30-01-2023 07:50:57

Ardahan Haberi: Boş bırakılan araziler tarıma kazandırılacak

Atıl durumda bulunan, boş veya nadasa bırakılan arazilerde tarımsal üretim ve tesis yatırımlarına bu yıl sağlanacak hibe oranları, proje toplam bedelinin azami yüzde 75’i olarak uygulanacak.
Ardahan Haberi: Boş bırakılan araziler tarıma kazandırılacak
İklim değişikliğini dikkate alarak uygun çeşitlerle hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkilerin üretimini geliştirenler de hibe ile desteklenecek. Türkiye’de tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi için boş bırakılan, nadasa ayrılan alanlarda bitkisel üretimin arttırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

Resmi Gazete’de yayımlanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklen-mesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı yürürlüğe girdi. Kararda, 1 Ocak - 31 Aralık 2023 dönemini kapsayan hibe desteklerinin esasları yer aldı.

Uygun ekim nöbeti

Hibe ödemeleri, boş bırakılan, atıl durumda bulunan arazileri, uygun ekim yöntemleri kullanarak tarıma kazandırmak, iklim değişikliğini dikkate alarak uygun çeşitlerle üretimi geliştirmek için yapılacak. İşlemeli tarıma uygun olmayan arazilerde katma değeri yüksek bitki türlerinin üretimini artırmak, kurutma veya işleme tesisleri kurmak, doğal ekolojilerinde var olan bitki türlerinin aşılama, çeşit değişimi ve benzeri teknik uygulamalarla birim alandan elde edilen verimi artırmak için de hibe desteği verilecek.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI