30-01-2023 07:52:10 Son Güncelleme: 30-01-2023 07:53:10

Ardahan Haberi: Size rağmen milletim Cumhurbaşkanı yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “‘Muhtar bile olamaz’ diyorlardı. Ama benim milletim bu kardeşinizi cumhurbaşkanı yaptı. Şimdi Altılı Masa ‘Aday olamaz’ diyor. Size rağmen milletim hem aday yapacak hem de cumhurbaşkanı yapacak” dedi.
Ardahan Haberi: Size rağmen milletim Cumhurbaşkanı yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik Vezirhan’da “Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide” programı kapsamında gençlerle bir araya geldi. Hitabının ardından gençlerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

 

Haberin Devamı

KİLONUZ ORTAYA ÇIKACAK: Tüm badireleri atlatarak belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olarak milletimize hizmet etme şerefine eriştik. ‘Muhtar bile olamaz’ diyorlardı, ama benim milletim bu kardeşinizi, ağabeyinizi bu ülkede cumhurbaşkanı yaptı. Şimdi Altılı Masa ne diyor? ‘Aday olamaz’ diyor. Size rağmen milletim hem aday yapacak hem de Cumhurbaşkanı yapacak. Ve tabii o zaman kilonuz da ortaya çıkacak. Bakalım kaç kilosunuz?

6 KİŞİNİN KAPIDAN GEÇME KAVGASI: Bu kadar büyükşehir belediye başkanları var. Eserlerinizi bir ortaya koyun, ne yaptınız, bir görelim. Yapamazlar. Şimdi Türkiye uzay yarışında, kutup rekabetinde, teknoloji tasarlama ve geliştirme mücadelesinde yerini güçlendirmenin çabası içindeyken aynı kapıdan 6 kişi birden geçme kavgası verenleri gülerek izliyoruz. Bunlardan ne ülkemize ne milletimize ne de siz gençlerimize hiçbir hayır gelmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Dışarıdakiler bile bunlardan umudu kesmiş olmalı ki her gün bir başka küresel medya kuruluşunu devreye sokarak 14 Mayıs için bizzat sahaya inme ihtiyacı hissettiler. Güya aleyhimizde yaptıkları yayınlarla gençlerimizin, kadınlarımızın, milletimizin iradelerini yönlendirebileceklerini düşünüyorlar. Halbuki milletimiz bunlara çoktan ‘Yeter’ dedi.

Haberin Devamı

MACRON DÜRÜST DEĞİL: (Fransa Cumhurbaşkanı Macron) Fransa’nın başındaki zat, inanın o devletin başında olma müktesebatına sahip değil. Bakın bunlar şu anda Afrika ülkelerini sömürüyorlar ve Afrika’da itibarını süratle kaybediyor. Kendileriyle biz de birçok görüşmelerimiz, uluslararası toplantılarda filan oldu ama dürüst değil. Dürüstlüğün olmadığı yerde itibar olmaz. Tabii dünyada buna benzer liderler çok. İşte Akdeniz’de bu Yunanistan’la olan ilişkilerde maalesef Türkiye’yi görmezlikten gelip onlarla farklı ilişkilere giriyorlar. Ve kendisine benim -özel benim dünyamda kalsın- söylediğim çok farklı ifadeler var. Bir insan kendini olgunlaştıracak. Şu anda parlamentoda kendi itibarını kaybetti. Fransa da uluslararası camiada itibar kaybediyor.

3’LÜ GÖRÜŞMEYE İRAN’I ALABİLİRİZ: Rusya’yla bizim ilişkilerimizde karşılıklı bir itibar var, saygı var. Benim Sayın Putin’le ilişkilerim dürüstlük üzerinedir. Tataristan’dan Dağıstan’a vesaire bütün bu bölgelere varıncaya kadar, bizim oralardaki ricalarımızın bir karşılığı var. Şu anda Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelerde tabii istediğimiz neticeyi her ne kadar alamıyorsak da ama diyoruz ki ‘Gelin şimdi üçlü bazı toplantılar yapalım.’ Nedir bunlar? İşte üçlü olarak Rusya, Türkiye, Suriye bir araya gelelim. Hatta hatta İran’ı da buna katabiliriz. İran da gelsin. Görüşmelerimizi bu şekilde yapalım ve bölgeye bir huzur gelsin. Bölge şu andaki yaşadığı sıkıntıları yaşamasın. Ve burada da biz netice aldık, alıyoruz ve alacağız.

Haberin Devamı

ABD’YE F-16 MESAJI: S-400’ler konusunda bizi çok tehdit edenler oldu. ‘İlla S-400’leri vereceksin.’ Hayır vermeyiz. S-400’leri biz aldık. Şu anda bizim cebimizde ama siz bize verdiğiniz sözü yerine getirin. Nedir o? Şimdi biz F-16’larla ilgili, biz sizden bunu istiyoruz, ama siz vermiyorsunuz. F-35 dediniz, sözünüzde durmadınız. Parasını yaklaşık 1 milyar 400 milyon ödeme yaptığımız halde, siz bunun bize karşılığını vermiyorsunuz. Vermiyorsanız, o zaman bunun da bir bedeli olacak. Biz yani bir Müslüman Türk olarak verdiğimiz sözde dururuz ama karşımızdakilerden de bunu bekleriz.

Haberin Devamı

 

‘Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj verebiliriz’

İSVEÇ ŞOK OLACAK:  (NATO’ya üyelik süreci) Dedik ki ‘Bak, eğer siz illa NATO diyorsanız, NATO’ya girebilmeniz için bu teröristleri bize iade edeceksiniz, 120 kişilik bir liste verdik. Eğer bu teröristleri bize iade etmezseniz kusura bakmayın.’ Tabii bunlar o gün bugündür ‘Yok anayasa değişikliği yaptık, yok şunu yaptık, yok bunu yaptık’ diyorlar. Kendilerine göre dalga geçiyorlar. Bunlar Türkiye’yi tanıyamadılar. Zannediyorlar ki 20 yıl, 30 yıl, 40 yıl önceki Türkiye, bugünkü Türkiye, değil. Biz icabında Finlandiya’yla ilgili farklı bir mesaj verebiliriz. Finlandiya’yla ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç şok olacak. Ama Finlandiya da aynı yanlışı yapmaması lazım.

Haberin Devamı

CİBİLLİYETLERİ BOZUK: (İsveç’te Kuran-ı Kerim’in yakılması) Ziyarete geldiklerinde de doğrusu ben Başbakanı olumlu bir insan olarak gördüm, ama maalesef yani Kitabullah’ı, Kuran-ı Kerim’imizi affedersin yakacaklar, etrafında da korumalar, polisler var. Onlar Kuran’ımızı yakmak suretiyle İslam’ı mı bitirdiler? Kitabullah’ın koruyucusu Rabb’imizdir. Bunlar sadece cibilliyetlerinin ne kadar bozuk olduğunu gösterdiler. Bunlar cahil, sapık.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI