02-03-2023 07:57:01

Ardahan Haberi: Altılı masa bugün ne çıkacak

CHP’de beklenti Kılıçdaroğlu’nun isminin masada teklif edilmesi yönünde. Parti kurmayları bu durumda CHP liderinin de “Ben varım” diyeceğini ifade ediyor. Kulislerde ise İYİ Parti’nin Kılıçdaroğlu’na yönelik itirazının sürdüğü konuşuluyor...
Ardahan Haberi: Altılı masa bugün ne çıkacak
Millet İttifakı bugün ortak cumhurbaşkanı adayını görüşmek üzere toplanacak. Masada ilk defa aday isimleri konuşulacak. Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adının da masada gündeme geleceği konuşuluyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in hiçbir isim için açıkça kabul ya da itiraz cümleleri kurmayacağı, ancak partisinin eğilimlerini masaya taşıyarak, diğer liderlerin tutumuna bakacağı ifade ediliyor. Toplantıda aday netleştirilse yapılacak ortak açıklamada o ismin yer almayacağı, adayın ilanı için resmi seçim kararının bekleneceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Akşener’in tutumu önemli

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantı saat 14.00’de başlayacak. Masanın ana gündemi, liderlerin seçim sonrası pozisyonlarını da belirleyecek olan geçiş sürecinin yol haritası ve ortak aday olacak. Masadaki partilerin kurmayları ağırlıklı olarak bugünkü toplantıda ortak adayın ete kemiğe bürüneceğini ismin netleşeceğini savunsa da, İYİ Parti’nin kulislere yansıyan tutumu çerçevesinde düşük bir ihtimal de olsa adayın netleşmesinin bir sonraki toplantıya kalabilme ihtimali de bulunuyor.

İYİ Partili kurmayların çoğu adayın netleşmesi konusunda temkinli konuşurken, sonucun masaya tam yetki ile oturacak Akşener’in tutumuna bağlı olduğuna işaret ediyor.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI