08-01-2020 09:07:16

KAI tanıtım günleri 23-26 Ocak tarihlerinde Ankara'da

Kars Ardahan Iğdır (KAI) Dernekler Federasyonu 23-26 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan tanıtım günlerine hazırlanıyor
KAI tanıtım günleri 23-26 Ocak tarihlerinde Ankara'da

KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım 23-26 Ocak tarihleri arasından Ankara'da gerçekleştirilecek olan Kars Ardahan Iğdır tanıtım günleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yıldırım, "Öncelikle şunu söylemek istiyorum, 4 gün boyunca dolu dolu Kars Ardahan Iğdır günleri yaşayacağız. Sarıkamış harekatıyla ilgili, harekatı bir bütün olarak ele alıp anlatacak üniversiteden bir hocamız gelecek. Akabinde şehitlerimiz için bir mevlit okutacağız. Ebu'l Hasan Harakani ile ilgili bir sempozyum yapacağız. İnanç turizmimiz çok önemli. Kars'ın manevi tapusu Harakani hazretlerinde. Aşıklarımızı unutmadık ! Her platformda aşıklarımızın yanında olabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Rahmetli Murat Çobanoğlu, Şeref Taşlıova, Aşık Şenlik, Rüstem Alyansoğlu, bunlarla ilgili bir anma programı yapacağız. Hayatta olan çocuklarını davet edeceğiz. Plaket vererek onları da onure edeceğiz. Timsal Karabekir'i davet etmeyi düşünüyoruz, onun altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Daha sonra bir resim sergimiz olacak. Karslı, Ardahanlı, Iğdırlı gençlerimizin kendi çekmiş oldukları fotoğrafları sergileyeceğiz. Yazarlarımızı çağıracağız ve imza günleri yapacağız. Halk oyunları ekiplerimizi götüreceğiz, ayrıca Fidan teyzeyi davet edip Damal bebeğini orada bizzat yerinde yapımını göstereceğiz. Sonra tanıtım alanında "Kaşar Döner" yapacağız ve davetlilerimize kaşar döner ikram edeceğiz. Kağızman'ın uzun elmasını, Posof'un içi dışı kırmızı elmasını, Iğdır'ın kayısısını oraya götüreceğiz. Turizm dernek başkanımız ile birlikte her üç ilin de İl Kültür ve Turizm müdürlerini bir araya getirip söyleşi yapmalarını fikir alış verişinde bulunmalarını sağlayacağız. Ben burada esnaflarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bol katılımlı gelin ! Hem memleketimizi tanıtalım hem de siz satışlarınızı yapın. En iyi kaşar, Kars Ardahan ve Iğdır'da. Bunu tüm Ankara görsün, tüm Türkiye görsün. En iyi şekilde sunumunu yaparak bunu orada harekete geçirelim. Artık turizm bizim önceliğimiz olmaya başladı." dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI