30-01-2023 07:50:55

Ardahan Haberi: Doğu’da kar var Batı’da yağmur

Kurak bir kış yaşayan Türkiye’de ocak ayının son günlerinde düşen kar, yüzleri güldürdü. Kar, İç ve Doğu illerini etkisi altına alırken, Batı bölgelerinde ise yağmur etkili oldu.
Ardahan Haberi: Doğu’da kar var Batı’da yağmur
Türkiye’nin İç ve Doğu kesimlerinde birçok kent beyaza büründü. Ulaşımda aksamalara da yol açan kar, hafta boyunca etkisini sürdürecek. Doğu illerinde etkili olan kar yavaş yavaş Batı’ya da kaymaya başladı. Balıkesir’in yüksek kesimleri önceki gece karla kaplandı, İstanbul’da ilk kar önceki gece Silivri’ye düştü. Kartal’da bulunan Aydos Tepesi ve çevresindeki ormanlık alan da dün beyaza büründü, kar kısa süre sonra etkisini kaybetti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün için 20 kente kar uyarısında bulunurken, uzmanlar İstanbul’da asıl beklenen karın ise ocak ayının son gününde karla karışık yağmur şeklinde düşmesini, 5-6 Şubat’ta ise biraz daha etkili olmasını bekliyor.

Haberin Devamı

Yollar kar altında

Kar nedeniyle Hakkâri’de 176, Sivas’ta 105, Bitlis’te 282, Elazığ’da 146, Bingöl’de 138, Tunceli’de 128, Van’da 345 yerleşim yerinin yolları kapandı. Önceki akşam Karabük’ün Ovacık ilçesi ile Kemikli Rampalarında aniden etkili olan kar yağışı ise sürücülere zor anlar yaşattı. Bolu Dağı’nın TEM ve D-100 geçişlerinde önceki gece etkili olan kar ve dün sabah yağan karla karışık yağmur, ulaşımı aksatmadı. Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Düğüncüler köyünde, doğum sancısı başlayan  9 aylık hamile Asiye Satra (22), evinin kardan kapanan yolu İl Özel İdaresi ekipleri tarafından 2 saatte açılarak, sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye ulaştırıldı. Üçüncü çocuğuna hamile olan genç kadın ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Dolu yağışı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün saat 11.00 sıralarında sağanak etkili olurken, kısa süre sonra dolu yağdı. Yağış yaklaşık yarım saat sürdü, yollar ise beyaza büründü. Manavgatlılar, yağışını cep telefonlarının kameralarıyla kaydetti. Serik ilçesinde ise şiddetli rüzgâr sebebiyle pide fırınının bacası otomobilin üstüne düştü. Olay anı ve birkaç saniye önce caddede bulunan bir vatandaşın şans eseri dükkan içine girme anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Van Gölü karla daha bir güzel 

Van Gölü’nün sahilinde yağan kar nedeniyle kartpostallık görüntüler oluştu. Kent genelinde etkili olan kar yağışını fırsat bilen çocuklar kardan adam yaparak kartopu oynamanın keyfini çıkardı. Kar İstanbul’u ise teğet geçti.

Palandöken şenlendi

Kuraklık nedeniyle geçen yıldan saklanan kar ve suni kar ile kayak sezonunun başlatıldığı Erzurum Palandöken’de kar yağışı sevinçle karşılandı. Yarıyıl tatili nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanından gelen kayak severler, pistleri doldurdu.

Ayder’de karsız başlayan festivale son gün sürprizi 

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası’nda bu yıl 15. kez düzenlenen Kar Festivali, yeterli kar olmamasından ötürü ilk gününde kamyonlarla kar taşınarak başlatılmıştı. Festivalin son günü olan dün ise kar yağdı, yüzler güldü. Vatandaşlar muşambalar, naylon poşetler, çöp poşetleri ve şambrellerle beraber yokuştan aşağıya kayarak keyifli vakit geçirdi. Katılımın yoğun olduğu festivalin ilk gününde yapılan halat çekme yarışmasında derece alanlar ödüllerini aldı.

Haberin Devamı

İstanbul için tarih 4 Şubat sonrası

İstanbul’da son günlerde hava sıcaklığının düşmesinin ardından, dün sabahın erken saatlerinde Kartal Aydos’ta yılın ilk karı yağmaya başladı. Ancak yağan sulu kar, kısa bir süre sonra etkisini kaybetti. Aydos Ormanı’nın yüksek kesimlerinde ağaçlarda hafif kar örtüsü oluşurken, CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kentte yılın ilk karının 4 Şubat’tan sonra görülebileceğini belirtti.

Şen, sosyal medya hesabından paylaştığı değerlendirmesinde, “İstanbul bugün bulutlu Sıcaklık 6-7 derece. Pazartesi ve salı yağmurlu. İstanbul’un Anadolu yakasının yüksekleri Salı gecesi ve çarşamba hafif karla karışık yağmur alabilir. Perşembe sıcaklık 10 derecenin üzerine çıkıyor. Şubat ayının 4’ünden sonra gelecek sistemde İstanbul kar yağışı alır görünüyor” ifadelerini kullandı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI