12-05-2023 08:28:31 Son Güncelleme: 12-05-2023 08:29:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya gelip, sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya gelip, sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya gelip, sorularını yanıtladı.
Erdoğan, özetle şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

51 KİŞİNİN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU: Selo, Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bir teröristtir. Bu ölüme neden olan bir kişi şu anda terör odaklı bir fiili işlediğinden dolayı cezaevinde. Yoksa bir fikir suçu, bir siyaset değil. Cezaevlerinde şu anda iddia edildiği gibi bol miktarda gazeteci, basın mensubu yok. Verin bize bu isimleri kimmiş öğrenelim. Ben bile zaman zaman adalet bakanıma da söyledim, bu tür iddialar var, şunları siz de bir araştırın dedim. Onlar da diyorlar ki, ‘başkanım böyle bir şey yok, bunlar hep yalan.’ Fikir suçundan içeri girmiş bir başkanım. Bundan dolayı da yaklaşık 4 ay 10 gün cezaevinde yattım. Milli Eğitim Bakanlığın kitabındaki bir şiiri okudum diye ben içeri aldılar. Kimseyi vurmadım, kimseyi öldürmedim.

Haberin Devamı

PATATES-SOĞAN 10-15 LİRAYA DÜŞTÜ: TCG Anadolu da bizim için çok çok önemli. Öbür tarafta İHA’lar, SİHA’lar, Akıncı, Kızılelma da bizim için çok önemli. Burada tabi kendini bilmez bazı kişilerin bu fiyatlar üzerindeki dalgalanmalara neden olduğu ortada. Bir ara nerelere kadar tırmandırdılar fiyatları, şimdi buyurun patates, soğan 10-15 liraya düştü. Hadi bakalım bunu neyle izah edecekler. Seçimden sonra bunların yargı yolu açık olmak kaydıyla bunları yargıda terleteceğiz. Benim milletimi kalkıp da bu tür yollarla sömürmelerine müsaade etmeyeceğiz.

BENİ CİDDİ MANADA ÜZDÜ: (Kızılay’ın çadır satması) Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez. Ve süratle de bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay’ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en ufak bir sıkıntısının, probleminin olmaması gerekir. 6 Şubat olayında Türkiye olmayıp da başka ülkeler olsaydı kimbilir neler başlarına gelecekti. Ama bütün bunlara rağmen şu an itibariyle enkaz kaldırma çalışmalarına varıncaya kadar büyük oranda bu işi bitirdik. Şu anda köy evlerini teslim etmeye başladık. Kalıcı konutları da bir taraftan hızla yapıyoruz.

HÜDA PAR’IN TERÖRLE ALAKASI YOK: HÜDA PAR geçmişte bu terör örgütüyle anılması olayı tamamen HDP’nin kendisine bir çıkış yolu aramasından kaynaklanıyor. Geçmişteki terör örgütüyle ilgisi alakası yok. Böyle bir durum söz konusu olsa bizim de beraber yürümemiz söz konusu olmazdı. Biz HÜDA PAR’ın Kürt vatandaşlarımızın siyasallaşması noktasında beraber bu yolda yürüyelim istedik.

Haberin Devamı

PİŞMAN EDECEĞİZ: (Ev kiralarındaki artış) Bunların yargı yoluyla analarından doğduğuna pişman edeceğiz. Öyle ‘rastgele istediğim gibi ben kira koyarım’ koyamazsın arkadaş. Bunların hepsini Adalet Bakanlığımız vasıtasıyla belli bir standarda oturtacağız ve ona göre de üzerilerine gideceğiz.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI