08-06-2020 22:16:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Yıl sonuna kadar 5 tane daha yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT özel yayında konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıl sonuna kadar 5 tane daha şehir hastanesi yapacağız. Hedefimiz 30 büyükşehirin 30'una da şehir hastanesi yapmak." açıklamasında bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Yıl sonuna kadar 5 tane daha yapacağız

Yayının başlangıcında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştüğü bildirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

ABD gibi bir ülkede çok ciddi rakamlardan bahsediliyor.102 ülkeye yardım ettik. Benim hep aşkım dediğim bir adımım vardı. O da şehir hastaneleriydi. Çam ve Sakura Türkiye'nin en büyük hastanesi oldu. Her yönü ile muhteşem.  En ileri teknolojiyi bu hastanede görebilirsiniz.  Burayı çok güzel ekip ile donanım altına aldık. Sağlık turizmi diyoruz. Bu turizme de girelim diyoruz. Yeşilköy'deki havalimanını millet bahçesi yapma sözü verdik. Bir bölümünü de salgın hastanesi yapalım dedik.

Acil durum hastanelerinin odaları istenildiğinde yoğun bakıma dönüşebiliyor.

Murat Dilmener duayen bir hoca ve bu hocamız corona'dan farklı bir anlam ifade ediyor.  Yaptığımız son açılışlarla beraber 11 şehir hastanemiz oldu.

Bu sağlık turizminde bir patlama meydana getirecek. Sağlık turizmi ile mevsimlik turist açığımızı da kapayacağız. Bize hemen yurt dışından hastalar gelmeye başladı.

Şu anki belediye, malum zihniyete kaptırılınca, bizim paramız yok biz bu yolu yapamayız dedi.

3 önemli tedbir var. Nerede olursanız olun maskeyi takın. Özellikle kapalı alanlarda. Bir buçuk metrelik mesafeyi koruyalım. 3. önemli şey de temizlik. Ne olur bu 3 şeye dikkat edelim.

"GENÇLER 'BEN GENCİM BANA BİR ŞEY OLMAZ' DEMESİN"

Gençler, 'ben gencim bana bir şey olmaz' demesin. Bu hafta sonu maalesef, piknik alanlarında yol kenarlarında her yerde yapılanlar doğru şeyler değil. Bu işin telafisi zor. Bu virüs farklı bir virüs. Buna karşı tek çare, bilim kurulu üyelerinin söylediği şey; maske, mesafe, temizlik. Bunlara dikkat edeceksiniz.  Her şeyi serbest bıraktık diye, bu iş bitti anlamına gelmez.

Vaka sayısı düştü biliyorsunuz. Biz artık yoğun bakımda da sayıların daha aşağı inmesini istiyoruz.  Vefatı sıfırlarsak çok daha mutlu olacağız.

Biz şu an dünyada 11. sıradayız. Ben Trump'a bu rakamları verince, 'Ooo' yaptı.

4 temel taşa çok önem verdik. Yoğun bir şekilde, orta öğretim ve üniversitelere önem verdik. Üniversite olmayan ilimiz kalmadı.

Eskiden ilacı bırakın ücretsiz almak, doktor tarafından yazılan ilaçların tamamını alamazdınız. Biz bunları kaldırdık. İstediğin eczaneden gidersin, ilacını alırsın.

Ülkelerden bir tanesinde ölen insanlarını bir kenara torbalarla koydular. Biz böyle bir zamanda yüzde 2 civarında ölüm oranımız. Fransa'yı dinlediğiniz zaman havasından geçilmiyor. İşte tablo ortada. Bizde durum çok farklı seyretti. 

Yakın zamanda Türkiye'ye dönmüş olacak. İki tane başı tersten yapışık yavru, yaşları 2,5. Türkiye'de kimlere gösterdiysek netice alamadık.
Dediler ki bunu İngiltere'de bir doktor yaptı. Biz İngiltere'ye gönderdik fakat bizden de 2 doktor gönderdik. Bu yavrularımız başarılı geçen ameliyattan sonra Türkiye'ye dönmüş olacaklar. Türkiye Cumhuriyeti'nin devleti bu. Genç yaşlı tüm vatandaşlarımıza sahip çıkmak için
elimizden geleni yapıyoruz.

ŞEHİR HASTANELERİ

Hizmet siyasetine öncelik veren bir Ülkeyiz.

Manisa, Kayseri, Eskişehir hepsi şehir hastaneleri ile donatılmış. Yıl sonuna kadar 5 tane daha şehir hastanesi yapacağız. Hedefimiz 30 büyükşehirin 30'una da şehir hastanesi yapmak.

Çam ve Sakura'nın açılışını Japonya Başbakanı Abe ile beraber yaptık.

23 Nisan'da kimse dışarı çıkamazken, balkonlardan kutlama yaptık. İnşallah kısa zaman içinde telafi ederiz.

Kuzey Kıbrıs'ın isimsiz kahramanlarından Doktor Fazıl Küçük'ün eşi rahmetli oldu. Allah rahmet eylesin.

Yatırımların durması diye bir şey kitabımızda yazmıyor, yazmayacak. Yatırımları aynı kararlılıkla devam ettireceğiz

Yerli ve milli solunum cihazına siparişler gelmeye başladı. 60 bine yakın sipariş var.  Ankara'da sağlık vadisi oluşturacağız.

Bizim Sosyal Dayanışma Vakfı, dar gelirlilere maaş veriyor. Onları saymıyorum bile. Biz bu süreç içerisinde 5 buçuk milyon kişiye 1000'er lira verdik.

İçişleri Bakanlıklarımız ve Maliye Bakanlıklarımız bu dolandırıcılık şebeklerinin üstüne gitmeye devam ediyor. Haksız fiyat artışı yapanlar hakkında yasal işlem başlatılıyor. MASAK bunlarla ilgili incelemelerini başlatacak. Kamu bankaları kredi paketleri açıklamıştı. Onlar da bu paketleri fiyat artışı yansıtan firmalara sunmayacaklarını duyurdu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI