17-09-2019 21:25:07 Son Güncelleme: 16-10-2023 11:29:07

Saffet Kaya dan Zehir Zemberek Açıklama Tekzip ve Suç Duyurusu

Basına sızdırılan bazı belgeler üzerinden Ardahan 23. Dönem Milletvekili Saffet Kaya hakkın da kamuoyu önünde Genç Çiftçi projesindeki usulsüzlük konusundaki soruşturma ile ilişkilendirme ve suçluymuş gibi haber yaparak yeni oluşumlar içerisinde gösterme gayreti içerisinde olduğu yönünde yapılan haberler hakkında Saffet Kaya dan açıklama ve suç duyurusu açıklaması geldi
Saffet Kaya dan Zehir Zemberek Açıklama Tekzip ve Suç Duyurusu

Basına sızdırılan bazı belgeler üzerinden Ardahan 23. Dönem Milletvekili Saffet Kaya hakkın da kamuoyu önünde Genç Çiftçi projesindeki usulsüzlük konusundaki soruşturma ile ilişkilendirme ve suçluymuş gibi haber yaparak yeni oluşumlar içerisinde gösterme gayreti içerisinde olduğu yönünde yapılan haberler hakkında Saffet Kaya dan Tekzip ve suç duyurusu açıklaması geldi

Odatv.com isimli haber sitenizde 16/09/2019 tarihinde yayınlanan ‘’Reisçiler Babacan Ekibini Bu Dosyayla Vurdu’’ başlıklı haber içeriği kamuoyunu yanıltmaya yönelik, kötü niyetli ve gerçek dışı bilgilere dayalıdır.


Sayın Ali Babacan’ın parti kurma çalışmalarına destek verdiğim, Ardahan’da yeni parti çalışmalarını sürdürdüğüm ve bu sebeple Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma dosyasının ortaya çıktığı iddiaları son derec...e yersiz ve yakışıksız iddialardır.
Yeni Parti çalışmalarına bir dahilimin olması söz konusu olmayıp, şahsım da kamuoyundan takip etmekteyim. Bu hususta Ardahan İlinde bir çalışma yaptığım iddiası gerçek dışıdır.


Ayrıca haricen edindiğim bilgiler Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2019/73 Sr. Sayılı soruşturma dosyasının 2018 yılında başlatıldığı ve dosyada gizlilik kararı bulunduğu, şahsımın tanık sıfatı ile görgü ve bilgime başvurulması amaçlı davet edilmeme ilişkin çağrı kağıdının tarafıma tebliğ edilmeden gazeteniz eline geçmesinin manidar olduğu, bu hususta soruşturmanın gizliliği kurallarını ihlal eden ve dosyada taraf sıfatım bulunmamasına rağmen zan altında kalmama yol açacak şekilde çağrı kağıdımın internet ortamında yayınlanmasına katkı sunan ilgililer hakkında yasal yollara tevessül edeceğim bilinmelidir.


Yine 2016 yılında başlatılan Genç Çiftçi projesi ile hiçbir ilgisi olmamasına rağmen sanki bu proje kapsamında ve yasadışı bir menfaat temin etmişim gibi algı oluşmasına yol açacak şekilde 2006 yılından 2012 yılına kadar geçen süreçte karşılıklı alacak, verecek ve borç açıklamasına havi bir kısım para transferlerinin bu proje ile ve doğal olarak soruşturma ile ilişkilendirilmesini akıl ve mantıkla izah etmeye olanak yoktur.


Üç dönem milletvekilliği yapmış, tanınan ve sevilen bir kişi, siyasetçi olarak hem seçim bölgemden ve hemde Türkiye genelinde her bölgeden vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği bir kimseyim. İnsanların zor zamanlarında siyasetçilerden yardım talebinde bulunmaları gayet olağan olup, benimde yasal sınırlar dahilinde insanlara yardımcı olmamdan daha doğal bir durum düşünülemez. Şahsımın suçu örtmeye ve soruşturma makamlarını etkilemeye yönelik bir girişimimin olmadığı ve olamayacağı ortada iken, yayınlanan belgelerde de bu durumun aksine bir fiile rastlanmadığına göre kötü niyetli haber ve yorumları kınıyor ve iş bu tekzip metninin haber sitenizde yayımlanmasını rica ediyorum.
Kamuoyuna saygı ile sunarım.

SAFFET KAYA
20.-21. ve 23’cü Dönem
ARDAHAN MİLLETVEKİLİ
21.Dönem TBMM Başkanlık Divanı İdare Amiri.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI