15-02-2024 04:31:12

ABD'de Super Bowl şampiyonluk kutlamasında silahlı saldırı: 1 ölü 10 yaralı

ABD'de Super Bowl'u kazanan Kansas City Chiefs takımı için düzenlenen geçit töreni sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. 2 kişi ise gözaltına alındı.
ABD'de Super Bowl şampiyonluk kutlamasında silahlı saldırı: 1 ölü 10 yaralı

ABD'nin Missouri eyaletindeki Kansas City'de Super Bowl'u kazanan Kansas City Chiefs takımı için düzenlenen geçit töreni sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi ise silahla vurularak yaralandı.

ŞAMPİYON TAKIMIN GEÇİT TÖRENİNDE SİLAHLI SALDIRI

ABD'de geçit töreni sırasında kalabalığa ateş açıldı. Missouri eyaletinde yer alan Kansas City'de Super Bowl'u kazanan Kansas City Chiefs takımı için düzenlenen geçit töreni sırasında Union İstasyonu yakınında silahlı saldırı düzenlendi.

1 ÖLÜ, 10 YARALI

Meydanda bulunan Union Station'ın batı bölgesinde silah seslerinin işitildiğini aktaran polis, kutlamaya katılan en az 10 kişinin silahla vurularak yaralandığını kaydetti. Kansas City İtfaiye Birimi, olayda 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

2 KİŞİ GÖZALTINDA

Silah seslerinin duyulduğu anlarda kutlamaya katılanların panikle bölgeden uzaklaştığı görülürken, polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen silahlı 2 zanlıyı gözaltına alan polis soruşturma başlattı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, "Vurulan kişilerin tedavisini kolaylaştırmak için insanların bölgeden olabildiğince hızlı ve güvenli bir şekilde çıkmalarına ve otoparktan uzak durmalarına ihtiyacımız var" dedi.

SUPER BOWL NEDİR?

Super Bowl, Amerikan futbolunun en önemli maçıdır ve National Football League (NFL) şampiyonunu belirler. Her yıl Şubat ayının başında oynanır ve Amerikan spor takvimindeki en büyük tek günlük spor etkinliğidir. NFL'in iki konferansı olan Amerikan Futbol Konferansı (AFC) ve Ulusal Futbol Konferansı (NFC) şampiyonlarının karşılaştığı bu maç, sezonun zirve noktasını

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI