DÜNYA HABERLERİ

Rusya ve Çin, Ay'da nükleer santral kuracak
Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuri Borisov, Rusya ile Çin'in 2033-2035 yıllarında Ay'a nükleer güç santrali inşa etmeyi planladığını söyledi. Borisov ayrıca Çin ile Ay'da ortak çalışmalar için anlaşma imzaladıklarını belirtti...
Hizbullah, İsrail'e çok sayıda füzeyle saldırdı
Lübnan'daki Hizbullah, İsrail'deki askeri mevziilere ve yerleşim bölgelerine 11 saldırı düzenledi. İsrail tarafı, 30 füzenin fırlatıldığını ve 10 füzenin hava savunma sistemi ile düşürüldüğü ifade ederken, fırlatılan füzeler kameralara yansıdı...
Afganistan'da 2'si çocuk 4 kişi donarak can verdi
Afganistan'ın Sar-e Pol vilayetinde soğuk hava nedeniyle 2 kadın ve 2 çocuk donarak hayatını kaybetti. Ayrıca kar yağışları sonucu 3 evin çatısı çöktü ve çökme nedeniyle 1 kişi öldü.
ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nde görevli diplomat Kudüs'te ölü bulundu
ABD'nin İsrail'deki büyükelçiliğinde görevli bir diplomat, Kudüs'teki bir apartman dairesinde ölü bulundu.
Putin'in nükleer tehdidi sonrası Macron geri adım attı: Ukrayna'ya asker gönderme planımız yok
Ukrayna'ya asker gönderme sinyali vererek gündem yaratan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya lideri Putin'in nükleer tehdidi sonrası geri adım attı. Yeni açıklamasında Macron, Fransa'nın Ukrayna'ya askeri personel göndermeyi düşünmediğini ifade etti. Putin..
Fransa, kürtaj hakkını anayasal güvence altına alan ilk ülke oldu
Fransa'da kürtaj hakkı anayasal güvence altına alındı. Böylelikle Fransa, kürtaj hakkını anayasa tarafından güvence altına alan ilk ülke olarak kayıtlara geçti. Gelişmeyi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Fransa'nın gururu" ve "evrensel bir mesaj" ol..
İsrail 6 hafta sürecek ateşkesi kabul etti, gözler Hamas'a çevrildi
Gazze'ye 7 Ekim'den beri insanlık dışı saldırılarını sürdüren İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmelerinde sona gelindi. ABD'li bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre İsrail, bölgede 6 hafta sürecek bir ateşkesi kabul etti. Yetkili, "Şimdi de Hamas'ı..
Hamas: İsrail taleplerimizi kabul ederse 6 haftalık ateşkes 24 ila 48 saat içinde başlar
Hamas heyeti İsrail ile ateşkes görüşmeleri için Kahire'ye ulaştı. Üst düzey bir Hamas yetkilisi, İsrail'in görüşmelerde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kuzey Gazze'ye geri gönderilmesi ve insani yardımın arttırılması gibi taleplerini kabul etmesi hal..
İsrailli aşırı sağcı gruplar
Hükümetten Gazze Şeridi'nde yeniden yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri kurulmasını talep eden İsrailli aşırı sağcı gruplar, Gazze sınırına yürüdü. Gazze'ye yerleşmek için 500 ailenin gönüllü olduğunu belirten gruptakiler, "Savaş biter bitmez Gazze'ye git..
İsrail'in Lübnan'daki hava saldırılarında 6 Hizbullah mensubu öldü
İsrail ordusu, Lübnan'a yönelik İHA'lı hava saldırısı düzenledi. Bir aracın hedef alındığı saldırıda 6 Hizbullah mensubu öldü. Hizbullah ise misilleme saldırı yaparak sınırdaki İsrail yerleşim birimlerine kamikaze İHA ve füzeli saldırı düzenledi...
Kızıldeniz'de Husiler'in vurduğu İngiliz gemisi battı
Yemen'deki İran destekli Husiler'in 18 Şubat'ta vurduğu, tonlarca gübre taşıyan İngiliz gemisi Rubymar Kızıldeniz'de battı. Yemen hükümeti, Husi saldırısında yara alan geminin hava koşulları nedeniyle tamamen battığını açıkladı. Böylece Rubymar gemisi, Hu..
Rusya, Alman subayların ses kaydını yayınladı
Rusya, üst düzey Alman hava kuvvetleri subaylarına ait ses kayıtlarını yayınladı. Ukrayna'ya destek konusunda konuşmaların yer aldığı kayıtlarda subayların, Taurus füzelerinin Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım Yarımadası'na inşa ettiği köprüyü teknik..
ABD'nin California eyaletini kar fırtınası vurdu
ABD'nin California eyaletindeki Sierra Nevada bölgesinde etkili olan kar fırtınası hayatı olumsuz etkiledi. Eyalette 39 bin hane ve iş yerine elektrik verilemezken bölgede çığ tehlikesi beklendiği açıklandı.
ABD, Ürdün ile iş birliği yaparak Gazze'ye havadan yardım indirdi
ABD Başkanı Joe Biden'ın, "Önümüzdeki günlerde Gazze'ye havadan yardım yapacağız." açıklaması sonrası ABD, Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile birlikte İsrail işgali altındaki Gazze'ye havadan 38 bin öğünlük gıda içeren insani yardım attı...
ABD, BMGK'nin İsrail'in yardım bekleyen Gazzelilere saldırısına tepki vermesini engelledi
İsrail, Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına bir yenisini daha ekledi. İnsani yardım bekleyen Filistinlilerin bombalanması sonucu 112 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası BMGK'de saldırıya tepki niteliğinde açıklama yapılması konusunda müzakere yürütüldü ancak..
Rus siyasetçi Maria Pevchikh: Navalni ölmeseydi Almanya'da tutuklu bulunan Rus istihbaratının tetikçisiyle takas edilecekti
Rus siyasetçi Maria Pevchikh, Aleksey Navalni'nin cezaevinde ölmemesi halinde Almanya'da tutuklu bulunan Rus istihbaratının tetikçisi Vadim Krasikov ile takas edileceğini iddia etti. Pevchikh, "Şubat başında Putin'e, Berlin'de işlediği bir cinayetten dola..
Gazzeli baba, öldürülen çocuklarının ve akrabalarının köpeklere yem olmaması için canını hiçe sayıp sokaktan naaşlarını topladı
İsrail'in 144 gündür Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürerken işgal altındaki kentte insanlık dramı yaşanıyor. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Gazzelilerin cesetleri başıboş kedi ve köpeklere yem olurken Filistin bir baba, çocukları ve akrabalarının..
Pentagon ve Hamas'tan kendini yakan askerle ilgili art arda açıklamalar
ABD Savunma Bakanlığı'ndan Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell, Gazze'deki katliama isyan ederek "Filistin'e özgürlük!" sloganlarıyla kendini ateşe vermişti. Hayatını kaybeden ABD'li askerle ilgili Pentagon'dan yapılan açıklamada "Kesinlikle trajik bir ..
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde isyancıların saldırısında 5 köylü kadın hayatını kaybetti
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Ituri eyaletinde bir köyde Demokratik İttifak Güçleri (ADF) adlı isyancı grup üyeleri silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda tarlada hasat yapan 5 kadın hayatını kaybetti.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Savaşta 31 bin asker hayatını kaybetti
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 24 Şubat 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı'nda bugüne kadar en az 31 bin Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Zelenskiy, ayrıca ülkesinin işgal altındaki bölgelerinde on binlerce sivilin öldürüld..
Burkina Faso'da kilise saldırısında 15 kişi hayatını kaybetti
Burkina Faso'da pazar ayini sırasında bir kiliseye düzenlenen saldırıda 15 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda 2 kişi de yaralandı.
ABD basını, Gazze'deki soykırıma kör! Kendi askerlerinin eylemini bile görmezden geldiler
ABD'li medya kuruluşları, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim" diyerek kendini yakan ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell'in ölümünü üstü kapalı duyurdu. New York Times, Washington Post, CNN, Associated Pres..
Macaristan Parlamentosu, İsveç'in NATO üyeliğini onayladı
Macaristan Parlamentosu İsveç'in NATO üyeliğine onay verdi. Türkiye'nin de geçtiğimiz ay onay vermesi sonrası İsveç'in ittifaka katılması yönünde bir engel kalmamış oldu. Macaristan'ın da onay vermesi sonrası İsveç, ittifakın 32. üyesi olacak. Öte yandan ..
Ürdün'ün Gazze'ye indirdiği yardımlar denize düştü, Filistinliler sahillere akın etti
İsrail'in zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler, Ürdün'ün havadan indirdiği yardımları alabilmek için Gazze sahillerine akın etti. Bazı Filistinliler ufak balıkçı tekneleriyle bazıları ise yüzerek yardımlara ulaşmaya çalıştı...
İsrail'in suçlarını belgelemek için
İsrail'in suçlarını belgelemek için
Filistin ve İsrail arasında ateşkes ümidi azalıyor
Filistin ve İsrail arasında ateşkes ümidi azalıyor
Rus muhalif lider Navalny'nin cenazesinin morga götürülme anları
Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin cansız bedeninin cezaevinden çıkarıldıktan sonra konvoy halinde morga götürüldüğü anların görüntüsü paylaşıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
İsrail, Gazze Şeridi'nde Zeytun Mahallesi'ne askeri saldırı başlattı
İsrail ordusu, yüzlerce Filistinli ailenin yerlerinden edilmesinin ardından Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Zeytun Mahallesi'ne askeri saldırı başlattı. Hamas'ın altyapısına odaklanılacağı belirtilirken, binlerce Filistinli tekrar yollara düştü...
Gazze'de ateşkes ilan edilse bile gelecek 6 ayda 11 binden fazla kişi ölecek
İngiltere ve ABD üniversitelerinde yapılan araştırmaya göre Gazze'de, ateşkes ilan edilse dahi gelecek 6 ayda 11 binden fazla kişi salgınlar, hastalıklar ve yaralanmalar gibi nedenlerle ölecek.
Gazze'de skandal görüntü! Okulda alıkoydukları yüzlerce Filistinlinin elbiselerini çıkardılar
İsrail ordusu, yüzlerce Filistinli ailenin yerlerinden edilmesinin ardından Gazze'nin kuzeyindeki Zeytun Mahallesi'ne askeri saldırı başlattığını duyurdu. Öte yandan İsrail askerlerinin, Gazze'deki bir okulda alıkoyduğu yüzlerce Filistinlinin elbiselerini..
KGK, Moldova / Gagavuzya medya buluşmaları 2025’te
KGK, Moldova / Gagavuzya medya buluşmaları 2025’te
Mısır ve İsrail ilişkileri Filistin’de yaşananlardan sonra hangi noktaya gelecek?
Mısır ve İsrail ilişkileri Filistin’de yaşananlardan sonra hangi noktaya gelecek?
Haiti'nin güneyinde aynı aileden 16 kişi ölü bulundu
Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'in yaklaşık 48 kilometre güneyindeki Seguin kasabasında aynı aileden 16 kişi evde ölü bulundu. Aile üyelerinin ölüm nedenine ilişkin resmi açıklama yapılmazken, zehirlenme şüphesi üzerinde duruluyor.
Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva Tel Aviv Büyükelçisi'ni geri çağırdı
İsrail, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'yı, Gazze'deki soykırıma ilişkin Nazi lider Adolf Hitler benzetmesi yaptığı için "istenmeyen kişi" ilan etti. Bunun üzerine Brezilya makamları, Tel Aviv Büyükelçisini "istişareler" için geri çağırdı...
Yemen'deki İran destekli Husiler, İngiltere'ye ait bir yük gemisini vurdu
Yemen'deki İran destekli Husiler İngiltere'ye ait bir yük gemisini füzelerle hedef aldı. Saldırı sonucunda gemide hasar meydana geldi.
Netanyahu, Filistinlilerin ramazanda Mescid-i Aksa'ya girişini kısıtlamayı onayladı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinlilerin ramazanda Mescid-i Aksa'ya girişinin kısıtlanmasına onay verdi. Konuya ilişkin İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz ise "Ramazan'da, Mescid-i Aksa'yla ilgili kısıtlamalar getirilecek ancak bunların n..
2 gün önce evlenen çift, İsrail'in düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetti
Gazze Şeridi'nde 2 gün önce evlenen Filistinli genç çift, İsrail'in Refah kentine düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetti. Saldırıda damadın ailesinden de 6 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
İsrail, Lahey'de yargılanıyor! BM Temsilcisi, duruşmada Filistinli çocukları anlatırken gözyaşlarını tutamadı
7 Ekim'den beri Gazze'ye insanlık dışı saldırılarını sürdüren İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarının ele alındığı duruşmalar başladı. Filistin heyetindeki BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Filistinli çocuklarda..
İsrail, Lübnan'ın Gaziyye beldesini vurdu
İsrail ordusu, Lübnan'ın Sayda kentinin güneyindeki Gaziyye beldesinde bazı bölgeleri hedef aldı. Saldırı sonrası bölgede büyük dumanlar yükseldi.
Eski ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Gazze'de İsrail askerleriyle dans etti
Gazze'ye yönelik saldırılarıyla dünyanın tepkisini çeken ve Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanan İsrail'i ziyaret eden eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Gazze Şeridi'nde yaklaşık 29 bin Filistinliyi katleden İsrail askerleriyle dans ederken görü..
ABD Temsilciler Meclisi'nden
ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi, ABD'nin ciddi bir ulusal güvenlik tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ve Başkan Joe Biden'ın konuyla ilgili bilgileri Kongre'ye sunmasını istedi.
ABD'de Super Bowl şampiyonluk kutlamasında silahlı saldırı: 1 ölü 10 yaralı
ABD'de Super Bowl'u kazanan Kansas City Chiefs takımı için düzenlenen geçit töreni sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. 2 kişi ise gözaltına alındı.
Rusya lideri Putin: Kanser aşısı üretmeye yaklaştık
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kanser hastalarına umut olacak açıklamalarda bulundu. Putin, başkent Moskova'da düzenlenen "Gelecek Teknolojileri Forumu" adlı etkinlikte yaptığı konuşmada, "Kanser aşışı olarak bilinen, kansere yönelik aşılar ve bağış..
Aliyev yemin ederek görevine başladı
Aliyev yemin ederek görevine başladı
Gazze'de barış için garantörlüğe hazırız diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olmazsa olmaz tek şartı var
Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail katliamlarından, saldırılarından vazgeçmiyor. Türkiye olarak Gazze'de barış için garantörlüğe hazırız. İsrail bağımsız Filistin'in varlığını kabul etmeli" dedi...
ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95,3 milyar dolarlık yardım paketini onayladı
ABD Senatosu, uzun tartışmaların ardından Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a toplamda 95,3 milyar dolarlık yardım paketini onayladı. Oylamada 70 senatör "evet", 29 senatör "hayır" oyu kullanırken, yardım paketi, bu ülkelerin savunma ve güvenlik ihtiyaçlarını kar..
Pakistan'daki seçimde sandıklara damga vuran tutuklu eski Başbakan İmran Han'ın partisi ittifak yapma kararı aldı
Pakistan'da oy sayımının uzun süre devam etmesi nedeniyle krize neden olan, Ulusal Meclis ve eyalet meclisleri için 8 Şubat'ta düzenlenen seçimlerin galibi tutuklu eski Başbakan İmran Han'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTI) oldu. PTI'ın hükümet kura..
Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma: 4 Ermeni asker öldü
Ermanistan'ın açtığı ateşte sınırda nöbet tutan Azerbaycan askerinin yaralanmasının ardından Azerbaycan ordusu "intikam operasyonu" düzenledi. Operasyonda 4 Ermeni askeri öldü, 1 asker yaralandı.
Birbirlerine düştüler! ABD Başkanı Joe Biden'den Netanyahu'ya küfür
İsrail'in Gazze işgalini destekleyen ABD Başkanı Joe Biden'ın, özel görüşmelerinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında sinkaflı küfürler kullandığı iddia edildi. İsrail'in ateşkesi kabul etmesi için uğraştığını ancak Netanyahu'nun kendisini "burn..
İsrail, 6 yaşındaki kız çocuğunu ve onu kurtarmaya giden Kızılay ekibini bombaladı
Filistin Kızılayı, 6 yaşındaki Hind Receb'i kurtarmak üzere yola çıkan Kızılay ekibine ait ambulansın İsrail tarafından bombalanmış halde bulunduğu ve ekiplerinin de öldürüldüğünü duyurdu. Toplamda 8 kişi ölürken cansız bedenlere tam 12 gün sonra ulaşıldı..
Eski ABD Başkanı Trump, Biden'ın suçsuz bulunmasının ardından kendi davasının da düşürülmesini istedi
Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkında yürütülen "gizli belgelere" ilişkin davanın düşürülmesini talep etti. Evinde gizli belge tutmakla suçlanan mevcut Başkan Biden'ın soruşturma sonucunda suçsuz bulunması üzerine kendi adına aynı hususta açılan davanın..
Hindistan'da cami ve medrese yıkımı nedeniyle çıkan çatışmalarda can kaybı 5'e yükseldi
Hindistan'ın Uttarakhand eyaletindeki Haldwani şehrinde bir medrese ve caminin yıkım kararı nedeniyle patlak veren şiddetli çatışmalarda can kaybı 5'e yükseldi. Öte yandan çatışmalarda şu ana kadar 150'den fazla polis yaralandı.
Sandık başına giden Azerbaycan'ın kararı ne olacak?
Sandık başına giden Azerbaycan'ın kararı ne olacak?
Yunanistan, Avrupa'da artan kızamık virüsüne karşı aşı ekibi kuracak
Avrupa'da artan kızamık virüsü tehlikesi Yunanistan'ı alarma geçirdi. Romanya, Fransa, İngiltere ve Avusturya'da kızamık vakalarındaki ani artış nedeniyle Yunanistan'da virüsün yayılmasını önlemek amacıyla nüfusu aşılayacak özel bir sağlık ekibi kurulacak..
Şili'deki orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 123'e yükseldi
Güney Amerika ülkesi Şili'de devam eden orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 123'e yükseldi. Vina del Mar ve Valparaiso kentlerinde yoğunlaşan yangınlarda çok sayıda kişi de kayıp.
İsrail ordusu Gazzelilerin sığındığı Refah kentine kara saldırısına hazırlanıyor
İsrail devlet televizyonu, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine muhtemel bir kara saldırısı başlatmadan önce atılacak adımları müzakere ettiğini yazdı. Şu anda 1,2 milyon kişinin sığındığı Refah kentinin, İsrail operasyonları başlam..
İspanyol çiftçiler ülke genelinde traktörleriyle yolları kapattı
Avrupa genelinde birçok ülkede çiftçi protestoları devam ediyor. İspanya'da protestolara katılan çiftçiler, traktörleriyle ülke genelinde yol kapatma eylemi düzenledi. Otoyollarda trafik durma noktasına gelirken, protestolar, tarım politikalarına karşı ge..
Ukrayna'nın Luhansk saldırısında can kaybı 28'e yükseldi
Ukrayna güçleri, Rusya kontrolündeki Luhansk bölgesinde yer alan Lısıçansk kentinde bulunan bir fırına düzenlediği saldırıda can kaybı arttı. Saldırı sonucunda biri çocuk 28 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken enkaz altından 10 kişi kurtarıldı. Ukray..
İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Refah kentine kara saldırısı sinyali
İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırıları aylardır sürerken Netanyahu, yeni bir kara harekatının sinyalini verdi. Şu ana kadar Hamas'ın 24 taburundan 17'sini imha ettiklerini ifade eden Netanyahu, "Geri kalan taburların çoğu Gazze'nin güney şer..
ABD'den Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusuna ait hedeflere hava saldırısı
ABD, 3 askerinin hayatını kaybettiği Ürdün saldırısı sonrası Suriye ile Irak'taki İran Devrim Muhafızları Ordusu'na ait hedeflere yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi. ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki ask..
Avrupa'da tarım politikalarını protesto eden çiftçiler Belçika-Hollanda sınırını kapattı
Avrupa'da devam eden çiftçi protestolarında her geçen gün tansiyon yükseliyor. Çiftçiler bu kez de sıkı çevre düzenlemeleri ve tarımsal desteğin azaltılmasını protesto etmek için Belçika-Hollanda sınırını traktörleriyle trafiğe kapattı...
İspanya'nın Katalonya bölgesinde kuraklık nedeniyle acil durum ilan edildi
İspanya'daki Katalonya özerk yönetim hükümeti, bölgede artan kuraklık sorunu nedeniyle 202 belediyede acil durum ilan etti. Yaklaşık 6 milyon kişinin yaşadığı acil durum ilan edilen belediyelerde su kesintileri uygulanacak. Öte yandan turizm, tarım, hayva..
Almanya'da güvenlik personelleri greve gitti, havalimanlarında uçuşlar iptal edildi
Almanya'da çiftçilerin eylemlerinin ardından toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine Berlin Brandenburg Havalimanı (BER) ve Köln-Bonn Havalimanı dahil 11 havalimanındaki güvenlik personeli de greve gitti, terminaller boş kaldı. H..
ABD basınında dikkat çeken analiz: Bu anı yalnızca Türkiye yakalayabilir
Orta Doğu'daki gerilimde Türkiye'nin diplomasi trafiği ve bölgede attığı adımlar ABD merkezli Foreign Affairs dergisinde yer aldı. Derginin Orta Doğu'ya ilişkin analizinde Türkiye vurgusu yapılarak, Türkiye'nin bölgede güvenlik mimarisinin oluşturulmasınd..
ABD Başkanı Joe Biden, Yahudi yerleşimcilere karşı yaptırım öngören bir kararnameyi imzaladı
ABD Başkanı Joe Biden, Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere karşı yaptırımlar içeren bir başkanlık kararnamesini imzaladı. Kararname, bu tür faaliyetlerde bulunan kişilere ve kuruluşlara ekonomik ve siyasi yaptırımlar ..
Fransa Başbakanı Attal, tarım sektöründe 150 milyon avroluk yeni tedbirleri açıkladı
Fransa'da devam eden çiftçi protestoları sonrası Başbakan Gabriel Attal, çiftçilere 150 milyon avroluk destek içeren yeni tedbirleri açıkladı. Başbakan Gabriel Attal'ın açıklamalarının ardından Genç Çiftçiler Sendikası, çiftçilere yolları kapatma eylemler..
Katar Dışişleri Bakanlığı: Hamas, Gazze'deki ateşkes anlaşmasına ön onayı verdi
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan umutlandıran "ateşkes" açıklaması geldi. Açıklamada, "Hamas, Gazze'deki çatışmaların bir süre durması ve esir takasını içeren ateşkes anlaşmasına 'ön onayı' verdi" denild..
Yunanistan'da çiftçiler traktörleriyle eylem yaptı
Almanya, Fransa ve Belçika'daki çiftçi protestoları Türkiye'nin komşusu Yunanistan'a sıçradı. Selanik'te hükümetten destek talebiyle traktörleriyle eylem yaptı. Sembolik olarak tabut taşıyan çiftçiler çiftçiler, üretimde kullanılan elektrik, mazot ve diğe..
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: NATO'ya karşı planlar oluşturuyoruz
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO ülkeleri ABD, İngiltere ve Fransa'ya ait tüm nükleer silahları, tek nükleer cephane olarak gördüklerini ve Rusya'nın güvenliğini sağlamak için planlar oluşturduklarını söyledi.
Rusya'da başkanlık seçimleri öncesi Putin'in mal varlığı açıklandı
Rusya'da mart ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi, bağımsız aday olan ve halihazırda Rusya Devlet Başkanlığı görevini yürüten Vladimir Putin'in mal varlığı açıklandı. Putin'in, St. Petersburg'da 78 metrekarelik bir daireye ve aynı şehirde 18 metre..
Pakistan'da siyasi parti mitingine bombalı saldırı: 4 ölü, 5 yaralı
Pakistan'ın Belucistan eyaletinde eski Başbakan İmran Han'ın partisinin mitingine düzenlenen bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Ülke genelinde terör saldırıları artarken, saldırıyı üstlenen henüz belirlenmedi...
Irak'ta Şii milis gücü Ketaib Hizbullah, ABD güçlerine karşı askeri operasyonları askıya aldı
Ürdün ve Suriye sınırında ABD üssüne düzenlenen saldırıda 3 askerin hayatını kaybetmesinin ardından Irak'taki İran yanlısı Ketaib Hizbullah örgütü, ABD güçlerine karşı askeri operasyonları askıya aldığını duyurdu. Açıklamada, "Gazze'deki halkımızı başka y..
İsrail, Gazze'deki tünelleri deniz suyuyla doldurduğunu kabul etti
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki bazı tünellerin deniz suyuyla doldurulduğunu teyit etti. Hamas'ın askeri kanadına ait tünellere su pompalandığı belirtilirken, İsrail'in eyleminin bölgede nesiller boyunca sürebilecek tatlı su sorununa sebep olabileceği y..
Prof. Dr. Selçuk Şirin’e ABD’de büyük ilgi
Prof. Dr. Selçuk Şirin’e ABD’de büyük ilgi
İsrail, ABD istemedikçe savaşı durdurmayacak
Oğuzhan OSMAN BİLGİN / Rüstem PEHLİVANLAR / HERKES DUYSUN
Pentagon'dan
Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın bölgede görevlendirilen ABD güçlerine dün gece düzenlenen saldırıda 3 asker öldü, 25 kişi de yaralandı. İHA ile düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yapan ABD Savunma Bakanı Austin, "Askerlerimize yönelik sa..
Hizbullah'tan İsrail'e saldırı
Hizbullah, Lübnan'ın güneyinden İsrail'e ait iki askeri noktaya saldırı düzenledi. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Hizbullah, İsrail'in Cel el-Alem ve El-Abad askeri noktalarına füze atışı gerçekleştirdiğini bildirdi.
ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına onay vermesi Yunanı çıldırttı: Bunu nasıl yapabilirler
ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına onay vermesi komşu ülke Yunanistan'da büyük ses getirdi. Yunan basının manşete taşıdığı haberde "Bunu nasıl yapabilirler" ifadesi dikkat çekerken, Yunan yetkililerin ABD Dışişleri Bakanlığı'na bir mektup yazdığı da belirti..
Fransa'da eylemler büyüyor! Çiftçiler gümrük ofisini ateşe verdi, sendikaların hedefinde başkent var
Fransa'da hükümetin tarım politikasına karşı çıkan çiftçilerin eylemi sırasında güneydeki bir gümrük ofisi ateşe verildi. Ülkedeki protestoların yaygınlaşması sonrasında Başbakan Gabriel Attal motorine uygulanacak vergiden vazgeçtiklerini bildirdi; ancak ..
İsrail Başbakanı Netanyahu, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in soykırımla yargılanmasına karar vermesine tepki gösterdi. İsrail'in uluslararası hukuka bağlılığının sarsılmaz olduğunu ifade eden Netanyahu, "Ayrıca, ülkemizi ve halkımızı savunmaya dev..
ABD'de 25 eyaletten Biden yönetimine karşı ortak bildiri
ABD Anayasa Mahkemesi'nin, Meksika sınırında göçmenlerin geçişini engellemek için kurulan jiletli tellerin sınır görevlilerince kesilmesine izin veren kararı ABD'yi karıştırdı. Teksas Valisi Greg Abbott telleri koymaya devam edeceğini açıklayıp eyaletin i..
İsrail'den eve bombardıman! Aynı aileden 30 kişi hayatını kaybetti
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi çevresinde bulun..
Gazze'de havadan yardım faciası! 12 kişi boğuldu, 6 kişi ezildi
Gazze'de hükümet tarafından yapılan açıklamada havadan bırakılan yardımları..
ABD'de kargo gemisinin yıktığı köprü havadan görüntülendi
ABD'de bir konteyner gemisinin çarpması sonucu saniyeler içinde yıkılan Fra..
Rus istihbaratı: Moskova'daki terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna var
Moskova'da 139 kişinin hayatını kaybettiği ve DEAŞ'ın üstlendiği kanlı sald..
Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılması ABD'de 81 milyar dolarlık ticari kayba mal olacak
ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köp..
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 30 26 1 3 68 20 81 +48
2 Fenerbahçe 30 25 1 4 79 25 79 +54
3 Trabzonspor 30 15 11 4 51 40 49 +11
4 Beşiktaş 30 14 12 4 40 36 46 +4
5 Kasımpaşa 30 12 11 7 53 55 43 -2
6 Başakşehir FK 30 12 12 6 38 35 42 +3
7 Çaykur Rizespor 30 12 12 6 36 47 42 -11
8 Antalyaspor 30 10 9 11 35 33 41 +2
9 Adana Demirspor 30 9 9 12 46 39 39 +7
10 Alanyaspor 30 9 9 12 38 42 39 -4
11 Sivasspor 30 9 10 11 36 43 38 -7
12 Samsunspor 30 10 14 6 35 41 36 -6
13 Kayserispor 30 10 11 9 36 43 36 -7
14 MKE Ankaragücü 30 7 11 12 36 39 33 -3
15 Hatayspor 30 7 11 12 36 40 33 -4
16 Konyaspor 30 7 11 12 31 42 33 -11
17 Gaziantep FK 30 8 15 7 34 44 31 -10
18 Fatih Karagümrük 30 7 14 9 34 38 30 -4
19 Pendikspor 30 7 15 8 34 61 29 -27
20 İstanbulspor 30 3 20 7 22 55 13 -33
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 27 21 5 1 64 23 64 +41
2 Göztepe 27 17 5 5 45 15 56 +30
3 Sakaryaspor 27 13 6 8 41 28 47 +13
4 Çorum FK 27 13 8 6 44 28 45 +16
5 Kocaelispor 27 13 8 6 39 31 45 +8
6 Bodrumspor 27 12 7 8 35 19 44 +16
7 Boluspor 27 12 8 7 26 28 43 -2
8 Bandırmaspor 27 11 8 8 37 24 41 +13
9 Gençlerbirliği 27 10 7 10 31 26 40 +5
10 Erzurumspor FK 27 10 7 10 26 21 37 +5
11 Ümraniyespor 27 9 12 6 32 39 33 -7
12 Keçiörengücü 27 8 11 8 24 33 32 -9
13 Manisa FK 27 7 10 10 33 33 31 0
14 Şanlıurfaspor 27 6 12 9 23 30 27 -7
15 Tuzlaspor 27 7 14 6 26 43 27 -17
16 Adanaspor 27 8 16 3 21 40 27 -19
17 Altay 27 5 19 3 12 55 15 -43
18 Giresunspor 27 2 21 4 12 55 7 -43
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 29 21 4 4 66 24 67 +42
2 Van Spor FK 29 19 5 5 48 29 62 +19
3 Bucaspor 1928 29 17 3 9 42 18 60 +24
4 1461 Trabzon FK 29 16 6 7 54 30 55 +24
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 30 15 6 9 42 25 54 +17
6 Ankaraspor 30 13 6 11 38 26 50 +12
7 Ankara Demirspor 29 13 12 4 34 31 43 +3
8 Karacabey Belediye Spor 30 11 10 9 30 27 42 +3
9 Beyoğlu Yeniçarşıspor 29 12 13 4 33 29 40 +4
10 Diyarbekir Spor 29 11 11 7 32 29 40 +3
11 Hes İlaç Afyonspor 29 8 11 10 18 28 34 -10
12 Kırklarelispor 30 8 12 10 22 34 34 -12
13 Nazilli Belediyespor 30 10 13 7 35 49 34 -14
14 Altınordu 29 7 12 10 32 30 31 +2
15 Serik Belediyespor 30 7 13 10 23 33 31 -10
16 Zonguldak Kömürspor 29 7 15 7 28 48 25 -20
17 Kırşehir Futbol SK 30 5 19 6 27 57 21 -30
18 Bursaspor 29 5 16 8 22 48 20 -26
19 Adıyaman FK 29 3 21 5 19 50 14 -31
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 22 17 1 4 45 10 55 +35
2 Aliağa Futbol A.Ş. 23 16 0 7 40 11 55 +29
3 52 Orduspor FK 23 12 6 5 30 21 41 +9
4 Ayvalıkgücü Belediyespor 23 11 6 6 28 19 39 +9
5 Edirnespor 22 10 8 4 35 22 34 +13
6 K.Çekmece Sinopspor 23 9 8 6 33 23 33 +10
7 İnegöl Kafkas GK 22 8 6 8 23 23 32 0
8 Artvin Hopaspor 22 8 7 7 29 20 31 +9
9 Mardin 1969 Spor 22 9 9 4 28 24 31 +4
10 Karabük İdmanyurdu Spor 22 8 10 4 20 31 28 -11
11 Talasgücü Belediyespor 23 8 13 2 24 36 26 -12
12 Gümüşhanespor 23 4 10 9 16 34 21 -18
13 Kırıkkalegücü FK 22 5 12 5 13 29 20 -16
14 Malatya Arguvanspor 22 2 16 4 9 35 10 -26
15 Tarsus İdman Yurdu 22 2 17 3 15 50 9 -35
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/04/2024 Antalyaspor vs MKE Ankaragücü
 03/04/2024 Başakşehir FK vs Beşiktaş
 03/04/2024 Fenerbahçe vs Adana Demirspor
 03/04/2024 Galatasaray vs Hatayspor
 03/04/2024 Gaziantep FK vs Alanyaspor
 03/04/2024 İstanbulspor vs Çaykur Rizespor
 03/04/2024 Kayserispor vs Kasımpaşa
 03/04/2024 Konyaspor vs Trabzonspor
 03/04/2024 Samsunspor vs Pendikspor
 03/04/2024 Sivasspor vs Fatih Karagümrük
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 02/04/2024 Keçiörengücü vs Çorum FK
 02/04/2024 Şanlıurfaspor vs Sakaryaspor
 02/04/2024 Boluspor vs Gençlerbirliği
 02/04/2024 Manisa FK vs Bodrum FK
 03/04/2024 Tuzlaspor vs Ümraniyespor
 03/04/2024 Adanaspor vs Eyüpspor
 03/04/2024 Altay vs Bandırmaspor
 03/04/2024 Kocaelispor vs Göztepe
 04/04/2024 Erzurumspor FK vs Giresunspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 23/03/2024 Altınordu vs Esenler Erokspor
 23/03/2024 Ankara Demirspor vs Zonguldak Kömürspor
 23/03/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs 1461 Trabzon FK
 23/03/2024 Bursaspor vs Kırklarelispor
 23/03/2024 Nazilli Belediyespor vs Hes İlaç Afyonspor
 24/03/2024 Adıyaman FK vs Serik Belediyespor
 24/03/2024 Ankaraspor vs Diyarbekir Spor
 24/03/2024 Bucaspor 1928 vs Kırşehir Futbol SK
 24/03/2024 Karacabey Belediye Spor vs Van Spor FK
 24/03/2024 Bucaspor 1928 - Kırşehir Futbol SK Bucaspor 1928 ligde evindeki son 13 maçında hiç kaybetmedi  Bucaspor 1928 yenilmez
 24/03/2024 Adıyaman FK - Serik Belediyespor Adıyaman FK ligdeki son 14 maçında hiç kazanamadı  Serik Belediyespor yenilmez
 24/03/2024 Ankaraspor - Diyarbekir Spor Ankaraspor ligde evindeki son 15 maçında hiç kaybetmedi  Ankaraspor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 23/03/2024 İnegöl Kafkas GK vs 52 Orduspor FK
 23/03/2024 Kepezspor FAŞ vs Artvin Hopaspor
 24/03/2024 Aliağa Futbol A.Ş. vs Tarsus İdman Yurdu
 24/03/2024 Edirnespor vs K.Çekmece Sinopspor
 24/03/2024 Gümüşhanespor vs Mardin 1969 Spor
 24/03/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs Talasgücü Belediyespor
 24/03/2024 Kırıkkalegücü FK vs Malatya Arguvanspor
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
GAZETEMİZ
YUKARI