01-09-2021 08:28:59 Son Güncelleme: 16-10-2023 11:12:59

Saffet Kaya ve Ailesinden Ardahan a Dev Yatırım

Türkiye’nin en büyük 3 Et Entegre tesisi iken geçmiş yöneticilerin başarısız tutumu nedeniyle kapanma noktasına gelen Ardahan Et ve Et Ürünleri tesisleri, yeni yatırımlarla birlikte bakım, onarım ve modernizasyon çalışmalarında sona doğru yaklaşıyor
Saffet Kaya ve Ailesinden Ardahan a Dev Yatırım

Türkiye’nin en büyük 3 Et Entegre tesisi iken geçmiş yöneticilerin başarısız tutumu nedeniyle kapanma noktasına gelen Ardahan Et ve Et Ürünleri tesisleri, yeni yatırımlarla birlikte bakım, onarım ve modernizasyon çalışmalarında sona doğru yaklaşıyor.


KAYA AİLESİNDEN ARDAHAN’A BÜYÜK YATIRIM

Ardahan Et ve Et Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı İlkcan Kaya, “1977’li yılların başında Kars Et olarak açılan ve daha sonra kapanan Ardahan Et, 20.21 ve 23.Dönem Ardahan Milletvekili aynı zamanda amcam olan Saffet Kaya’nın talimatıyla, Ardahan ET’in Ardahan için çalışması ve hizmet vermesi konusunda büyük rolü olmuştur” dedi.

Ardahan’ın şu an mezbahane ihtiyacını da karşıladığını açıklayan Kaya, Ardahan Et ve Et Ürünleri tesislerinde kesim hattı, barınaklar, saklama depoları, 3 ahır yenilenmesi, 500 adet büyükbaş alımı, çevre düzenlemesi ve yeni yatırımlarla bölgenin en büyük istihdam tesisi olacağını söyledi.

5 MİLYONLUK YENİ YATIRIM YAPILDI

İlk yenilemeyi Ardahan ET’in logosunda başladıklarını belirten Kaya: “1977 yılında Kars Et olarak bugün ki bulunduğu yerinde kurulan Ardahan Et, kuruluş tarihi itibari ile Türkiye'nin en büyük 3 Et entegre firmasında biriyken, maalesef ki zaman içerisinde, geçmiş yöneticiler tarafından yanlış yönetilmesinden dolayı Ardahan Et kapanacak seviyeye gelmiştir. Biz Kaya ailesi olarak Ardahan ET’in çoğunluk hisselerini, herkesin satmak istediği bir ortamda satın alarak Ardahan ET’e sahip çıktık. Herkes Ardahan ET’in çalışmasının zor olacağını, yatırım yapılmasının doğru olmadığını düşünürken, 20, 21 ve 23.Dönem Ardahan Milletvekili olan Amcam Saffet Kaya, hisselerin alımı noktasında ve şirketin Ardahan için Ardahanlı için çalışması gerektiğini savunarak alınmasında ve çalıştırılmasında çok büyük rol oynamıştır. Büyük yatırımlar ile şirketin hisselerin çoğunluğu Kaya ailesi tarafından satın alındı. Takdir edersiniz ki hisse alımı ile iş bitmiyor, şirketin modernizasyon ve sermaye ihtiyacı da vardı. Bunun içinde büyük bir likiditeyi, sermaye olarak Ardahan ET’e aktardık. Şuan için Ardahan Et modernizasyon çalışmaları 5 milyon TL harcanarak, tamamlanmış ve kesime hazır duruma gelmiş bulunmaktadır. Şirketimiz bu yılbaşlarında da hayvan alımına başlamış olup, diğer firmalar gibi ithal hayvan getirmek yerine, aldığı 500’e yakın hayvanın tamamını Ardahanlı besicilerden tedarik etmiştir. Bu bağlamda Ardahan ET’in faaliyeti hem Ardahanlı besiciye, hem Ardahanlı esnafımıza hem de Ardahan da iş imkanı noktasında vatandaşımıza katkı sunacaktır. Tüm Ardahanlılar adına Ardahan ET’in yeniden faaliyet geçmesinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI