02-02-2023 17:54:58

Ardahan Haberi: Konsoloslukların kapatılmasında flaş gelişme! 9 ülkenin büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Konsolosluklarını kapatan ülkelerin de aralarında olduğu 9 ülkenin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
Ardahan Haberi: Konsoloslukların kapatılmasında flaş gelişme! 9 ülkenin büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Hollanda Başkonsolosluğu'nun ardından Almanya, Fransa, Belçika ve İngiltere Başkonsolosluğu da kapatıldı. Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, bugün de güvenlik gerekçesiyle halka kapalı olacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Beyoğlu'ndaki Almanya Başkonsolosluğu'nda önlem olarak, zırhlı polis aracı bekletildiği olduğu görüldü. Kapıda "Konsolosluk bugün kapalıdır. Tüm randevular iptal edilmiştir. Güncel gelişmelere internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz" yazılı bir kağıt asıldı.

BAKAN SOYLU: TÜRKİYE'DE YENİ BİR PSİKOLOJİK HARP BAŞLATMANIN EŞİĞİNDE OLMUŞLARDIR

Son günlerde bazı büyükelçiliklerin ve konsoloslukların Türkiye'de geçici süreyle güvenlik nedeniyle kapatılmasına ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu ülkede büyükelçiler, Türkiye’ye deklarasyon yayınlamışlardır. Sebebi ise Türkiye içerisindeki hukuka ayar vermek ve Türkiye’yi istikrarsız hale getirmek. İstiklal Caddesi saldırısı, Hatay’daki polisevine yapılan saldırı, 2022’de büyükelçilerin altına imza attığı bildiriden farklı değildir, aynısıdır. İçlerinde kalmış büyük bir planın parçasıdır. Türkiye’ye karşı yapmış oldukları deklarasyonda hangi büyükelçi, bu deklarasyonun imzalanmasına salık vermişse, Türkiye'de yaklaşık 3-4 gündür bir DEAŞ hadisesi üzerinden büyükelçiliklerin, bazı ibadet alanlarının tehlikede olduğunu ortaya koyarak, bir kurumumuza ilettiği istihbarı bir notla diğer büyükelçilere de, ‘Biz kapatıyoruz, siz de kapatın’ telkininde bulunarak, 60 milyon turist hedefimizi koyduğumuz bir günde, 51 milyon turistin geldiğini, 46 milyar dolar turizm geliri elde ettiğimizi açıkladığımız bir günde Türkiye’de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır" demişti.

Haberin Devamı

DEAŞ ve El Kaide'yi Amerika'nın imal ettiğini söyleyen Soylu, "Rakka'yı, PKK ile DEAŞ arasında değiş-tokuş yapabilme kabiliyetini Amerika Birleşik Devletleri ortaya koymuştur, bir tek kan dökülmeden. Hani birileri diyor ya; 'Biz yıllardan beri kan dökücüyüz' bu ülkede 6 ay da olsa İçişleri Bakanlığı yapan bir cahil. Amerika ve Avrupa’nın şemsiyesi altına girmek için kendi güvenlik güçlerini aynı cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmakla suçlayanlar gibi. Bize 'kan dökücü' diyorlar. Utanmasa Kurtuluş Savaşı’nda verdiğimiz mücadeleyi de aynı sıfatla takdim edecekler" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: BU SORUMSUZLUK KABUL EDİLEMEZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konsoloslukların kapatılmasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sözcü Çelik açıklamasında şunları söyledi;

Ülkemizdeki bazı büyükelçiliklerin ve başkonsoloslukların ülkemizin güvenlik koşulları hakkında endişe yaymaya dönük açıklamalar yaptıklarını görüyoruz. Bunlar sorumsuz açıklamalardır. Bu sorumsuzluk kabul edilemez.

Türkiye güvenli bir ülkedir. Güvenlik güçlerimiz ve istihbarat birimlerimiz işinin başındadır. Bugün güvensiz olarak nitelenebilecek ülkeler; göçmen düşmanı ve İslam düşmanı siyasi hareketlerin demokrasilere meydan okuduğu, kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’e saldırılan yerlerdir.

9 ÜLKENİN BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

Aralarında konsolosluklarını kapatan ülkelerin de olduğu 9 ülkenin büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı bildirildi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI