30-01-2023 18:12:13

Ardahan Haberi:İstanbul kar yağışı için tarih

Beyaz kabus Balkanlar üzerinden yurda giriş yaptı. İstanbul'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı Sarıyer, Beykoz, İstanbul Havalimanı ve çevresinde şiddetini artırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden ise uyarı üstüne uyarı geldi. Uzmanlar şubat ayı için yoğun kar uyarısında bulunup İstanbul için tarih verdi. İşte hava durumu tahminleri...
Ardahan Haberi:İstanbul kar yağışı için tarih

Yurdu etkisi altına alan beyaz örtü Balkanlar üzerinden giriş yaptı. Sarıyer, Beykoz, İstanbul Havalimanı ve çevresinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı yeni haritada İstanbul, Ankara, Erzurum ve  birçok kent için de alarm verdi.

Haberin Devamı

İstanbul Havalimanı ve çevresinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Akşam saatlerinde etkisini arttıran yağış nedeniyle karla mücadele araçları pistleri açık tutmak için çalışmalar yaptı. Kar yağışı nedeniyle uçuşlarda herhangi bir aksaklık yaşanmadı. 

1/

2/

3/

4/

5/

6/

SARIYER

Sarıyer Maden'de öğle saatlerinden itibaren kısa süreli kar yağışı sonrası bina çatılarında ve araçlarda beyaz örtü oluştu.

Kar yağışından dolayı büyük mutluluk duyan Murat Aydoğdu, ‘’Elli beş yaşındayım ama çocuklar gibi mutluyum. Gökyüzüne bakmaktan, ‘ne zaman yağacak’ diye beklerken 1985-86 yıllarındaki karın ayak izlerini hisseder gibiyiz. İnşallah doğaya, tabiata, memleketimize bol bol yağar. Hem çocuklar eğlenir hem de biz eğleniriz, suyumuz olur. Mevlam veriyor, gerçekten çok mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

KAR İSTANBUL’A GİRİŞ YAPTI

CNN Türk muhabiri Samet Güner, “Beklenen kar yağışı İstanbul’a giriş yaptı. Yüksek kesimlerden giriş yapan kar yağışı Beykoz’u beyaza bürüdü. Beykoz Karlıtepe’de dün hafif başlayan kar yağışı devam ediyor ancak arabaların ve çatı katlarının üzerinde kar tutuğu görülüyor. Kar İstanbul’un yüksek kesimlerinde etkili oldu. Zaman zaman etkisini artıran kar yağışı yüksek kesimlerde hala devam ediyor. Ancak alçak kesimlerde kar yağışını göremiyoruz.

Kavacık’a doğru gidildikçe kar yağışı yağmura dönüşüyor. İstanbul’un farklı notlarında daha şiddetli ve daha etkili olabiliyor kar yağışı. Uzmanlar ocak aynın son günlerinde İstanbul’da kar yağışı bekleniyor demişti ve beklenen kar yağışı geldi ancak çok etkili olduğunu söyleyemeyiz. Öte yandan uzmanlar havaların daha da çok soğuyacağını şubat ayı ile birlikte kar yağışının görüleceğini belirtti. 6-7 şubata dikkat çeken uzmanlar daha alçak kesimlerinde bir kar yağışı olabileceğini açıkladı” dedi.

İSTANBUL’A KAR GELİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Soğuk bir hava girdik. Kış yeni başlıyor Türkiye'de. Dünden itibaren başladı. Anadolu'da kar yağışı devam ediyor. 10-15 gün de aralıklı olarak devam edecek gibi görünüyor.

İstanbul'da hava soğuk. Bugün İstanbul'da hava sıcaklığı 6 dereceyi geçmeyecek. Hafif yağmur var kuzey ve Anadolu kesiminde. Bunun dışında çok kuvvetli bir yağış yok İstanbul'da. Yarın gece sabaha karşı İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yüksek kesimlere karla karışık yağmur yapabilir.

Haberin Devamı

Bugün Karadeniz ve Akdeniz kıyısında yağmur var. İç Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar, Doğu Anadolu'da kar, Siirt, Bitlis, Muş dolaylarında çok yoğun bir yağışı var. Bunun dışında sıcaklıklar iç bölgelerde 2-3 derece daha düşecek.

Perşembe günü yağış Türkiye'den çekiliyor. Doğu Anadolu'da kuvvetli kar yağışları yapıp öğlen saatlerinde çekiliyor. Hafta sonu yeni bir soğuk ve yağışlı hava kütlesi geliyor. Öncelikle batı bölgelerde Ege ve Akdeniz'de yağmur, Marmara'da karla karışık yağmur yapacak. Anadolu'nun hemen hemen her tarafında kar yağışı yapacak. Hafta sonu gelecek sistemle birlikte Anadolu'nun bazı yerlerinde 30 santimetreyi geçecek kar kalınlığı. İstanbul da bu sistemden yararlanacak gibi görünüyor. Cuma, cumartesi gelecek olan bu sistemle birlikte pazartesi, salı yani bir hafta sonra İstanbul kar yağışı alabilir. 2-3 gün arka arkaya da alabilir. Bunu takip edeceğiz.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şen, "İstanbul’un kırsal alanına özellikle Anadolu yakasında salı gecesi ve çarşamba sabahı karla karışık yağmur ve kar yükseklerde görülebilir. Şehir merkezinde zor. Şehir merkezine hafta sonu cumartesi ve gelecek hafta başı gibi olasılık zayıf da olsa var" dedi.

Türkiye beyaza büründü! İşte kar manzaralarıTürkiye beyaza büründü! İşte kar manzaralarıHaberi Görüntüle

ÇATALCA

İstanbul'un Çatalca ilçesinde dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı kısa süreli etkili oldu. Gece saatlerinde etkisini arttırarak sürdüren yağış nedeniyle yüksek kesimlerde, çatılarda, araçlarda, yol kenarlarında ve ormanlık alanlarda beyaz örtü oluştu. Gece boyunca aralıklarla etkili olan kar yağışı sonrası güne beyaz örtü ile uyanan vatandaşlar ise şaşkınlık yaşadı.

SARI ALARM 

Adana, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye için sarı kodlu uyarı yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI