DÜNYA HABERLERİ

Rusya: Saldırıya katılan teröristler sınıra kaçmaya çalıştı, Ukrayna tarafında temasları vardı
Rusya'nın başkenti Moskova'da yaşanan saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen saat artarken, Rus İstihbaratı FSB olayın arka planında yaşananları aydınlatmak için çalışıyor. FSB tarafından yapılan açıklamada, "Terör saldırısından sonra suçlular ..
Moskova'daki saldırı sonrası Putin'den intikam kokan açıklama: Emri kim verdiyse cezalandırılacak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'da gerçekleşen terör saldırısının ardından ilk kez konuştu. 24 Mart gününde ulusal yas ilan edildiğini belirten Putin, "Saldırganlar Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalışırken yakalandı. Bu saldırı emrin..
Moskova'daki terör saldırısında failler, salonu yakmak için özel sıvı kullanmış
Moskova'da Crocus City Hall Konser Salonu'na düzenlenen silahlı terör saldırısında 150 kişi yaşamını yitirdi. Soruşturma komitesi yetkilileri, araştırmada, teröristlerin, konser salonu binasını ateşe vermek için yanıcı bir sıvı kullandıklarının tespit edi..
ABD askerleri, PKK'yı simgeleyen bez parçalarının açıldığı nevruz etkinliklerine katıldı
ABD askerleri, Suriye'nin Haseke ve Halep illerinde terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçalarının açıldığı nevruz etkinliklerine katıldı.
Gazze'de ateşkes için ABD'nin BMGK'ya sunduğu karar tasarısına Rusya ve Çin'den veto
İsrail işgali altındaki Gazze'de ateşkesi rehinelerin bırakılmasıyla ilişkilendirip diplomasiyi destekleme çağrısıyla yetinen, ABD'nin BMGK'ya sunduğu karar tasarısı, Rusya ve Çin tarafından reddedildi.
Galler Prensesi Kate Middleton kanser tedavisi gördüğünü açıkladı
Hayatını kaybettiği veya boşandığı iddialarıyla gündemde yer alan ve geçtiğimiz günlerde eşi Galler Prensi William ile alışveriş yaparken görüntülenen Galler Prensesi Kate Middleton, yayınladığı bir video ile kanser tedavisi gördüğünü açıkladı...
Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonunda silahlı saldırı düzenlendi
Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonunda silahlı saldırı düzenlendi. Kamuflajlı kişilerce düzenlenen saldırıda yerlerde çok sayıda yaralı olduğu kameralara yansıdı. Saldırı sonrası konser salonunun yer aldığı AVM'de yangın çıktı...
Afganistan'da intihar saldırısı: 3 ölü
Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetindeki bir banka şubesinin yakınında intihar saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucunda 3 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi de yaralandı.
ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Gazze'de ateşkes anlaşması mümkün
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de ateşkesle ilgili konuştu. Müzakerelerin olumlu ilerlediğini belirten Blinken, "Anlaşmanın mümkün" olduğu yönünde açıklamada bulundu.
Haiti'de çetelere karşı intikam grupları acımasız saldırılara başladı
Haiti'de yaşanan çeteler arası çatışmada yeni bir aktör ortaya çıktı. Kaosun hakim olduğu ülkede, vatandaşlardan oluşan intikam grupları başkent Port-au-Prince'i kontrol altına alan çetelere karşı saldırı düzenlemeye başladı. Haitililer, karşı saldırılard..
Fransa Rekabet Kurumu, Google'a 250 milyon euro ceza verdi
Fransa Rekabet Kurumu, Google'a içerik ücretlendirilmesinde AB yasalarına aykırı davrandığı gerekçesiyle 250 milyon Euro ceza kesti.
İsrailli bakandan, silah musluğunu kapatan Kanada'ya sert sözler: Talihsiz bir durum
Kanada'nın, Gazze'de soykırım yapan İsrail yönetimine silah satışını durduracağını açıklaması sonrası Tel Aviv yönetiminden zehir zemberek sözler geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Kanada hükümetinin kararını, "Hamas'a karşı meşru müdafaa hakkını..
İsrail Gazze'de evi bombaladı: 27 Filistinli can verdi
İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir evi bombalaması sonucu 27 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırı sırasında Gazze'nin diğer bölgeleri de topçu atışıyla hedef alındı...
Nijerya'da kamyon kazası: 10 ölü, 48 yaralı
Nijerya'nın Kaduna eyaletinde aşırı hızlı seyreden bir kamyon, kontrolden çıkarak insanlara çarptı. Feci kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi yaralandı. Yetkililer can kaybının artmasından endişe ediyor.
Brezilya'da görülmemiş rekor! Termometreler 60 dereceyi geçti, yollar eriyor
"El Nino" kaynaklı sıcaklıklarla boğuşan Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde termometreler 60,1 dereceyi gördü. Ülke tarihine geçen sıcaklık, bölge halkını zorluyor.
Rusya'da altın madeninde mahsur kalan işçiler için kurtarma çalışması başlatıldı
Rusya'da bir altın madeninde kaya düşmesi sonucu 13 işçi mahsur kaldı. İşçileri kurtarma için çalışma başlatıldı.
Filistin Dışişleri Bakanlığı: İsrail duyuru yapmadan Refah kentine yıkıcı bir hava saldırısı başlattı
Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun dün akşam itibariyle Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yıkıcı bir hava saldırısı başlattığını ve 14 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Tel Aviv yönetiminin uluslararası tepkilerden kaçınmak..
Rusya'da Navalny destekçileri geçersiz oy kullanma eylemi başlattı
Rusya'daki devlet başkanlığı seçimlerinin son gününde, cezaevinde ölen muhalif lider Alexei Navalny'nin destekçileri, Navalny'nin eşi Yulia Navalnaya önderliğinde aynı saatte sandıklara giderek geçersiz oy kullanma eylemi başlattı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Ukrayna'da kara operasyonu gerekebilir
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya yönetimini kızdıracak yeni bir açıklamaya imza attı. Geçtiğimiz ay, Ukrayna'ya destek konulu bir konferansta, Ukrayna'ya asker göndermenin ihtimal dışı olmadığını ifade eden Macron, bu kez de "Belki bir noktada ..
ABD'nin başkentinde silahlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı
ABD'nin başkenti Washington D.C'de silahlı saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Saldırgan henüz yakalanamadı.
Bolivya'da şiddetli yağışlarda 52 kişi hayatını kaybetti
Bolivya'da son 3 ayda yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle 52 kişi hayatını kaybetti. Yağışlar ayrıca birçok kentte hasara yol açtı. 133 kasabada sele neden olan yağışlar, 51 bin 668 kişiyi etkiledi. Bazı bölgelerde ise kırmızı alarm ilan edildi...
Afganistan'da feci kaza: 21 ölü
Afganistan'ın Hilmend vilayetinde otobüs, motosiklet ve akaryakıt tankeri çarpıştı. Kaza sonucunda 21 kişi hayatını kaybederken, 38 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere sevk edildi.
İzlanda'da son 3 ayda 4. yanardağ patlaması! Bölgede OHAL ilan edildi, vatandaşlar kısa mesajla tahliye edildi
İzlanda'nın Grindavik kasabası yakınlarında son 3 ayda 4. kez yanardağ patlaması meydana geldi. İzlanda polisi "Bu zamana kadarki en güçlü patlama" olarak nitelendirdikleri olay sonrasında OHAL ilan ederken, bölge halkı telefonlarına acil durum kısa mesaj..
Pakistan'da karakola düzenlenen bombalı saldırıda 7 asker hayatını kaybetti
Pakistan'da bulunan bir karakola bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5 asker öldü. Bombalamanın ardından yapılan bir dizi intihar saldırısında ise 2 asker hayatını kaybetti.
Macaristan Başbakanı Orban: Brüksel'i işgal edeceğiz
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 1848 Macar Devriminin yıldönümünde Avrupa Birliği'ne esti gürledi. Orban, yaptığı açıklamada "Eğer Macaristan'ın özgürlüğü ve egemenliğini korumak istiyorsak, Brüksel'i işgal etmekten başka şansımız yok. Brüksel'e yürüye..
Rusya'da seçim günü ortalık karıştı! Sandıklara boyalı ve molotoflu saldırı yaptılar
Rusya'da sabah saatlerinde başlayan devlet başkanlığı seçiminde oy verme işlemi sürerken başkent Moskova'da, Karaçay-Çerkes Cumhuriyetinde ve Rostov'da oy kullandıkları sandığa boya döken 3 kişi gözaltına alındı. Moskova'da bir oy verme kabini ateşe veril..
Rusya'dan Odessa'ya füze saldırısı: 17 ölü, 73 yaralı
Rusya, Ukrayna'nın Odessa kentine füze saldırısı düzenledi. Ukrayna lideri Zelenski, "İki füze ateşlendi, ikincisi saldırı yerine ilk gelen kurtarma ve sağlık görevlilerine isabet etti" dedi. Saldırıda 19 kişi hayatını kaybederken, 73 kişi yaralandı. Ülke..
Kuzey Kore lideri kızıyla birlikte cephede! Düşman ülkenin mevzilerini izlediler
Son günlerde sık sık askeri tatbikatlara katılarak ABD ve Güney Kore'ye "Savaşa hazırız" mesajı veren Kuzey Kore lideri Kim, dün de kızıyla birlikte savaş hazırlıklarını inceledi.
Angola'da büyücü olmadıklarını kanıtlamak için gizemli sıvı içen 50 kişi öldü
Afrika ülkesi Angola'nın orta bölgesindeki Camacupa'da, büyücülük yapmadıklarını kanıtlamak için bitkisel gizemli bir sıvı içen 50 kişi zehirlenerek yaşamını yitirdi.
Meksika'da gizli bir çukurda 132 kişiye ait kemikler bulundu
Meksika'da bir ihbar üzerine kırsal arazide yapılan kazı çalışmasında gizli bir çukurdan 132 kişiye ait kemikler ortaya çıkarıldı. Kemlikler kimlik tespiti için Adli Tıp Merkezi'ne götürülürken, arazideki kazıların devam edeceği ifade edildi...
İsrail yine yardım bekleyen Filistinlileri vurdu! 20 kişi öldü, 155 kişi yaralandı
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlilere ateş açarak 20 kişiyi öldürdü, en az 155 kişiyi yaraladı. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, "İsrail, yardım beklenen yerlerin koordi..
Zimbabve'de peygamberliğini ilan eden şarlatan çocuk istismarı suçlamasıyla tutuklandı
Zimbabve'de peygamberliğini ilan eden bir şarlatanın skandallarla dolu çiftliği ortaya çıktı. Çocuk istismarı suçlaması yöneltilen 56 yaşındaki Ishmael Chokurongerwa'nın özel mülküne yapılan operasyonda 251 çocuk kurtarılırken, özel mülkte hayatını kaybed..
İsrail Savunma Bakanı, ABD silahlarını Gazze'de uluslararası hukuka uygun kullanacağını belgeledi
ABD yönetimi İsrail'den gönderdikleri silahların Gazze'de "uluslararası hukuka uygun olarak kullanacağına" dair belgeyi bu ayın ortasına kadar kendisine iletmesini istemişti. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın talep edilen belgeyi imzalayarak ABD'ye te..
İsrail'de istihbaratın başındaki isimden istifa sinyali! Diğer askeri yetkililer de her an harekete geçebilir
İsrail ordusunun Askeri İstihbarat Araştırma Birimi Başkanı Tuğgeneral Amit Saar, 7 Ekim saldırısına yol açan başarısızlıklar nedeniyle istifaya ilişkin açıklamasını, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de katıldığı bir konferansta dile getirdi. Saar'ın ..
İsrail Gazze'de yardım bekleyenlere ateş açtı: 6 ölü, 83 yaralı
İsrail ordusu, Gazze'de insani yardım bekleyenlere ateş açarak 6 kişiyi öldürdü, 83 kişiyi yaraladı. İsrail'in açlığa mahkum ettiği Gazze'de yüzlerce Filistinli, un yardımı alabilmek için toplandı. Ancak İsrail güçleri saldırı düzenleyerek katliam yaptı...
Netanyahu: Uluslararası baskıya rağmen Refah'a gireceğiz
Askeri birlik ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İşi tamamlamamızı engelleyen uluslararası baskıyla karşı karşıyayız. İsrail'in başbakanı olarak bu baskıları püskürteceğim, Refah'a gireceğiz" ifadelerini kulland..
Kızıldeniz'de gerilim tavan yaptı! Yunan savaş gemisi, 2 İHA'ya ateş açtı
Son dönemde tansiyonun iyiden iyiye yükseldiği Kızıldeniz'de sabah saatlerinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Avrupa Birliği'nin Aspides isimli misyonu için Kızıldeniz'e gönderilen Yunan askeri gemisi, 2 İHA'ya ateş açarak geri püskürttü...
Japon firmanın
Yörüngeye uydu yerleştiren ilk özel Japon şirketi olmayı hedefleyen "Space One"a ait Kairos roketinin ilk fırlatma girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Roket, havalandıktan 5 saniye sonra henüz bilinmeyen bir nedenle infilak etti. 23 ton ağırlığa sahip rok..
İsrail'den Lübnan'da bir araç ve motosiklete saldırı! Seyir halindeyken hedef aldılar
İsrail ordusu, Lübnan'da Huş kara yolu üzerinde bir araca ve motosiklete saldırı düzenledi. Seyir halindeyken hedef alınan araç alev alev yandı, ölü ve yaralılar var.
Çin'de restorandaki patlama ortalığı savaş alanına çevirdi: 2 ölü, 26 yaralı
Çin'deki bir restoranda meydana gelen patlama sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Patlama sonucunda restoran ve çevredeki binalarda büyük hasar oluştu.
Boeing'in kalite standartlarına ilişkin endişelerini dile getiren eski çalışan otoparkta ölü bulundu
Boeing'e ait 737 Max'ın kullanılmayan acil durum kapısının kopmasıyla gündeme gelen kalite standartları tartışmalarında ifade veren eski çalışan John Barnett, kaldığı otelin otoparkında bir araçta ölü bulundu. Şirkette 32 yıl boyunca önemli görevler yapan..
Filistin'de bir sokağa, Gazze için kendini yakan ABD'li asker Bushnell'in adı verildi
Batı Şeria sokaklarından birine İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için büyükelçilik önünde kendini yakan ABD askerinin adını verdi.
Prenses Kate Middleton, fotoğraftaki oynama işlemlerini kendisinin yaptığını belirterek özür diledi
İngiltere tahtının varisi Galler Prensi William'ın eşi Prenses Kate Middleton, birçok uluslararası haber ajansının üzerinde oynandığı için yayımdan kaldırdığı fotoğraftaki oynama işlemlerini kendisinin yaptığını belirterek, özür diledi...
Rusya lideri Putin, İngiltere ile balıkçılık anlaşmasını iptal etti
Rusya lideri Putin, İngiltere ile 1956'da imzalanan balıkçılık anlaşmasını iptal etti. Böylelikle bundan sonra İngiliz balıkçılar Rusya'nın Barents Denizi kıyılarında avlanamayacak. Öte yandan Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın başkanı Vyaçeslav Volo..
Çin'de kömür madeni patlamasında 7 kişi yaşamını yitirdi
Çin'in Anhui eyaletindeki Huaihe Enerji'ye ait kömür madeninde patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 7 kişi yaşamını yitirirken 2 kişi de kayboldu.
Sudan'daki kıtlıkta insanlar çekirge yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor
İç savaşın yaklaşık 1 senedir sürdüğü Sudan'da insanlar yiyecek bulmakta büyük sıkıntılar yaşıyor. Açlıkla karşı karşıya kalan ailelerin hayatta kalmak için çekirge yemek zorunda kaldıkları belirtildi.
Oscar'a katılan Hollywood oyuncusu Ramy Youssef, Gazze'de ateşkes için çağrıda bulundu
Ünlü Hollywood oyuncusu Ramy Youssef, 96. Oscar ödül töreni öncesinde Gazze'de acil ve kalıcı ateşkes çağrısında bulunarak, çocukların öldürülmesine son verilmesi gerektiğini vurguladı.
Filistin destekçisi aktivist, protesto için 110 yıllık tabloyu tahrip etti
İngiltere'de Filistin yanlısı bir aktivist, Arthur James Balfour'un tablosuna sprey boya sıktıktan sonra keserek tahrip etti. Portrede bulunan Arthur James Balfour, Filistin'de Yahudilerin 1917 yılında devlet kurmasına öncülük edecek deklarasyonu imzalamı..
Gazzeli çocuktan Ramazan mesajı: Sahura davulcu değil, bombardıman sesiyle uyanıyoruz
Filistinli bir çocuk, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de ramazan ayında karşı karşıya oldukları zorlukları anlattığı görüntülü mesajını sosyal medyadan paylaştı. Mesajda, "Bütün dünyada çocuklar sahura ramazan davulcusunun sesiyle uyanacak, ama Gazz..
Pentagon Raporunda UFO'lar ve Uzaylılar ile ilgili delillere rastlanmadı
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), hükümetin UFO'lara dair 1945'ten bu yana elde edilen verileri incelediği raporunda, UFO'lar ve uzaylıların varlığına işaret eden delillere rastlanmadığını bildirdi.
Rahipler arasındaki eşcinsel ilişki, manastır kapattırdı
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde bulunan bir manastır, 2 rahibin eşcinsel ilişki yaşadığı, kilisede 800 bin avro para bulundurduğu ve yolsuzluk suçlamalarıyla kapatıldı.
İsrailli haham Gazze'deki soykırımı skandal cümlelerle savundu: Bebekler dahil herkes öldürülmeli
İsrail'de bir okulda görev yapan aşırı sağcı Haham Eliyahu Mali, askerlik yapan öğrencilerine kan donduran bir çağrı yaptı. Mali, İsrail işgali altındaki büyük bir insani krizin yaşandığı ve şu ana kadar 30 binden fazla masum Filistinlinin hayatını kaybet..
Mossad'a bilgi sızdırmakla suçlanan 7 şüpheliden 6'sı tutuklandı
İsrail dış istihbarat servisi Mossad'a bilgi sızdırmakla suçlanan ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nca çökertilen hücrenin 6 üyesi tutuklandı. Böylece aynı suçtan tutuklu sayısı 63'e yükseldi.
Ülke 2. kez aynı kabusu yaşıyor! Deniz kaplumbağası eti yiyen 8 çocuk öldü
2023'te deniz kaplumbağası eti yüzünden 7 kişinin can verdiği Tanzanya'da yine aynı hadise yaşanıyor. Zanzibar bölgesinde deniz kaplumbağası eti yiyen en az 8 çocuk hayatını kaybetti, 78 yetişkin hastanelik oldu.
Google, İsrail'i protesto eden mühendisi kovdu
Google, New York'ta gerçekleştirilen etkinlikte İsrailli bir yöneticinin konuşmasını bölerek "Soykırımı güçlendirecek teknoloji üretmeyi reddediyorum" diyen mühendisi işten çıkardı.
Google'dan Japonya ile işbirliği
Google'dan Japonya ile işbirliği
İsveç, resmen NATO'nun 32. üyesi oldu
İsveç, NATO'nun 32. üyesi olarak İttifak'a resmen katıldı. Stockholm yönetimi, katılım belgelerini ABD'ye teslim etti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsveç Başbakanı Ulf Kirstersson ile yaptığı görüşme sonrası "İsveç'e, Washington Anlaşması'nın bir ..
NATO'ya katılan İsveç, 200 yıllık tarafsızlık politikasını neden bitirdi? İşte süreç boyunca yaşananlar
Son olarak komşusu Norveç'le 1814 yılında savaş yapan ve bu savaştan galip çıkarak söz konusu tarihten beri tarafsızlık ilkesi takınan İsveç, aradan geçen 200 yılın ardından resmen NATO'ya üye oldu. 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası tarafsızlı..
Çete üyelerinin hapishaneden firar ettiği Haiti'de OHAL süresi 1 ay uzatıldı
Çete üyelerinin hapishaneden firar ettiği Haiti'de mahkumların yakalanması için 4 Mart'ta ilan edilen 72 saatlik OHAL süresi 1 ay uzatıldı. Öte yandan, ülkedeki çatışmalar nedeniyle 5 Mart'tan bu yana Porto Riko'da bekleyişini sürdüren Haiti Başbakanı Hen..
Rusya ve Çin, Ay'da nükleer santral kuracak
Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuri Borisov, Rusya ile Çin'in 2033-2035 yıllarında Ay'a nükleer güç santrali inşa etmeyi planladığını söyledi. Borisov ayrıca Çin ile Ay'da ortak çalışmalar için anlaşma imzaladıklarını belirtti...
Hizbullah, İsrail'e çok sayıda füzeyle saldırdı
Lübnan'daki Hizbullah, İsrail'deki askeri mevziilere ve yerleşim bölgelerine 11 saldırı düzenledi. İsrail tarafı, 30 füzenin fırlatıldığını ve 10 füzenin hava savunma sistemi ile düşürüldüğü ifade ederken, fırlatılan füzeler kameralara yansıdı...
Afganistan'da 2'si çocuk 4 kişi donarak can verdi
Afganistan'ın Sar-e Pol vilayetinde soğuk hava nedeniyle 2 kadın ve 2 çocuk donarak hayatını kaybetti. Ayrıca kar yağışları sonucu 3 evin çatısı çöktü ve çökme nedeniyle 1 kişi öldü.
ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nde görevli diplomat Kudüs'te ölü bulundu
ABD'nin İsrail'deki büyükelçiliğinde görevli bir diplomat, Kudüs'teki bir apartman dairesinde ölü bulundu.
Putin'in nükleer tehdidi sonrası Macron geri adım attı: Ukrayna'ya asker gönderme planımız yok
Ukrayna'ya asker gönderme sinyali vererek gündem yaratan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya lideri Putin'in nükleer tehdidi sonrası geri adım attı. Yeni açıklamasında Macron, Fransa'nın Ukrayna'ya askeri personel göndermeyi düşünmediğini ifade etti. Putin..
Fransa, kürtaj hakkını anayasal güvence altına alan ilk ülke oldu
Fransa'da kürtaj hakkı anayasal güvence altına alındı. Böylelikle Fransa, kürtaj hakkını anayasa tarafından güvence altına alan ilk ülke olarak kayıtlara geçti. Gelişmeyi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Fransa'nın gururu" ve "evrensel bir mesaj" ol..
İsrail 6 hafta sürecek ateşkesi kabul etti, gözler Hamas'a çevrildi
Gazze'ye 7 Ekim'den beri insanlık dışı saldırılarını sürdüren İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmelerinde sona gelindi. ABD'li bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre İsrail, bölgede 6 hafta sürecek bir ateşkesi kabul etti. Yetkili, "Şimdi de Hamas'ı..
Hamas: İsrail taleplerimizi kabul ederse 6 haftalık ateşkes 24 ila 48 saat içinde başlar
Hamas heyeti İsrail ile ateşkes görüşmeleri için Kahire'ye ulaştı. Üst düzey bir Hamas yetkilisi, İsrail'in görüşmelerde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kuzey Gazze'ye geri gönderilmesi ve insani yardımın arttırılması gibi taleplerini kabul etmesi hal..
İsrailli aşırı sağcı gruplar
Hükümetten Gazze Şeridi'nde yeniden yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri kurulmasını talep eden İsrailli aşırı sağcı gruplar, Gazze sınırına yürüdü. Gazze'ye yerleşmek için 500 ailenin gönüllü olduğunu belirten gruptakiler, "Savaş biter bitmez Gazze'ye git..
İsrail'in Lübnan'daki hava saldırılarında 6 Hizbullah mensubu öldü
İsrail ordusu, Lübnan'a yönelik İHA'lı hava saldırısı düzenledi. Bir aracın hedef alındığı saldırıda 6 Hizbullah mensubu öldü. Hizbullah ise misilleme saldırı yaparak sınırdaki İsrail yerleşim birimlerine kamikaze İHA ve füzeli saldırı düzenledi...
Kızıldeniz'de Husiler'in vurduğu İngiliz gemisi battı
Yemen'deki İran destekli Husiler'in 18 Şubat'ta vurduğu, tonlarca gübre taşıyan İngiliz gemisi Rubymar Kızıldeniz'de battı. Yemen hükümeti, Husi saldırısında yara alan geminin hava koşulları nedeniyle tamamen battığını açıkladı. Böylece Rubymar gemisi, Hu..
Rusya, Alman subayların ses kaydını yayınladı
Rusya, üst düzey Alman hava kuvvetleri subaylarına ait ses kayıtlarını yayınladı. Ukrayna'ya destek konusunda konuşmaların yer aldığı kayıtlarda subayların, Taurus füzelerinin Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım Yarımadası'na inşa ettiği köprüyü teknik..
ABD'nin California eyaletini kar fırtınası vurdu
ABD'nin California eyaletindeki Sierra Nevada bölgesinde etkili olan kar fırtınası hayatı olumsuz etkiledi. Eyalette 39 bin hane ve iş yerine elektrik verilemezken bölgede çığ tehlikesi beklendiği açıklandı.
ABD, Ürdün ile iş birliği yaparak Gazze'ye havadan yardım indirdi
ABD Başkanı Joe Biden'ın, "Önümüzdeki günlerde Gazze'ye havadan yardım yapacağız." açıklaması sonrası ABD, Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile birlikte İsrail işgali altındaki Gazze'ye havadan 38 bin öğünlük gıda içeren insani yardım attı...
ABD, BMGK'nin İsrail'in yardım bekleyen Gazzelilere saldırısına tepki vermesini engelledi
İsrail, Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına bir yenisini daha ekledi. İnsani yardım bekleyen Filistinlilerin bombalanması sonucu 112 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası BMGK'de saldırıya tepki niteliğinde açıklama yapılması konusunda müzakere yürütüldü ancak..
Rus siyasetçi Maria Pevchikh: Navalni ölmeseydi Almanya'da tutuklu bulunan Rus istihbaratının tetikçisiyle takas edilecekti
Rus siyasetçi Maria Pevchikh, Aleksey Navalni'nin cezaevinde ölmemesi halinde Almanya'da tutuklu bulunan Rus istihbaratının tetikçisi Vadim Krasikov ile takas edileceğini iddia etti. Pevchikh, "Şubat başında Putin'e, Berlin'de işlediği bir cinayetten dola..
Gazzeli baba, öldürülen çocuklarının ve akrabalarının köpeklere yem olmaması için canını hiçe sayıp sokaktan naaşlarını topladı
İsrail'in 144 gündür Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürerken işgal altındaki kentte insanlık dramı yaşanıyor. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Gazzelilerin cesetleri başıboş kedi ve köpeklere yem olurken Filistin bir baba, çocukları ve akrabalarının..
Pentagon ve Hamas'tan kendini yakan askerle ilgili art arda açıklamalar
ABD Savunma Bakanlığı'ndan Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell, Gazze'deki katliama isyan ederek "Filistin'e özgürlük!" sloganlarıyla kendini ateşe vermişti. Hayatını kaybeden ABD'li askerle ilgili Pentagon'dan yapılan açıklamada "Kesinlikle trajik bir ..
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde isyancıların saldırısında 5 köylü kadın hayatını kaybetti
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Ituri eyaletinde bir köyde Demokratik İttifak Güçleri (ADF) adlı isyancı grup üyeleri silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda tarlada hasat yapan 5 kadın hayatını kaybetti.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Savaşta 31 bin asker hayatını kaybetti
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 24 Şubat 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı'nda bugüne kadar en az 31 bin Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Zelenskiy, ayrıca ülkesinin işgal altındaki bölgelerinde on binlerce sivilin öldürüld..
Burkina Faso'da kilise saldırısında 15 kişi hayatını kaybetti
Burkina Faso'da pazar ayini sırasında bir kiliseye düzenlenen saldırıda 15 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda 2 kişi de yaralandı.
ABD basını, Gazze'deki soykırıma kör! Kendi askerlerinin eylemini bile görmezden geldiler
ABD'li medya kuruluşları, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim" diyerek kendini yakan ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell'in ölümünü üstü kapalı duyurdu. New York Times, Washington Post, CNN, Associated Pres..
ABD'de Republic First Bank iflas etti
ABD'de faaliyet gösteren 36 yıllık Republic First Bank iflas etti. Banka, F..
Hamas'ın ateşkes teklifine İsrail'den yanıt geldi
İsrail'in 6 aydır bombardımana tuttuğu ve 34 bini aşkın Filistinlinin can v..
Çin'de çıkan hortum ortalığı savaş alanına çevirdi
Çin'in Guangzhou kentinde hortum ve dolu yağışı etkili oldu. Hortumun hasar..
Moldova’dan Gagavuzya’ya baskıda son halka: Başkan Gutul’a yargı sopası
Moldova’dan Gagavuzya’ya baskıda son halka: Başkan Gutul’a yargı sopası..
ABD'deki üniversitelerde İsrail karşıtı protestolar: Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı
ABD'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı düzenlenen protestola..
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 32 28 1 3 73 20 87 +53
2 Fenerbahçe 32 27 1 4 85 28 85 +57
3 Trabzonspor 32 16 12 4 54 42 52 +12
4 Beşiktaş 32 14 12 6 42 38 48 +4
5 Çaykur Rizespor 32 14 12 6 43 47 48 -4
6 Başakşehir FK 32 13 12 7 42 38 46 +4
7 Kasımpaşa 32 13 12 7 55 57 46 -2
8 Sivasspor 32 11 10 11 38 43 44 -5
9 Antalyaspor 32 10 10 12 36 37 42 -1
10 Alanyaspor 32 10 10 12 41 46 42 -5
11 Adana Demirspor 32 9 10 13 48 43 40 +5
12 Samsunspor 32 10 14 8 36 42 38 -6
13 MKE Ankaragücü 32 8 11 13 40 41 37 -1
14 Kayserispor 32 10 12 10 36 45 37 -9
15 Konyaspor 32 8 12 12 34 45 36 -11
16 Hatayspor 32 7 13 12 36 44 33 -8
17 Gaziantep FK 32 8 17 7 35 50 31 -15
18 Fatih Karagümrük 32 7 16 9 35 41 30 -6
19 Pendikspor 32 7 16 9 36 64 30 -28
20 İstanbulspor 32 4 21 7 25 59 16 -34
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 30 22 6 2 70 27 68 +43
2 Göztepe 30 18 6 6 51 19 60 +32
3 Çorum FK 30 15 8 7 50 31 52 +19
4 Kocaelispor 30 15 8 7 45 34 52 +11
5 Sakaryaspor 30 14 7 9 43 30 51 +13
6 Bodrumspor 30 13 7 10 37 20 49 +17
7 Bandırmaspor 30 12 8 10 45 26 46 +19
8 Boluspor 30 13 10 7 28 32 46 -4
9 Gençlerbirliği 30 11 8 11 35 30 44 +5
10 Erzurumspor FK 30 11 8 11 28 25 41 +3
11 Keçiörengücü 30 9 12 9 27 36 36 -9
12 Şanlıurfaspor 30 8 12 10 27 31 34 -4
13 Ümraniyespor 30 9 14 7 33 42 34 -9
14 Manisa FK 30 7 11 12 36 37 33 -1
15 Tuzlaspor 30 8 14 8 31 45 32 -14
16 Adanaspor 30 9 16 5 24 42 32 -18
17 Altay 30 5 22 3 14 68 15 -54
18 Giresunspor 30 2 24 4 13 62 7 -49
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 33 23 5 5 74 28 74 +46
2 Bucaspor 1928 33 20 4 9 50 22 69 +28
3 Van Spor FK 32 21 5 6 53 32 69 +21
4 1461 Trabzon FK 33 19 6 8 62 33 65 +29
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 33 16 7 10 47 27 58 +20
6 Ankaraspor 33 15 7 11 41 30 56 +11
7 Karacabey Belediye Spor 33 12 10 11 37 31 47 +6
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 33 13 13 7 42 34 46 +8
9 Ankara Demirspor 33 13 15 5 35 37 44 -2
10 Kırklarelispor 34 11 13 10 29 35 43 -6
11 Diyarbekir Spor 33 11 13 9 35 35 42 0
12 Altınordu 33 9 13 11 38 34 38 +4
13 Hes İlaç Afyonspor 33 9 13 11 21 34 38 -13
14 Nazilli Belediyespor 34 11 15 8 37 54 38 -17
15 Serik Belediyespor 33 9 14 10 28 37 37 -9
16 Zonguldak Kömürspor 33 9 16 8 35 53 32 -18
17 Kırşehir Futbol SK 33 5 21 7 29 65 22 -36
18 Bursaspor 33 5 20 8 24 59 20 -35
19 Adıyaman FK 33 3 24 6 22 59 15 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 26 21 1 4 61 13 67 +48
2 Aliağa Futbol A.Ş. 27 18 0 9 54 15 63 +39
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 26 13 6 7 36 23 46 +13
4 52 Orduspor FK 26 13 7 6 36 25 45 +11
5 İnegöl Kafkas GK 26 12 6 8 32 25 44 +7
6 Edirnespor 26 13 9 4 44 26 43 +18
7 K.Çekmece Sinopspor 27 10 10 7 38 28 37 +10
8 Mardin 1969 Spor 26 11 11 4 35 31 37 +4
9 Artvin Hopaspor 26 9 10 7 32 26 34 +6
10 Karabük İdmanyurdu Spor 26 10 12 4 24 38 34 -14
11 Talasgücü Belediyespor 26 8 14 4 28 41 28 -13
12 Kırıkkalegücü FK 26 7 14 5 25 35 26 -10
13 Gümüşhanespor 26 4 12 10 22 42 22 -20
14 Malatya Arguvanspor 26 2 20 4 13 51 10 -38
15 Tarsus İdman Yurdu 26 2 21 3 18 79 9 -61
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 19/04/2024 Beşiktaş vs MKE Ankaragücü
 20/04/2024 İstanbulspor vs Fatih Karagümrük
 20/04/2024 Konyaspor vs Alanyaspor
 20/04/2024 Kayserispor vs Trabzonspor
 20/04/2024 Samsunspor vs Adana Demirspor
 21/04/2024 Başakşehir FK vs Çaykur Rizespor
 21/04/2024 Antalyaspor vs Hatayspor
 21/04/2024 Galatasaray vs Pendikspor
 21/04/2024 Gaziantep FK vs Kasımpaşa
 22/04/2024 Sivasspor vs Fenerbahçe
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 19/04/2024 Altay vs Manisa FK
 20/04/2024 Bandırmaspor vs Tuzlaspor
 20/04/2024 Giresunspor vs Göztepe
 20/04/2024 Eyüpspor vs Boluspor
 21/04/2024 Bodrum FK vs Şanlıurfaspor
 21/04/2024 Çorum FK vs Adanaspor
 21/04/2024 Gençlerbirliği vs Erzurumspor FK
 21/04/2024 Sakaryaspor vs Keçiörengücü
 22/04/2024 Ümraniyespor vs Kocaelispor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 17/04/2024 Van Spor FK vs Ankaraspor
 21/04/2024 Adıyaman FK vs 1461 Trabzon FK
 21/04/2024 Altınordu vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 21/04/2024 Ankara Demirspor vs Diyarbekir Spor
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Van Spor FK
 21/04/2024 Bucaspor 1928 vs Esenler Erokspor
 21/04/2024 Bursaspor vs Hes İlaç Afyonspor
 21/04/2024 Kırşehir Futbol SK vs Kırklarelispor
 21/04/2024 Nazilli Belediyespor vs Karacabey Belediye Spor
 21/04/2024 Adıyaman FK - 1461 Trabzon FK 1461 Trabzon FK ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  1461 Trabzon FK yenilmez
 21/04/2024 Altınordu - Yeni Mersin İdman Yurdu Altınordu ligde evindeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Altınordu yenilmez
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor - Van Spor FK Van Spor FK ligdeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Van Spor FK yenilmez
 21/04/2024 Bucaspor 1928 - Esenler Erokspor Bucaspor 1928 ligde evindeki son 15 maçında hiç kaybetmedi  Bucaspor 1928 yenilmez
 21/04/2024 Serik Belediyespor - Zonguldak Kömürspor Zonguldak Kömürspor ligde deplasmandaki son 7 maçında hiç kazanamadı  Serik Belediyespor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 21/04/2024 Edirnespor vs Mardin 1969 Spor
 21/04/2024 İnegöl Kafkas GK vs Tarsus İdman Yurdu
 21/04/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs Malatya Arguvanspor
 21/04/2024 Kepezspor FAŞ vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 21/04/2024 Kırıkkalegücü FK vs Gümüşhanespor
 21/04/2024 Talasgücü Belediyespor vs Artvin Hopaspor
 21/04/2024 52 Orduspor FK vs K.Çekmece Sinopspor
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
GAZETEMİZ
YUKARI