02-02-2023 08:10:16

Ardahan Haberi: Seçim 2 Nisan’da yapılsın’ çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunan Faik Öztrak, “Partiniz Meclis’e seçimlerin 2 Nisan 2023 günü yapmak için teklif getirsin. Biz de destekleyelim” dedi.
Ardahan Haberi: Seçim 2 Nisan’da yapılsın’ çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Seçimin 2 Nisan’da yapılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Öztrak özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

EYT GİTTİ EPT GELDİ: Emeklilikte Yaşa Takılan mağdurlar gitti, prim gün sayısı mağdurları geldi. Sözünüzü yerine getirin, EYT’yi bitiriyoruz deyip, EPT mağduru yaratmayın. İnsanları emeklilikte prime takmayın.

2 NİSAN’I DESTEKLERİZ: Erdoğan, 2017’de referandum öncesinde, ‘Cumhurbaşkanının Meclis’i fesih yetkisi yok’ demişti. Şimdi aynı Erdoğan, ‘14 Mayıs’ta seçim için yetkisini kullanacağını’, adına fesih demeden, tek kişinin kararıyla, koskoca Meclis’i seçime götüreceğini söylüyor. Peki, sarayın anayasa uleması ne yapmış? Anayasa’nın 116. Maddesine, ‘Cumhurbaşkanının ikinci döneminde, Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir’ diye açıkça yazmış. Yani kendi ifadeleriyle, ‘Kronometreyi sıfırlamanın’ tek yolu var. O da seçimin TBMM tarafından yenilenmesi. İzlenecek yol bellidir. Hodri meydan, partiniz Meclis’e, milletvekili genel seçimini ve Cumhurbaşkanlığı seçimini, 6 Nisan’dan önceki son pazar olan, ‘2 Nisan 2023 günü’ yapmak için teklif getirsin. Biz de destekleyelim. Kendi çıkarttığınız Anayasaya uyun. Ağız tadıyla yarışalım.

Haberin Devamı

CHP DE BURADA (Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istemediği iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’ye rağmen aday olabilecek mi?) Kimse merak etmesin CHP de burada, DEVA Partisi de burada, Demokrat Parti’de burada, Gelecek Partisi de burada, İYİ Parti de burada, Saadet Partisi de burada. En önemlisi de millet burada. Millet İttifakı’nın adayına liderler karar verecek.

AZ BİLE SÖYLEMİŞ: (Babacan’ın ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni için Avrupa aferin Türkiye diyecek’ ifadesi) Az bile söylemiş. Bu program tüm dünyaya örnek olacaktır.

ERDOĞAN’A YANIT: (Cumhurbaşkanı’nın Ortak Politikalar Metni için ‘HDP’ye selam veriyorlar’ sözü ve ‘bay bay Kemal’ ifadesi) Biz milletimiz dışında kimseye selam vermeyiz. Biz milletin iradesine selam veririz. Kendi halini görmeyip gülene sandıkta güle güle diyecektir.

AYM’DE BAŞKAN SEÇİMİ: (İrfan Fidan’ın adaylığı) Bu kişi önce Yargıtay üyesi yapıldı. Hülle ile Anayasa Mahkemesi’ne atandı. Bir saray tetikçisinin AYM başkanlığına seçilmesi AYM’yi 85 milyonun hak ve özgürlüklerinin güvencesi olmaktan çıkarır.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI