20-03-2023 07:57:45

‘Kendilerini tuvalete kilitleyip hıçkırarak ağladılar’

Prof. Dr. İbrahim Tuncay, deprem bölgesinde doktorların üzüntülerini hastalara belli etmemek için kendilerini tuvalete kilitleyerek hıçkıra hıçkıra ağladıklarını dile getirdi.
‘Kendilerini tuvalete kilitleyip hıçkırarak ağladılar’

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ile ATUDER’in iş birliğiyle düzenlenen Acil Tıp Kış Sempozyumu’nda “Deprem Özel” oturumu da gerçekleştirildi. 6 Şubat felaketinden sonra askeri tatbikat planlarına benzer bir “Afet Master Planı”nın hazırlanması fikrinin öne çıktığı oturumda, ortopedi ve travmatoloji uzmanı Prof. Dr. İbrahim Tuncay afet bölgesinde görev yapan hekimlerin kendilerini tuvalete kapatıp hıçkıra hıçkıra ağladıklarını gündeme getirdi.

Haberin Devamı

HASTALARA OLUMSUZ BİR DUYGU YAŞATMAMAK İÇİN...

Mersin Şehir Hastanesi’nde görev yapan ekiplerin, toplam 5 bin civarında hastaya baktıkların dile getiren Tuncay, ““Afetzedelere yönelik 600’e yakın operasyon gerçekleştirildi. Felaketin boyutu o kadar büyüktü ki, hekim arkadaşlarımız bile fena halde etkilendi. O kadar ki hastalara ve yakınlarına olumsuz bir duygu yaşatmamak için müdahaleden sonra kendilerini tuvalete kilitleyip hıçkıra hıçkıra ağlayan arkadaşlarımız oldu” dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI