ARDAHAN – Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir başkanlığında toplanan belediye meclisi, kentin ulaşım altyapısını güçlendirecek yeni projeleri gündemine aldı. Toplantının ana maddesini, şehrin yollarını modern standartlara kavuşturmak amacıyla talep edilen 200 milyon TL'lik borçlanma yetkisi oluşturdu.
Başkan Faruk Demir, şehrin yol altyapısının yenilenmesi için bu kredinin önemine dikkat çekerek, hizmetlerin aksamaması adına finansal desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti. Yapılan oylamada:
Yetki talebi, meclisteki oy çokluğuyla karara bağlandı.
Kararın ardından görüş bildiren AK Parti grubu, belediyenin borçlanma limitleri ve mevcut mali tablosu hakkında kaygılarını dile getirdi. Muhalefet üyeleri, bu denli büyük bir borç yükünün uzun vadede belediye bütçesini zorlayabileceğine ve yerel yönetimlerin son dönemde yaşadığı genel siyasi atmosferin getirdiği hassasiyetlere vurgu yaptı.
Muhalefet sözcüleri, projelerin daha farklı finansal modellerle yönetilmesi gerektiğini savunarak, borçlanmanın belediye üzerindeki etkilerinin yakından takipçisi olacaklarını ifade ettiler.
Belediye yönetiminden yapılan açıklamada ise borçlanmanın tamamen kentsel gelişim ve ulaşım projeleri için kullanılacağı, Ardahan halkına verilen hizmet sözlerinin tutulması için bu adımın atıldığı belirtildi.