14-11-2022 13:30:43

Ardahan Haberi: Taksim'de bombalı saldırı! Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı! Eylem talimatı...

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. Bakan Soylu, terör örgütü PKK'nın patlama sonrası planına ilişkin bilgileri aktardı.
Ardahan Haberi: Taksim'de bombalı saldırı! Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı! Eylem talimatı...

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dün saat 16.20 sıralarında patlama meydana geldi. Caddede panik yaşanırken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. 

ÇALIŞMALAR SABAHA KADAR SÜRDÜ

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırının ardından polisin yaptığı çalışmalar sabah saatlerine kadar sürdü. Ekipler, olay yerindeki incelemelerini tamamlarken, cadde tekrar yaya trafiğine açıldı.

 TERÖR ŞÜPHELİLERİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Terör saldırısında bomba dolu çantayı bırakan kişiyle olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 21 kişi kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Terör şüphelilerin yakalandığına ilişkin açıklamayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmıştı. Ardından emniyetteki ilk işlemleri tamamlanan terör şüphelileri, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

TERÖRİSTİN YAKALANMA ANI ORTAYA ÇIKTI

Beyoğlu'nda meydana gelen bombalı saldırının failinin yakalandığı operasyonun görüntüleri ortaya çıktı. İstanbul Beyoğlu'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili geniş çaplı inceleme başlatan polis, gece bir dizi operasyon düzenledi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırının faili olduğu belirlenen kadını kıskıvrak yakaladı. Zanlının gözaltına alındığı anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

BAKAN SOYLU'DAN YENİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Patlamanın olduğu bölgeye de gelen Soylu, burada şehitlerin anısı için kurulan platforma karanfil bırakarak açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, "Operasyonlar devam ediyor. Bütün emniyetimiz, güvenlik güçlerimiz, bütün istihbarat birimlerimiz el birliğiyle teyakkuz halindedir. Dün akşam sabaha karşı söyleyeceklerimizi söyledik. Olayın nasıl koordine edildiğini biliyoruz. Nereden koordine edildiğini biliyoruz. Emniyetimiz valiliğimiz gerekli açıklamaları yaptı, yapmaya devam ediyor. Cenazelerimizi kaldıracağız. Biraz önce Adana’ya Ecrin’imizi gönderdik hem babasını gönderdik. Şunu söylemek gerekir. Biz bize verilen mesajı biliyoruz, bize verilen mesajı aldık ve bize verilen mesajın ne olduğunu biliyoruz. Bu aldığımız mesaja çok güçlü bir mesaj vereceğiz" dedi.

 "YAKALAMASAYDIK YUNANİSTAN’A KAÇIRACAKLARDI"

Soylu, "Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani’yi terör bölgelerini besleyen, oradan Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa kendi senatolarından para gönderen bir devletle biz müttefikliğimiz elbette ki tartışılmalıdır. Biz kimsenin düşmanı değiliz kimsenin topraklarında gözümüz yok. Kimseye kalleşlik yapmıyoruz. Bu kalleşliklere elbetteki tahammül edecek gücümüzün kalmadığını ifade etmek istiyorum. İstiklal Caddesi bizim nazlı kızımızdır. Operasyonlar devam ediyor. Elbette ki teröristler yakalandı. Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan'a kaçıracaklardı. Nasıl ve ne şekilde koordine edildiğini bildiğimiz, nereden hareketlendiğini bildiğimiz bir terör yapısıyla karşı karşıyayız. PYD’yi orada kim besliyorsa, PKK’ya kim iç istihbarat sağlamaya çalışıyorsa, faili odur. Piyonları tartışmanın bir anlamı yoktur. Dünyada çok fazla piyon bulunur. Allah milletimizin yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.

"TALİMAT TERÖRİSTİN ÖLDÜRÜLMESİNE YÖNELİKTİ"

Bakan Soylu, "Olay sonrası yapılan bir teknik dinlemede çok açık bir şekilde terör örgütünün talimatı teröristin öldürülmesine yönelikti. Ya kattan atın ya kanala atın talimatı var. Net bir şekilde. Bu konuda teröristi öldürüp tüm networkü çözmemizi engelleyecek ve olayın ardıl sebeplerini çözmemizi engelleyecek bir plan hazırlığı apaçık ortada. Emniyet güçlerimiz gece hep birlikte ortaya konulan istihbarat birimlerimiz, el birliğiyle bu meselenin üstünün örtülmesini, kapatılmasını engellemişlerdir" diye konuştu.

"TÜRKİYE’NİN ETRAFINDA İSTİKRARSIZ BİR CENDERE OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Soylu, "İstanbul'da 6 yıldır böyle terör olayı görmedik. Sadece bu yıl 200 terör olayı engelledik ama terörün yüzü böyle acımasızdır. Siz 200 tane engellersiniz bir tanesi patlar ve bütün canınızı yakar. Türkiye’nin etrafında istikrarsız bir cendere olduğunu biliyoruz. Biz burada millet olarak beraberlik içinde güçlü olmalıyız. Bunlara boyun eğmemeliyiz. Kimsenin etrafında Kobani yok. Kimsenin etrafında Münbiç yok. Kimsenin etrafında birçok terör örgütünün fink attığı bir yer yok. Bunlar hep bizim sınırımızda. Biz neyle karşı karşıya kaldığımızı bildiğimiz için bugün sınırlarımızın dışında binlerce kahramanımız terörle mücadele ediyor. Pençe Kilit Harekatı’ndan birçok harekata kadar. Oradaki terör koridoruna bugün müdahale etmemizin en temel nedenlerinden bir tanesi tam orada terörün Türkiye’yi istikrarsızlaştırmamasını sağlayabilmektir. Bunu anlatana kadar dilimizde tüy bitse de bunu söyleyeceğiz. Son 2 saldırının da hem Mersin saldırısının hem bu saldırının birinin Münbiç’ten birinin Kobani talimatıyla geldiği çok açık ve net ortadadır. Karşımızda şer cephesini, terörist destekçilerini biliyoruz. Bunun için el birliği içerisinde bunu hep birlikte aşacağız" ifadelerini kullandı.

 "ONU ÖLDÜR TALİMATI VERDİĞİ KİŞİYLE YAKALADIK"

Operasyonun detaylarını anlatan Bakan Soylu, "Küçükçekmece'de yakalandı. Daha önce Esenler'de bir atölyede Kobani’den gelen bir telefonla muhafaza edildi. Burada patlattıktan sonra yine Esenler’e gitti. Esenler’den başka araçla Küçükçekmece’ye intikal etti. Biz takip ettik. Onu götüren şahsı yakalayıp, bu networkün parçası olan şahsı yakalayıp onu sorgulayınca bir sokakta olduğunu öğrendik ve o sokağa yaptığımız operasyon çerçevesinde de, kıskıvrak o evde ele geçirmiş olduk. Onunla beraber bu olayı tertipleyen, terör örgütü buna üzülecek ama öldür talimatı verdiği kişiyle yakaladık. Birkaç operasyonumuz daha var. Operasyonumuz devam ediyor" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRKüçükçekmece'de teröristin yakalandığı ev görüntülendiHaberi Görüntüle

 

VEFAT EDEN VATANDAŞLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Patlamada hayatını kaybedenlerin isimlerini açıklayan Bakan Soylu, "6 terör şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Hepsinin ayrı bir hikayesi var. Bir kısmının babası annesi ile bir araya geldik. Bu olayın sonunda Arzu Özsoy ve kızı Yağmur Uçar, Yusuf Meydan ve kızı Ecrin Meydan, Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara kardeşlerimiz hayatını kaybetti." dedi.

 

Fuat Oktay'dan açıklamaİstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı!Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN PATLAMA AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Endonezya ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, 6 kişinin vefat ettiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "16.20 sularında İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılar acil şifalar diliyorum. Hain saldırının hemen akabinde olay yerine hemen emniyet ve sağlık birimleri sevk edilmiş yaralılarımızın süratle çevredeki hastanelere intikali sağlanmıştır. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki failleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır. Milletimiz İstiklal Caddesi'ndeki olayın önündeki ve arkasındaki olayın önündeki ve arkasındaki tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar. İstanbul Vali'mizden intikal eden rakam 4'ü olay yeri, 2'si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu. Yaralı sayımız ise, 53. Bunun dışında çizikti vs. gibi farklı rakamlar gelebilir. Bu rakam valimizden bizzat aldığım rakamdır. Bunlar üzerinde de hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmıştır. Yapılıyor. Kısa zamanda bu vatandaşlarımız da taburcu edilecektir." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRİstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili siyasilerden peş peşe açıklamalarHaberi Görüntüle

"BURADA BİR TERÖR KOKUSU VAR"

Sorulan bir soruya cevap veren Erdoğan, Şu an itibariyle ilk incelemelerde, 'kesin olarak bu terördür' dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, ilk valimin bize aktardığı bilgi burada bir terör kokusu var. Şu an itibariyle oradaki kaçışmalar falan. Bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında ilk tespitler. Gerek İstanbul Emniyet Müdürümüz, gerek kamera incelemeleri bunlar devam ediyor. Bunların sonunda nihai kararı inşallah vereceğiz" ifadelerini kullandı.

8 SAVCI VE İKİ BAŞSAVCIVEKİLİ GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Soruşturmaları Bürosu meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medyadan yapılan olumsuz haberlere yönelik paylaşımlar hakkında soruşturma başlattı

Adalet Bakanı Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığıncai İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili sekiz savcı ve iki başsavcıvekili görevlendirildiğini açıkladı.

Bozdağ açıklamasında, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili adlî tahkikat başlatmıştır. Soruşturmanın etkin yürütülmesi için sekiz Cumhuriyet Savcısı ve iki Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirilmiştir. Hadise bütün yönleriyle etkin bir şekilde soruşturulmaktadır. Güvenlik güçlerimizin kısa sürede fail ya da failleri tespit edip yakalayacağından, soruşturma sonucunda da hadisenin bütün boyutları ile aydınlatılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi.

EGM: PROVOKATİF İÇERİKLİ PAYLAŞIMLARDA BULUNDUĞU DEĞERLENDİRİLEN 25 HESAP TESPİT EDİLDİ

EGM'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: İstanbul/Beyoğlu'nda meydana gelen 'Patlama' olayına yönelik sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız arasında korku ve panik yaratmak amacı barındıran, vatandaşlarımızı kin, nefret ve düşmanlığa alenen tahrik eden provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 25 hesap yöneticisinin tespiti yapılmış, ilgili makamlara gönderilmiştir.

Tek ses, tek yürek oldularTaksim'deki patlama sonrası spor dünyasından mesajlar!Haberi Görüntüle

BTK'DAN BANT DARALTMA UYGULAMASI

Edinilen bilgiye göre, Taksim’de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan basın etiğine aykırı görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), tarafından ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı.

 

 

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK'ten yapılan açıklamada, "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur." ifadelerine yer verildi.

RTÜK BAŞKANI'NDAN 'GÜVENLİ KAYNAK' ÇAĞRISI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Beyoğlu Taksim’de bir patlama haberi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım. İstanbulumuza çok geçmiş olsun." dedi. 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI