04-09-2020 01:05:00

Almanya'da bir evde beş çocuğun cansız bedeni bulundu

Alman medyası, batı şehri Solingen'de yaşları 1, 2, 3, 6 ve 8 olan beş çocuğun anneleri tarafından öldürüldüğünü bildiriyor. 11 yaşındaki diğer çocuğunu yanına alarak evden çıkan ve bir trenin önüne atlayan anne ağır yaralı halde kurtuldu.
Almanya'da bir evde beş çocuğun cansız bedeni bulundu

Alman polisi, ülkenin batısındaki Solingen kentindeki bir evde büyük bir trajediyi ortaya çıkardı. Polis ekipleri, bir binadaki dairede beş çocuğun cesedini buldu.

Alman medyası, gelişmeyi 'son dakika' koduyla duyuruyor. Solingen polisi, Hasselstrasse semtindeki evle ilgili henüz bir bilgi paylaşmış değil, çocukların uyruğu bilinmiyor. Olay yerinden gelen ilk fotoğraflarda çok sayıda polis ekibi ve kurtarma ekibi göze çarpıyor.



Bild gazetesine göre, Mönchengladbach'tan bir büyükanne polisleri aradı ve 27 yaşındaki kızının beş çocuğunu öldürdüğünü bildirdi. Yine aynı haberde anne diğer çocuğuyla evden çıkıp seyahat etti, intihara kalkıştı.



Bild'e göre, cesedi bulunan çocukların yaşları bir, iki, üç, altı ve sekiz. Çocuklarını öldüren anne öğleden sonra yerel saatle 13.47'de Düsseldorf'ta bir trenin önüne atladı ve ciddi şekilde yaralı halde kurtuldu.



11 yaşındaki diğer çocuk ise yara almadan büyükannesine teslim edildi.

Bir yerel haber sitesi ise, kurtarma ekiplerinin eve geldiğinde geç kaldığını ve büyük bir travma yaşadıklarını duyurdu.

POLİS SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Wuppertal Polis Sözcüsü Stefan Weiand, ülke basınına yaptığı açıklamada, bugün 5 çocuk cesedinin Solingen kentindeki bir dairede bulunduğunu söyledi.

"Şimdilik 27 yaşındaki anne çocukların ölümünden sorumlu tutuluyor." diyen Weiand, annenin olayın ardından Düsseldorf Ana Tren Garı'nda kendisini bir trenin önüne attığını belirtti.

Weiand, annenin yaralı olduğunu ve hastaneye kaldırıldığı bilgisini paylaştı.

Kadının 11 yaşındaki bir oğlunun olaydan sağ kurtulduğunu ifade eden Weiand, bu çocuğun şimdi aile yakınlarının yanında güvende olduğunu kaydetti.

Weiand, polisin olaya ilişkin soruşturmayı sürdürdüğünü belirterek, "Tam olarak ne zaman ne yaşandığını bilmiyoruz. Sadece trajik bir durum olduğunu biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Weiland ayrıca, 27 yaşındaki annenin ifadesinin henüz alınamadığını aktardı.


SOLINGEN: TÜRKLER İÇİN EN BÜYÜK ACININ KENTİ

Düsseldorf kentine 35 kilometre mesafedeki Solingen, Almanya'daki Türkler ve Türkiye için çok acı hatıralar barındıran bir yer.

Sağ partilerin baskısıyla Almanya'nın liberal iltica yasalarını katılaştırma kararı parlamentoda onaylanınca, günler sonra neo-Nazi gruplar harekete geçti. 29 Mayıs 1993'te, Solingen'in Mitte kasabasında Genç ailesinin yaşadığı ev ırkçılar tarafından kundaklandı.

Çocuk ve kadın beş kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 5 yaşındaki Saime genç, 18 yaşındaki Hatice Genç , 9 yaşındaki Hülya Genç, 12 yaşındaki Gülistan Öztürk ve 28 yaşındaki Gürsün İnce aynı ailedendiler.

14 kişiden çoğu yaralı olarak kurtuldu ama bazılarının durumu ağırdı. Mesela 15 yaşındaki Bekir Genç, 30'dan fazla ameliyat geçirmek zorunda kalmıştı.

Saldırıyı düzenleyen dört neo-Nazi ise dönemin en yüksek hapis cezasına çarptırıldı.

Solingen katliamı, 1990'da Doğu ve Batı Almanya'nın birleşmesinin ardından ülkenin yaşadığı en büyük trajedi olarak tarihe geçti.

İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanya'nın yeniden yapılanmasına giden 'ekonomik mucize'de büyük payları olan Türkiye kökenli işçiler için büyük bir travmaydı bu. Evlerinin kundaklanacağı korkusuyla kapı zillerinden Türkçe isimlerini sildiler, balkonlarda su bulundurmaya başladılar ve olası bir kundaklamadan hızlıca kurtulabilmek için ip merdivenler almaya başladılar. Öyle ki bu ip merdivenler karaborsaya düştü.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI