22-01-2023 16:55:39

İsveç'te PKK'dan yeni skandal eylem

Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna dönük tepkiler sürerken, İsveç'in başkenti Stockholm'de yeni bir skandala imza atıldı. Terör örgütü PKK destekçileri, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan gösteri düzenledi. Saldırıya Dışişleri Bakanlığı'ndan çok sert tepki geldi.
İsveç'te PKK'dan yeni skandal eylem

İsveç skandala doymadı. Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonunun hemen sonrasında bu kez terör örgütü destekçileri başkent Stockholm'de toplandı. PKK sempatizanları Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan skandal bir eyleme imza attı. İsveç'in NATO'ya üyeliğinde Türkiye ile yaptığı anlaşmanın iptal edilmesini isteyen terör örgütü destekçileri, Norra Bantorget Meydanı'nda Erdoğan'ın yere serilmiş posterinin üzerinde yürüdü ve Cumhurbaşkanı'na benzetilen bir kuklayı ipte sallandırdı.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ: ÜÇLÜ AHİTNAMENİN AÇIK İHLALİ

Skandal eylem sonrası Dışişleri Bakanlığı çok sert bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Stokholm'de bugün kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık saldırıya izin verilmesinin hemen ardından bu defa şehir merkezinde PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca ülkemiz karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirilmesine müsaade edilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık bu eylemin terör örgütlerinin propagandasının engellenmesine dair İsveç'in de imzacı olduğu, üçlü ahitname taahhüdünün açık ihlali anlamına geldiğini vurguladı. Açıklamada, "İsveç'ten Üçlü Ahitname'deki taahhütleri uyarınca, özellikle terörizmle mücadele alanında söylemin ötesinde, somut ve etkili adımlar atmasını beklediğimizi bir kez daha vurguluyoruz" denildi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI