29-09-2020 13:11:07 Son Güncelleme: 29-09-2020 13:12:07

Ermeniler Dağlık Karabağ'dan kaçmaya başladı!

Gece boyunca patlama sesleri dinmedi, Ermenistan işgal altında tuttuğu bölgeden bu sabah tahliyelere başladı. Azeri birlikleri Ermeni motorlu piyade alayını imha etti.
Ermeniler Dağlık Karabağ'dan kaçmaya başladı!

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar üçüncü gününe girerken, cephedeki tüm gelişmeleri anbean canlı blogda aktarıyoruz.

12:25 : Fransa çatışmaya ilişkin uluslararası diyaloğun bir an evvel başlatılması için çağrıda bulundu. Fransa, başını Rusya, ABD ve Fransa'nın çektiği Minsk Grubu'nun tansiyonu düşürmek için bir araya gelmesi için çağrı yaptı.

12:20 : Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Vagif Dergahlı, bir Ermeni subayın daha öldürüldüğünü bir Ermeni tankının daha yok edildiğini söyledi.

12:00 : Azerbaycan Haber Ajansı APA, Dağlık Karabağ'da tahliyenin başladığını duyurdu.

11:55 : Azeri ordusu, Ermenistan'a ait komuta ve gözlem karargahının yok edildiğini bildirdi.

11:30 : Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Ermeni saldırılarında 10 sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.

11:25 : Bakanlık, Ermenistan'ın eski görüntüleri yeniymiş gibi servis ettiğini açıkladı.

11:20 : Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna ait çoklu roket sisteminin yok edildiğini duyurdu. 

10:00 : Azerbaycan ordusunun, Ermenistan ordusunun motorlu piyade alayını imha ettiği bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Vagif Dergahlı, "Ermeni silahlı kuvvetlerinin işgal ettiği Hocavend bölgesinde konuşlu 3. Martuni motorlu piyade alayı darmadağın edildi." dedi.

09:50 : Azerbaycan ordusu imha ettiği Ermeni tanklarının vurulma görüntülerini paylaştı.

 

 

09:30 : Azerbaycan ile Dağlık Karabağ sınırında yaşanan çatışmalar nedeniyle sıkıyönetim kararı alan Ermenistan hükümeti, seferberlik için 18 yaşın üzerindeki tüm erkeklerin ülkeyi terk etmelerini yasakladı.

08:20 : Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun Fuzuli, Cebrail, Agdere ve Terter’de kaybettiği mevzileri almak için saldırı başlattığını duyurdu.

08:05 : Bakanlık, Fuzuli şehri ve Daşkesen bölgesinde çatışmaların devam ettiğini söyledi.

07:50 : Dağlık Karabağ sınırı boyunca Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar üzerine Avrupa Birliği "müzakerelere dönün" çağrısında bulunurken, Türkiye ve Rusya dışişleri bakanları telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

07: 00 : Her iki ülke de belli bölgelerde seferberlik ilan etti. Ermenistan, Azerbaycan'a ait tankları vurduğunu iddia ederken, Azerbaycan ise bölgedeki bazı köyleri geri aldığını duyurdu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI