25-01-2023 08:28:35

Kılıçtaroğlu Yargıya, Yüksek Seçim Kurulu’na güvenmiyoruz

Erdoğan’ın yeniden adaylığına ilişkin yaptığı açıklamanın tartışıldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “YSK’ya güvenmediğimi Mısır’daki sağır sultan duydu. Sanki biz başvuracağız da YSK gelip Anayasa’ya uygun karar verecek. Yargıya, Yüksek Seçim Kurulu’na güvenmiyoruz; bu kadar açık” dedi.
Kılıçtaroğlu Yargıya, Yüksek Seçim Kurulu’na güvenmiyoruz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grubu’nda gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihi olarak işaret ettiği 14 Mayıs’a ve Yüksek Seçim Kurulu’na ilişkin de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İSVEÇ’E TEPKİ: İsveç’te iğrenç bir olay oldu. Büyükelçiliğimizin önüne çok özür dilerim, ama bir soytarıyı getirdiler, karanlık bir provokatör ve ona bir provokasyon eylemi yaptırdılar. Kutsal kitabımızı bizim elçilik önünde yakılması söylenmiş, geldi, yaktı. Ama üzülerek ifade edeyim, İsveç yönetimi devlet zekasından yoksun seyretti, durdu bu provokasyonu, hiçbir şey yapmadı. Bu oyunun oynanmasına açıkça izin verdiler.

HALA ÖĞRENEMEDİNİZ: YSK ile ilgili söylediğim bir şey tartışılıyor. Ya Allah aşkına, YSK’ya güvenmediğimi Mısır’daki sağır sultan duydu. YSK’nın hangi olaylardan nasıl karar vereceğini hepimiz biliyoruz. Sanki biz başvuracaksak, YSK gelecek hukuka uygun, anayasaya uygun karar verecek. İradesini saraya ipotek eden adama hakim mi denir? Hâlâ öğrenmediniz mi ya? İstanbul seçimlerini ele alalım. Aynı zarfın içine 4 oy pusulası konuyor. Bu beyler, oturuyorlar, karar veriyorlar. Üçü geçerli, biri geçersiz. Nereden biliyorsunuz? Ee saray öyle söyledi. Şimdi diyorlar ki bu YSK değişti. Evet değişti, eskiden en azından kalemini, iradesini satmayan 3-4 kişi vardı. Şimdi onları da büyük ölçüde temizlediler. Eğer YSK’ya güvenseydik, zaten özel olarak sandık güvenliği için çalışmazdık. Yargıya, YSK’ya güvenmiyoruz arkadaşlar. Bu kadar açık.

Haberin Devamı

GELİYOR GELMEKTE OLAN: Şunu hiçbir esnaf arkadaşımız unutmasın. AK Parti iktidarı ve onun başında olan Erdoğan hep esnafları ve Bağ-Kur’luları üçüncü sınıf vatandaş olarak gördü. Bütün esnafların sorununu çözeceğiz. Az kaldı geliyor, gelmekte olan. Hiçbir endişe duymayın, bu ülkeye huzuru mutlaka ama getireceğiz. 

YETER ARTIK: Sanki 20 yıldır hiç yok da beyefendi şimdi ‘yeter söz milletindir’ diyor. Kazanmak için bütün tuşlara başmış durumda. Atıyor, tutuyor, her şeyi söylüyor. Bak Erdoğan, bozuk saat bile günde iki kere doğruyu gösterir. Bu konuda haklısın. ‘Yeter söz milletindir.’ Ey Erdoğan, yeterse senin saraylarına yeter. Yeterse, çocuklarının milyar dolarlık vakıflarına, Sinan Ateş’i öldürttüğünüz torbacılara yeter. Yeterse senin o kadınlara küfreden diline yeter. Yeterse gençlere kan ağlatan torpillerine yeter. SADAT’a yeter, ASRİKA’ya yeter, paramiliterlere yeter. Söz Millet İttifakı’nındır, yeter be yeter, yeter artık.

Haberin Devamı

AYAKKABI YALAYICILIĞI: Allah aşkına ayakkabı yalayıcılığına soyunan milletvekili gördünüz mü? Ben merak ediyorum bu milletvekili Ordu’da nasıl geziyor? O zaman eline alsın Erdoğan’ın ayakkabısını yalayarak gitsin. Ahlak bozulursa Türkiye bu noktaya geliyor.

İKİ ELİM YAKANDA: Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne kayyum atanmış. Çünkü, birliğin başkanı ‘hakkımızı arıyoruz’ diyor. Osman Türkman’a sesleniyorum; Senin ve arkadaşların, beraber çalıştıklarınız eğer sandığa gider, AK Parti’ye, MHP’ye oy verirseniz, iki elim yakanda olacak.

MUMCU VE GENÇ’İ ANDI: Siyasetçinin ahlaklı olması lazım. Bunun için mücadele ediyoruz. Ve bunun için mücadele edenleri fırsatımız oldukça anıyoruz. Kamer Genç bunlardan birisiydi. Uğur Mumcu böyleydi. Uğur Mumcu bir siyasetçi değildi, ama kalemini satmayan yürekli bir gazeteciydi. Kalpaksız Kuvayi Milliyeci’ydi.

Haberin Devamı

‘Anketlerde 4-5 puan önde’

Mehtap Gökdemir - Altılı Masa’nın yarın gerçekleştireceği toplantıda aday konusu ilk kez gündeme gelecek. Adaylıkta öne çıkan ismin CHP lideri Kılıçdaroğlu olduğu belirtilirken kaynaklar, “Kılıçdaroğlu kazanacağını görüyor. Bunu görmese riske girmez” diyor

Altılı Masa yarın İYİ Parti’nin ev sahipliğinde bir araya gelecek. Altı lider, toplantıda, hükümet programı niteliğindeki ortak politikalar metni ve seçim beyannamesine son şeklini verecek. 2300 eylem ve 200’ü aşkın sayfadan oluşan metin 30 Ocak Pazartesi günü Ankara’da Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilecek programla kamuoyuna tanıtılacak ve seçmene vaatler açıklanacak.

Toplantıda ilk kez “cumhurbaşkanı adayı” gündem başlığının da ele alınması bekleniyor. Toplantıda isimlendirmeden çok aday belirleme usulünün değerlendirileceği ifade ediliyor. Ancak kaynaklar, toplantının gidişatına bağlı isim konusunun da gündeme gelebileceğine işaret ediyor. Milliyet’e konuşan bir kaynak, “Toplantıda mesela ‘Kemal Bey ‘ben aday olmak istiyorum’ derse ya da liderlerden biri masaya bir isim getirirse o zaman isim de konuşulmaya başlanır. Fakat bu, toplantıdan sonra yapılacak ortak açıklamaya yansımaz” dedi.

Haberin Devamı

Aday tespiti noktasında her partinin masaya bir isim getirip getirmeyeceğine ilişkin soruya da Altılı Masa’daki kaynak, “Her parti isim getirmez. Bu iş, ‘Kılıçdaroğlu ve karşısında kim olur’ boyutunda tartışılır. Ortak aday masadaki genel başkanlardan biri olacaksa, aday Kemal Bey olur. Kemal Bey olmazsa masa dışından bir isim olur” değerlendirmesini yaptı.

Anket olabilir

Adayın belirlenme usulüne ilişkin masada iki farklı görüş var. Adayı liderlerin belirlemesi gerektiğini ifade edenlerin yanı sıra anket yapılmasını önerenler de bulunuyor. Altılı Masa’daki kaynak, “Kazanacak kelimesi kullanılınca, onu nasıl bileceğiz, kendi kanaatlerimizi mi söyleyeceğiz yoksa bunu objektif kriterlere mi bağlayacağız. Aday konusunda bir kriter belirleyelim, ölçelim, denilirse, anket olabilir” dedi.

‘Kazanacak aday’

CHP’li kurmaylar ise, “kazanabilecek aday” kriterine dikkat çekerek, “Kılıçdaroğlu kazanacağını görüyor. Bunu görmese riske girmez. Anketler de öyle söylüyor. Kılıçdaroğlu anketlerde 4-5 puan önde. Henüz aday açıklanmadı. Aday gündeme geldiği zaman anketlerde oyu daha da yükselecek” görüşünü savunuyor. Kurmaylar, “aday için geç kalındı” eleştirilerine ise “Zaten bizim aday 1.5 yıldır ka mpanya yürütüyor” yanıtını veriyor.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI