahibi köylülere ve Ardahan’daki eğitim gören öğrencilere burs olarak veren Saffet Kaya’nın bugüne kadar 5 bini geçkin öğrenciye burs verdiği öğrenildi. Çerkezköy ziyaretinde hemşerilerileriyle renkli sohbetler yaşayan Kaya’ya günün anısına iş insanı Turgay Kaya tarafından hatırlamak ve hatırlanmak dileğiyle fincan seti hediye edildi. 


 

ASLA LEKE BULUŞMAMIŞTIR 

Ziyaretleri değerlendiren Kaya “Biz her zaman gereğini yapmaya gayret ederiz. Çünkü bu memlekete hayat adamış insanlarız. Siyasi hayatımızda vicdanımıza onurumuza haysiyetimize asla leke bulaşmamıştır. Siyasetçi dediğiniz, devlet adamı dediğiniz kişi; erdemli, ilkeli faziletli bu memleket için çok şey yapıp en önemli hedefi gönüllerde yer edinmektir. Eğer siz gönüllerde yer edinmiyorsanız bu iş olmaz. Devlet adamlığının gereği hizmeti herkese eşit olarak yapmaktır” dedi. 


 

GÖNÜLLERDE KALIRSINIZ 

Memlekete hizmet etmenin şereflerin en büyüğü olduğunu vurgulayan eski milletvekili Saffet Kaya, “Bundan daha büyük bir şeref yok, seçilmek de şereflerin en büyüğüdür ama bir şartla şereflice başlayacaksınız vatanınıza milletinize şerefli hizmet vereceksiniz ve bedel ödeyeceksiniz, hayatınızı adayacaksınız. Böyle olursanız gönüllerde kalırsınız” diye konuştu. 
 

MEMLEKETİMİZ İÇİN YÜRÜYECEĞİZ 


Saffet Kaya “Bugün Turgay kardeşimiz bizi kurbanlarla karşıladı. Çok teşekkür ediyorum kendisine. Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Bunu biliyoruz, tek yapmamız gereken birlik, beraberlik kardeşlikten ödün vermeden memleketimiz için yürüyeceğiz. Asla emperyalizmin oyununa ülkemizi sürüklemeyeceğiz. Herkesin haykıracağı bir şey var, tek ses tek yumruk olması noktasında, her şey ülkemiz, memleketimiz ve vatanımız için” ifadelerini kullandı. 


HAKKIYLA GÖREVİNİ YAPSIN


Kaya, “Başkanlıkta eksik olanlar var, her iyi yönetim her zaman doğru yönetimdir. Ben başkanlık sistemindeki eksiklikleri tartışıyorum. Parlamentonun daha etkin olması yeniden revize edilmeli. Denetlenebilir, dengelenebilir bir demokrasi ve parlamenter sistemin mutlaka senkronize edilmesi lazım. Bu anlamada bir başkanlık olursa itirazımız yok. Demokrasinin çoğulcu, katılımcı, temsili adaleti sağlayacak bir süreçle taçlanması gerekir ki ancak parlamenter bir sistem hakkıyla görevini yapsın” dedi. 


MUHALEFETİN HER KESİMİNE SAYGI DUYMAK LAZIM


Eski Milletvekili Saffet Kaya, “Türkiye’de muhalefet ve iktidar partileri birbirleriyle uzlaşmak konusunda ciddi anlamda birbirlerini ötekileştiriyorlar. Altılı Masa bu memleketin aslında bir şansıdır. Daha evvel geçmişte bir araya gelemeyen unsurlar şu anda bir araya gelmişler Türkiye’nin sorunlarını konuşuyorlar. Ne güzel, Altılı Masa da Türkiye adına hayırlı işler düşünüyorsa bunda bir sıkıntı yok. Bunlar çok güzel anlamlı şeyler. Muhalefet de etkili olsun, kaliteyi yakalasın, rekabet gücünü yakalasın. Muhalefetin her kesimine saygı duymak lazım” ifadelerini kullandı. 


ODA YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ 


12 Kasım’da gerçekleştirilen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine sarı listeden aday olan ve başkanlığa seçilen Ahmet Çetin’i tebrik eden Kaya, “Ahmet kardeşimiz gönüllerde mazbata almak önemli. Resmi mazbatayı da yakın bir zamanda inşallah alacaksınız. Rabbim güzel günler versin. Seçilmek işin zor tarafı, seçildikten sonrası işin en zor tarafı. Kendini ispatlayacak, kuruma ciddi etken olacak, kendisini kutluyoruz tebrik ederiz” dedi. 


KAYA’YA TEŞEKKÜR ETTİ 


Güzel temennilerinden dolayı eski milletvekili Saffet Kaya’ya teşekkür eden Ahmet Çetin, “İlk başkanlık deneyimim. Daha önce başkan yardımcılığı yaptım 2005-2009 yılında. Başkanlığım ilk olacak inşallah. Davetiniz için de sizlere teşekkür ederim. Cumartesi günü demokratik bir seçim oldu bölgemize hayırlı olsun. Siyasetten uzak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak her siyasi görüşe eşit mesafedeyiz. Çünkü bizde din dil ırk, cinsiyet ayrımı olmaksızın hepsini temsil edecek bir bütünlüğü kutladık. İnşallah bizim amacımız bölge ticaretini hak ettiği yere getirmek. Siyasetin asla ve asla odanın içerisine girmemesi” dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI