30-01-2023 07:50:56

Ardahan Haberi: Adayı 13 Şubat’ta belirleyeceğiz

Kılıçdaroğlu, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat’ta Saadet Partisi’nde yapılacak toplantıda belirleyeceklerini duyurdu. CHP lideri, “Ancak adayın açıklanması daha sonraki bir tarihte büyük törenle olabilir” ifadelerini de kullandı.
Ardahan Haberi: Adayı 13 Şubat’ta belirleyeceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat’ta Saadet Partisi’nde yapılacak 12’nci toplantıda belirleyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Halktv canlı yayınında seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

LİDERLER DE GÖRÜRSE: Olabilir. Devlete 27.5 yıl çalışan, üreten, siyasete girdiği gün mal varlığını kamuoyuyla paylaşan, devletin ne olduğunu, liyakatin ne olduğunu bilen bunun devletteyken de kavgasını veren bir kişiyim. Bu nitelikleri liderler de bende görürse, tabii, bu onurlu, şerefli bir görevdir, herkes yapmak ister.

EGOSUNU KONTROL EDECEK: Aday seçildiğinde egosunu kontrol edecek, danışarak yönetecek. Bizimle ilgili ‘6 kişi nasıl yönetecek, karar bile alamazlar’ eleştirisi de geliyor. Bunlar bizim tarihimizi de bilmiyor. Ya, ‘akıl akıldan üstündür’ diye sözümüz bile var. Olay bir parti olayı değil, Türkiye olayıdır. Türkiye’nin bütün kurumlarıyla yeniden ayağa kalkması lazım. İşimizin zor olduğunu biliyorum, kolay değil ama bunların hepsini akıl ve mantıkla çözebilirsiniz.

Haberin Devamı

ANKETLERE GÖRE KAZANIRIM: Kazanılır. Bütün anketler bunu gösteriyor zaten. Seçilecek cumhurbaşkanının halkıyla kucaklaşması, partizanlık yapmaması lazım. İlke olarak parti üyeliğinden ayrılması lazım. Aday seçildiği andan itibaren mal varlığını da paylaşabilmeli, açık ve şeffaf olmalı.

TÖRENLE DUYURACAĞIZ: Adayımızı 13 Şubat’ta belirleyeceğiz, öyle bir karar aldık. Ancak adayın açıklanması daha sonraki bir tarihte büyük törenle olabilir. Hedefimiz ortak aday. Adayda gecikildiği söyleniyor, önce neyi nasıl yapacağımızı belirleyelim adayımızı sonra açıklayalım dedik. Ortak bir dil olacak, aday da liderler de aynı şeyi söyleyecek. Bu da ortak iradeyle ülkeyi yöneteceğimizi gösterecek.

YOL HARİTASINI ADAY AÇIKLAYACAK: Yol haritamızla ilgili de liderler arasında görüşmeler devam ediyor. Burada da, yol haritamız aday tarafından açıklansın diye bir eğilim belirdi, biz de evet dedik.

MECLİS’TE OY KULLANMAYACAĞIZ: 14 Mayıs’ta seçim için Parlamento’da oy kullanmayacağız. O nedenle bunun tek yolu, cumhurbaşkanının Meclis’i fesih etmesi. O da kendisine 3. kez cumhurbaşkanlığı hakkını tanımıyor. Anayasa açık. Hukukçular üçüncü kez aday olamaz diyor. Biz başvurmayacağız ama vatandaşlar, hukukçular bunun için YSK’ya başvuracaktır. Biliyorum, YSK olabilir diyecektir. Çünkü üyelerini kendisi atadı. ‘Kronometre sıfırlandı’ diyor. Hiçbir Anayasa hukukçusu bunu kabul etmiyor.

Haberin Devamı

DEMİRTAŞ’IN SORUSUNA YANIT: Bence gayet güzel bir öneri, teşekkür ediyorum, kendisine selamlarımıza da iletelim. Haksız bir şekilde içeride tutulduğunu da biliyorum.

PARTİLERİ GEZECEK: Demokrasiden yana tavır almalarını isteriz. Onlar adına konuşursam yanlış olur. Cumhurbaşkanı adayımız doğal olarak partileri gezecek oy isteyecektir. Siyasetin doğasında var zaten bunlar. Anayasa değişikliği için AK Parti bütün partileri ziyaret etti. Biz de öyle bir tablo çıkarsa bütün partilerden destek isteriz.

Haberin Devamı

DOĞRU OLMAYACAĞINI SÖYLEDİM: Büyükşehir belediye arkadaşlarımız ‘Biz bir açıklama ile sizi destekleyelim’ dediler. Ben bunun doğru olmayacağını söyledim. ‘Siz böyle bir açıklama yaparsanız diğer liderlerin düşüncelerini baskılıyor gibi oluruz’ diye düşüncelerimi ilettim.

İMAMOĞLU’NUN ANADOLU TURU: Ekrem Bey’i iş yapamaz hale getirmek için yargıyı sopa olarak kullandılar. Ekrem Bey Anadolu’ya çıkacağını söyledi. ‘Önüne kim çıkarsa anlat’ dedim. Adalet talebini yükseltmemiz lazım. Yapılan bir haksızlık var, bunun bir şekliyle geniş kitlelere duyurulması lazım. Gidiyor, geziyor, anlatıyor.

ERDOĞAN NEDEN KONUŞMUYOR: Erdoğan niye konuşmuyor? MHP’yi kızdırırım mı diye konuşmuyor? Failleri yakalayacağım niye demedi Erdoğan? Bir olayı gizlemeye mi çalışıyorlar? Bu olayın şeffaf bir şekilde aydınlatılması lazım.

Kılıçdaroğlu, Karayalçın’ın acısını paylaştı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Yardımcısı ve SHP’nin son Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın ağabeyi Okay Karayalçın’ın (84) cenaze törenine katıldı. Ankara Kocatepe Camii’ndeki törene katılanlar, Karayalçın’a taziyelerini ilettiler.

Haberin Devamı

Netanyahu’ya taziye mektubu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kudüs’te yaşanan silahlı saldırı nedeniyle, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya “geçmiş olsun” mektubu gönderdi. Kılıçdaroğlu, “Çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle duyduğumuz üzüntüyü dile getirmek isteriz” dedi.

 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI