23-05-2023 18:05:07

Teröristbaşı Duran Kalkan'ın korumalığını yapan kişi Tekirdağ'da yakalandı

Teröristbaşı Duran Kalkan'ın korumalığını yapan ve Yeşil Sol Parti'nin sandık müşahidi olan şahsın terör operasyonunda gözaltına alındığı bildirildi.
Teröristbaşı Duran Kalkan'ın korumalığını yapan kişi Tekirdağ'da yakalandı

Tekirdağ merkezli 5 ilde terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 24 kişinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu detayları paylaştı.

Haberin Devamı

Aralarında Yeşil Sol Parti'nin sandık müşahidi olan ve teröristbaşı Duran Kalkan'ı korumalığını yapan kişinin de gözaltına alındığını söyledi.

BAKAN SOYLU DETAYLARI PAYLAŞTI

Bakan Soylu açıklamasında şu ifadeleri kullandı; Bugün şafak vaktinde, Tekirdağ merkezli 5 ilde yaptığımız eş zamanlı operasyonda: teröristbaşı Abbas kod adlı Duran Kalkan’ın yakın korumalığını yapan ve aynı zamanda 14 Mayıs’ta, Yeşil Sol Parti'nin sandık müşahidi olan kişinin de bulunduğu toplam 24 kişi gözaltında alındı.

Terörle Mücadele Başkanlığımıza, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına, İl Emniyet Müdürlüklerimize ve Kahraman Polislerimize tebrikler

HDP VE DBP'Lİ ESKİ İLÇE BAŞKANLARI DA GÖZALTINDA

Öte yandan Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde polis ve jandarma ekipleri tarafından 'Terör örgütüne yardım ve yataklık' iddiasıyla sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda Nusaybin ilçesinde HDP eski ilçe eş başkanı Ş.K., Çölova köyü muhtarı F.A. ve F.D., Kızıltepe ilçesinde DBP eski ilçe eş başkanı M.D. ve M.Y. ile S.İ. gözaltına alındı.

Haberin Devamı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRNew York Türkevi'ne saldırıda skandal!Haberi Görüntüle

ŞIRNAK'TA TERÖR OPERASYONUNDA 5 TUTUKLAMA

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de, terör örgütü PKK/KCK’nın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik son bir haftada il genelinde operasyonlar düzenledi. Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 7’si adli kontrolle olmak üzere 9'u serbest bırakıldı. 1 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

PKK ŞÜPHELİSİ YUNANİSTAN'A KAÇARKEN YAKALANDI

Edirne'de ise Yunanistan'a kaçmaya çalışan terör örgütü PKK şüphelisi R.B., yakalandı.

Merkezdeki 1'inci derece askeri yasak bölgede operasyon düzenleyen güvenlik ekipleri, Yunanistan'a kaçmaya çalışan terör örgütü PKK şüphelisi R.B.'yi yakaladı. Gözaltına alınan R.B.'nin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRCHP-DEVA arasında '14 Mayıs' gerilimi! İmamoğlu: Ölçsün, biçsin öyle konuşsunHaberi Görüntüle

BİR OPERASYON HABERİ DE MERSİN'DEN GELDİ

Haberin Devamı

Ayrıca Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK/KCK terör örgütüne yakın yayın organları üzerinden kaos ve korku oluşturmak amacıyla Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınları, molotofkokteyli atma, korsan gösteri, kundaklama ve güvenlik birimlerine taşlı saldırı eylemleri gerçekleştirdiğini açıklayan ve kamuoyunda 'Ateşin Çocukları' olarak şüphelilere yönelik operasyon başlattı. Mersin ve Antalya'da belirlenen adreslere baskın yapan ekipler, 23 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerinde yapılan aramada çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildi.

1/

2/

3/

4/

5/

6/

7/

'TRAKYA HDK 2'NCİ DALGA OPERASYONU'

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul, Edirne ve Kırklareli'de düzenlenen operasyonlarda, terör örgütünün elebaşlarından 'Abbas' kod adlı Duran Kalkan'ın korumalığını yapan 1 kişinin de aralarında olduğu toplam 24 kişinin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalarda; PKK/KCK silahlı terör örgütü içerisinde bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın talimatlarıyla alternatif meclis şeklinde oluşturulan ve terör örgütünün önderlik projesi şeklinde sahiplendiği Halkların Demokratik Kongresi (HDK) içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen şüphelilere yönelik gerçekleştirilen 'Trakya HDK 2'nci Dalga Operasyonu'nda; Tekirdağ ilinde 11, Çanakkale ilinde 5, İstanbul ilinde 2, Edirne ilinde 1, Kırklareli ilinde 1 şüpheli şahıs olmak üzere toplamda (20) şüpheli yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ'A GELEN 4 ŞÜPHELİ DE YAKALANDI

Tekirdağ'a geldiği tespit edilen 4 şüphelinin daha yakalandığının hatırlatıldığı açıklamada, "Yakalanan örgüt mensuplarından birinin PKK/KCK silahlı terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden olan ‘Abbas’ kod adlı Duran Kalkan’ın korumalığını yaptığı, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Tekirdağ Ebru Naim Fen Lisesi’nde Yeşiller ve Sol Partisi’nin okul müşahitliğini yaptığı tespit edilmiştir. Yakalanarak gözaltına alınan toplam 24 şüphelinin işlemleri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzde devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı. 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI