26-09-2022 08:04:42

Ardahan Haberi: Maçta provokasyona soruşturma

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’un 6’ncı haftasında Amed Sportif Faaliyetler’in, evinde Bursaspor’u 2-0 mağlup ettiği maçın ardından olaylar çıktı. İçişleri Bakanlığı, stata sokulan ve gerginliğe neden olan görsellerle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Ardahan Haberi: Maçta provokasyona soruşturma
Diyarbakır Stadyumu’nda Bursaspor’u konuk eden Amed Sportif Faaliyetler maçı 2-0 kazandı. Karşılaşma sırasında ve sonrasında stadyum içerisinde gerginlik yaşandı. Müsabakanın başlarında bir grup stadyuma Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ni (IKYB) simgeleyen bayrak ve tişörtle girdi. Sosyal medyada da paylaşılan fotoğrafların ardından Diyarbakır Valiliği şu açıklamayı yaptı: “İlimizde oynanan Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı ile ilgili gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Ancak sosyal medyada yer alan görsellerin seyircilerin elbiselerinin içinde stada sokulduğu konuya güvenlik kuvvetlerimizce derhal müdahale edildiği ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatıldığı Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bakanlıktan açıklama

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da “Diyarbakır’da oynanan maçta alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen vücutlarına sararak stada soktukları değerlendirilen görsellerle ağır provakasyon hedeflenmiştir. Sporu provakatif içeriklerle zehirlemek, isteyenlere hiç bir şartta fırsat verilmeyecektir. Provokasyona gerekli müdaheleler yapılmış ve derhal ilgililere yönelik soruşturma başlatılmıştır” denildi.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI