02-02-2023 08:11:50 Son Güncelleme: 02-02-2023 08:12:50

Ardahan Haberi: Kalleşçe astıkları Menderes’in şimdi de sloganını çalıyorlar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam TRT ortak canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.
Ardahan Haberi: Kalleşçe astıkları Menderes’in şimdi de sloganını çalıyorlar’

BUNUN ADI HIRSIZLIK: Bunlarda utanma diye bir şey yok. Kalleşçe astıkları Menderes’in şimdi de sloganını çalıyorlar. Bunun adı hırsızlıktır. İstismar etmedikleri ne kaldı? Herkesi kör, alemi sersem sanıyorlar. Menderes, ‘Yeter söz milletindir’ çıkışını CHP’nin tek parti faşizmine karşı yapmıştı. Bu söz millet iradesini sembolize ediyor, milletin iradesine sahip çıkanlar ancak bu sloganı kullanabilir. Binalara slogan asmakla olmaz, önce milli iradeye saygılı olmayı öğrenin. Bir defa bunlar milli değil, gayri milli. Milli olmayan bu sözü kullanamaz. Benim milletim sana inanmaz. Bu millete hep ihanet ettiniz. ‘Yeter, söz milletindir’ diyen Menderes’i ipe götürdünüz, idam ettiniz, bunun sorumlusu sizsiniz. Şimdi de bunlar batıdan ‘aferin’ almanın peşindeler. Biz de CHP zihniyetine bugün ‘yeter’ diyoruz.

Haberin Devamı

MİLLETE HAKARET: Gelin biz bunlara 7’li masa diyelim, 6 deyince eksik oluyor. Nerede malum parti, 7. masanın altında. Seçim tarihini açıklayarak bunların keyfini, rahatını bozduk. Kapalı kapılar arkasında toplanıp dağılıyorlardı, seçim tarihi vermesek bunların aday çıkaracağı da yoktu. Aday açıklama tarihlerinde bile bir tutarsızlık var. Siz birbirinize güvenmiyorken millet size nasıl güvensin? Aslında adaylarının kim olduğu da önemli değil. Onlar ipleri 7’sinin elinde bir kukla koymaya çalışıyorlar. Böyle bir aday modeli bu millete hakarettir. Bir de aday yıpranır diye açıklamıyorlarmış. Bu yola çıkan tabii ki yıpranacak, hizmet yıpratır.

HUKUKEN ENGEL YOK: Biz Cumhurbaşkanı seçildik, bunların aklı neredeydi? O zamanlar bunu hiç konuşmadılar dikkat edin. Ama şimdi konuşuyorlar. Niye? Çünkü çıkaracakları adayın seçilme şansı olmadığını görüyorlar, bundan dolayı rahatsızlar. Milletimiz beni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk cumhurbaşkanı yaptı. Biz böylece ilk dönemi tamamlamış olacağız. Yeniden adaylık önünde hiçbir engel bulunmuyor. Hukuka da, anayasaya da uygun. Bunlar, sandıktan ümidi kesenlerin başvurduğu suyu bulandırma çabalarıdır. Milletimiz bizi tekrar aday da yapacak, Cumhurbaşkanı da seçecek.

Haberin Devamı

KOALİSYONA DÖNÜŞ DEMEKTİR: Tam anlamıyla koalisyon dönemine dönüş söz konusu olacak. Başbakan olduğum zaman bakan sayısı 35’ti, bakan sayılarını indirdik. Masa müdavimleri erken başladılar ağlamaya, çünkü bir şey kapmaları lazım, hepsinin bir hesabı var. Kendi kuklalarını aday yapıp bakanlık kapmak istiyorlar. Tüm bunlar amaçlarının hizmet değil, rant sağlamak olduğunu gösteriyor. Benim milletim bunlara bu ülkeyi, devleti asla teslim etmez. 7’li masa Türkiye’ye bir şey getiremez. Benim milletim de onlara bu yetkiyi vermez.

KAPIMIZ AÇIK:(Cumhur İttifakı’nın genişlemesi ve Hüda-Par ile görüşme) Cumhur İttifakı, birlik ve beraberliğin siyasetteki adresidir. Türkiye’nin bekası için yerli ve milli bir anlayışla siyaset yapan herkese kapımız açıktır. Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti, MHP ve BBP olarak güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Cumhur İttifakı asla gizli veya açık pazarlıklar üzerine kurulu değildir. İttifakın yaslandığı değerlere inanan ve saygı gösterenlerle yol yürüyebiliriz. Bu anlamda yeni gelişmeler olursa bunu da olumlu karşılarız. Yarın da (bugün) Devlet Bey’i evinde ziyaret edeceğim.

Haberin Devamı

EYT’DE İLK MŞ ŞUBAT-MARTTA: EYT konusunda çok kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Artık sona geldik, teklif Meclis’e sunuldu. Yarın Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanacak. AK Parti olarak teklifi bir an önce yasalaştırarak vatandaşlarımıza haklarını vermek istiyoruz. EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları şubat ya da mart gibi bağlanabilir. Sorunu kökten çözmek için bir irade ortaya koyduk, bu irademizin arkasındayız. Grup Başkanvekillerimizden Mustafa Bey ile görüştük, ‘İşi geciktirmeyelim, bir an önce bitirelim’ dedik. Bu işi bir an önce bitireceğiz.

İKİNCİ EL KONUT KAMPANYASI: İkinci el konutlarla ilgili destek olmak için ayrı bir proje yapılacak. Planlama aşaması devam ediyor, somutlaşan çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız. Önceliği ilk evini alacaklara ve yeni konut arzına veriyoruz. Bununla üretim ve istihdamı da artırmak istiyoruz. Bu tabii artık seçim sonrası atılacak bir adım. Bu konuda ciddi bir altyapımız, tecrübemiz var. Roman vatandaşlarımıza özel konut kampanyamız da olacak dedik. 12 ilde özel proje için hazırlık yapıyoruz. Uygun ödeme koşullarıyla her vatandaşımızı ev sahibi yapmak istiyoruz. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı konut kampanyasını biz yaptık. İhtiyaç halinde yeni projeleri hayata geçirmekten geri durmayacağız.

Haberin Devamı

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ ADAYLIĞI: Şu an itibarıyla 10-15 ülkenin parlamentosu böyle bir adım atmış konuyla ilgili olarak... Karşımızda İsveç var, Nobel’in merkezi İsveç’te. Onlar bu konuda nasıl bir tavır takınırlar bunu bilemem. Rusya-Ukrayna savaşında attığımız adımlar ve elde edilen başarı dünya barışına katkı sağlamakta. Bölgemizde ve ötesinde her zaman barış, huzur ve istikrar için durmadan gayret göstermeye devam edeceğiz.

EN HEYECANLANDIRAN İMZA: Ayasofya. Üstat Necip Fazıl Sultanahmet’te konuşmuştu “Ayasofya açılacak”, takdimini yapan da bendim. Ayasofya’yı açmak da bize nasip oldu. Nasıl duygulanmayayım? (Erbakan’ın vaatleri) Erbakan hocamızın vaatlerini gerçekleştiren olmamıza rağmen, şu anda birilerinin farklı zeminde, tam bu adımlara karşı olanlarla beraber olmaları insanı ciddi manada hakikaten yıkıyor.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI