06-02-2023 21:10:08

MSB görüntüleri paylaştı! Mehmetçik enkazdan kız çocuğunu böyle kurtardı

7.7 büyüklüğündeki depremin ardından enkaz altında kalan kız çocuğunun kurtarılma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama yapıldı.
MSB görüntüleri paylaştı! Mehmetçik enkazdan kız çocuğunu böyle kurtardı

Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğündeki depremde Gaziantep'te yıkılanan binanın enkazında kalan küçük kız çocuğu kurtarıldı. Mehmetçik kız çocuğunu sağ salim enkaz altından çıkarırken kız çocuğunun Türk askerine 'Annemi kurtarın' sözleri duygulandırdı

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; Mehmetçiklerimiz, devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla omuz omuza vatandaşlarımızın yardımına koşmaya devam ediyor. Gaziantep Nurdağı’nda enkaz altında kalan bir yavrumuz daha Mehmetçiklerimiz tarafından sağ salim kurtarıldı.

YAŞAM ÜÇGENİNDE GÖZYAŞLARI

Hatay’da yıkılan bina enkazında kalan 4 çocuk vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Vatandaşlar ağlayarak kurtarma çalışmalarına katıldılar.

Sürekli dua eden vatandaşlar, “Ya rabbim çok şükür. Allah’ım yardım et” dediler. Çocuklar birer birer enkaz arasından çıkarılırken, sağlık durumlarının iyi olduğu dikkat çekti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSon dakika! Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde depremHaberi Görüntüle İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR500 yıl sonra art arda yaşandı! Prof. Dr. Ziyadin Çakır: Kırılma iki yerde gerçekleştiHaberi Görüntüle İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR7.7'nin ardından bölgede 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha!Haberi Görüntüle İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRKahramanmaraş merkezli deprem birçok ili vurdu! Bölgelerden ilk görüntülerHaberi Görüntüle İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRKızılay Başkanı açıkladı! Deprem bölgesi için kritik 72 saat detayıHaberi Görüntüle

'BİR EVLADIMIZ DAHA HAYATA TUTUNDU'

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan paylaşımda Gaziantep'te bir kişinin daha kurtarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, "Gaziantep Nurdağı’nda güzeller güzeli bir evladımız daha hayata tutundu. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları tüm gücüyle omuz omuza mücadeleye devam ediyor." dedi.

Haberin Devamı

15 ST SONRA GELEN MUCİZE! 64 YAŞINDAKİ VATANDAŞ KURTARILDI

Adıyaman'da çöken 8 katlı binanın enkazında kalan 64 yaşındaki vatandaş, 15 saat sonra kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Adıyaman'da yaşanan depremde enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Çevre illerden bölgeye gönderilen jandarma ekipleri, arama kurtarma çalışmalarına başladı. Çöken 8 katlı binada enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, 64 yaşındaki Mustafa Ketenci'ye ulaştı. Enkaz altından çıkartılan Ketenci, jandarma ekipleri tarafından sedyeyle çöken binadan indirildi. Daha sonra bir araca alınan Ketenci, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

 

 

 

 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI