17-03-2023 07:52:52

Ardahan Haberi: ‘İhmali olanlarla ilgili soruşturmalar sürüyor’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Depremlerin ilk gününden bu yana depremzedelerimizin yaralarının sarılması için çalışmalarımızı sürdürürken, bir yandan da daha önce birçok kez ifade ettiğimiz üzere, yaşanan felakette ihmali bulunanlarla ilgili kimliğine, mensubiyetine bakılmaksızın soruşturmalar devam etmektedir” dedi.
Ardahan Haberi: ‘İhmali olanlarla ilgili soruşturmalar sürüyor’

Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Adı-yaman’da Kıbrıslı genç sporcuların kaldığı otelle ilgili 3 kişinin tutuklu olduğunu daha önce ifade ettiklerini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: 

Haberin Devamı

“Deprem bölgesinin tümünde olduğu gibi, Adıyaman’da çöken otel ile ilgili soruşturma da titizlikle sürdürülmektedir. Tüm bunlara rağmen Ana Muhalefet Partisi lideri, yaşanan acıları istismar edip siyasete alet eden, akıl, vicdan ve ahlakla bağdaşmayacak şekilde ihtiyacımız olan dayanışma ruhunu bozan beyanlarda bulunmaktadır. Bu tür beyan ve davranışların ne yaralarımızın sarılmasına ne de milletimizin ortak acısına merhem olacak bir yanı vardır.” 

1219 şüpheliye adli işlem

bilgileri paylaştı. Bozdağ, bugüne kadar bin 219 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını belirterek, bunlardan 284 şüphelinin tutuklandığını, 416’sı hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 260 kişi hakkında ise yakalama kararı bulunduğunu söyledi. Gözaltı kararı verilmiş 95 şüphelinin 4’ünün yurt dışında bulunduğunu, 53’ünün ise vefat ettiğini ifade eden Bozdağ, “Tutuklu olanlara baktığımızda ise 102’sinin müteahhit, 151’inin yapı sorumlusu, 13’ünün yapı sahibi, 18’inin de binada değişiklik yapan kişiler olduğunu görüyoruz” dedi. -

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI