09-11-2022 19:43:59

Ardahan Haberi: Yalnızçam Kayak Otelinin tüm tefrişatıyla birlikte satışı planlanıyor

​​​​​​​Ardahan’da kış turizminin geliştirilmesi amacıyla açılan Yalnızçam Kayak Oteli, İl Özel İdare tarafından satışa çıkarılıyor
Ardahan Haberi: Yalnızçam Kayak Otelinin tüm tefrişatıyla birlikte satışı planlanıyor

Ardahan'ın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Yalnızçam Kayak Tesislerinin daha verimli kullanılması için özel sektöre satılacağı öğrenildi.

İl Özel İdare tarafından ihale edilerek özel sektöre kiraya verilen Yalnızçam Kayak Oteli, işletmecilerin kiralama süresi boyunca zarar etmesi satışa gerekçe olarak gösteriliyor. 

Mülkiyeti Ardahan İl Özel İdaresine ait olan Yalnızçam Kayak Tesislerinde bulunan "Kayak Oteli, Arsası ve Tefrişatları" ile birlikte satışa çıkartılıyor.

Konu hakkında edindiğimiz bilgiye göre Ardahan Merkez İlçesi Yalnızçam köyündeki  101 Ada 173 nolu taşınmazda bulunan "Kayak Oteli, Arsası ve Tefrişatları" ile birlikte satılması düşünülmekte olup,  söz konusu satış işleminin.  5302 sayılı İl Özel idaresi Kanununun 10/f maddesi gereğince görüşülerek karara bağlanması için İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sunuldu.

İl Genel Meclis Başkanlığına sunulan satış işlemi İmar Bayındırlık ve Plan Bütçe Komisyonunun yaptığı ortak çalışmada neticesinde Yalnızçam Kayak Otelinin tüm tefrişatıyla birlikte satışının yapılması onaylandı. Yalnızçam Kayak Otelinin, satış ihalesinin önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı bilgisi de alındı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI