18-08-2022 17:47:20 Son Güncelleme: 18-08-2022 17:49:20

Ardahan Haberi: Ukrayna'da Erdoğan, Zelenskiy ve Guterres zirvesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in katılımıyla Üçlü Zirve gerçekleşti. Potoçki Sarayı'nda yapılan görüşmenin yaklaşık 40 dakika sürdüğü bildirildi.
Ardahan Haberi: Ukrayna'da Erdoğan, Zelenskiy ve Guterres zirvesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin davetine icabetle ülkenin batısındaki Lviv kentine geldi.

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana ilk kez ülkeye ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi Potocki Sarayı'nda Zelenskiy ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Polonya Rzeszow Havaalanı’na iniş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bölge Valisi Radoslaw Wiatr ve Varşova Büyükelçi Cengiz Kamil Fırat karşıladı. Erdoğan buradan Ukrayna'nın Lviv kentine gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi Potocki Sarayı'nda saat 14.40'ta Zelenskiy ile görüşme gerçekleştirdi. İki liderin görüşmesinin ardından Erdoğan, Zelenskiy ve Guterres üçlü görüşmeye geçti.

 

 

KRİTİK GÖRÜŞME BAŞLADI

Görüşmede, Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla teşkil edilen mekanizmanın faaliyetlerinin arttırılarak sürdürülmesi ile Ukrayna-Rusya savaşının diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ve Rusya’nın kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali’nde yaşananlar ele alındı.

3 liderin görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürdü.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI