seks hikayesi escort beylikdüzü beylikdüzü escort esenyurt escort avcılar escort esenyurt escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü travesti beylikdüzü escort şirinevler escort
22-06-2026 17:52:36 Son Güncelleme: 22-06-2026 18:00:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefetin Kronikleşmiş Vizyon Sorununu Çözedemedik

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen AK Parti Ankara Teşkilat Buluşması'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında muhalefetin siyaset tarzını sert sözlerle eleştiren Erdoğan, Türkiye'nin son 25 yılda katettiği mesafeyi ekonomik verilerle ortaya koydu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefetin Kronikleşmiş Vizyon Sorununu Çözedemedik

ANKARA — Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen AK Parti Ankara Teşkilat Buluşması'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında muhalefetin siyaset tarzını sert sözlerle eleştiren Erdoğan, Türkiye'nin son 25 yılda katettiği mesafeyi ekonomik verilerle ortaya koydu.

​"Türkiye'nin Muhalefet Açığı Giderek Büyüyor"

​Hükümetleri döneminde ülkenin pek çok kronikleşmiş yapısal sorununu çözüme kavuşturduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin vizyonsuzluğunu ise aşamadıklarını ifade etti. Siyaset kurumunun koltuk kavgalarıyla yıpratıldığına dikkat çeken Erdoğan şöyle konuştu:

​"İktidarlarımız döneminde ülkemizin pek çok sorununu çözdük lakin muhalefetin kronikleşmiş vizyon sorununu bir türlü çözemedik. Kavgasız, gürültüsüz günleri geçmiyor. Sadece kendilerine değil, siyaset kurumuna da zarar veriyorlar. Rahata alışmış muhalefet aktörlerine çalışmayı, proje geliştirmeyi, hizmet etmeyi maalesef öğretemedik. Biz karşımızda iç karışıklıkla malul bir muhalefet değil; hizmette, vizyonda, eserde yarışacağımız bir muhalefet görmek istiyoruz."

 

​Çeyrek Asırlık Kalkınma Hamlesi

​Bu yıl AK Parti’nin kuruluşunun 25. yıl dönümünü ağustos ayı ortasında büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını müjdeleyen Erdoğan, çeyrek asırlık süreçte Türkiye ekonomisinde ve sanayisinde yaşanan dönüşümü şu rakamlarla özetledi:

  • ​Milli Gelir: 236 milyar dolardan 1,6 trilyon dolara yükseldi.
  • ​Toplam İhracat: 36 milyar dolardan 275 milyar dolara ulaştı.
  • ​Savunma Sanayii İhracatı: 248 milyon dolardan 11 milyar dolara çıktı.
  • ​Turizm Gelirleri: 12,4 milyar dolardan 65 milyar dolara ulaştı.

​Ankara’ya bugüne kadar toplam 4 trilyon 280 milyar liralık devasa bir yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan; ulaştırmaya 1 trilyon, çevre ve şehirciliğe 904 milyar, enerjiye ise 613 milyar lira harcandığını aktardı. Hizmet üretirken mazeretlerin arkasına sığınmadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Ne kadar fazla yol yaparsak trafik o kadar çok sıkışır gibi absürt tezlerle milletimizin karşısına çıkmadık" diyerek yerel yönetimlerin hizmet anlayışını eleştirdi.

​Ankara Küresel Diplomasinin Merkezi Oluyor

​Başkent Ankara'nın bu yıl dünya siyasetine yön verecek çok kritik uluslararası zirvelere ev sahipliği yapacağını açıklayan Erdoğan, şehrin küresel görünürlüğünün zirve yapacağını belirtti:

  • ​NATO Zirvesi (7-8 Temmuz): Çok sayıda dünya lideri Ankara'da ağırlanacak. Zirve için 1933 yapımı tarihi Ankara Havalimanı genişletilmiş pisti ve modernize altyapısıyla yeniden ihya edilerek resmi heyetlerin kullanımına açılacak.
  • ​Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi (Sonbahar): Türk dünyasının kalbi Ankara'da atacak.

​Teşkilata Övgü ve Yeni Katılım

​Konuşmasında Ankara teşkilatının başarılarına ayrı bir parantez açan Erdoğan, Ankara İl Teşkilatı'nın 1 milyon 53 bine ulaşan üye sayısı ve geçtiğimiz yıl yaptığı 162 bin yeni kayıtla üst üste 6. kez Türkiye birincisi olduğunu duyurdu. Tüm teşkilata sergiledikleri azim nedeniyle teşekkür eden Erdoğan, önümüzdeki 2 yıllık süreçte rehavete kapılmadan "Türkiye Yüzyılı" hedefi için titizlikle çalışılması talimatını verdi.

​Törenden Notlar:

  • ​Programda, AK Parti'ye katılan Haymana Belediye Başkanı Levent Koç'u kürsüye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine parti rozetini bizzat taktı.
  • ​Ankara İl Teşkilatı, Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'ın çocukken kapıya astığı "Babacığım bir geceni de bize ayır" pusulasına atıfta bulunan duygusal bir video ile Cumhurbaşkanı'nın Babalar Günü'nü kutladı.
  • ​Yabancı ülkelerden gelen çocuklar Erdoğan'a yazdıkları Babalar Günü mektuplarını takdim ederken, en çok üye kazandıran ilçe başkanlarına plaketleri verildi.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI