20-11-2022 13:43:20

Ardahan Haberi: İngiliz Başkonsolosluğu'nda terör kurbanları için anma

İngiltere Başkonsolosluğu'na 2003 yılında düzenlenen bombalı saldırıda ölen 16 kişi, saldırının 19'uncu yıldönümünde başkonsolosluk binası önünde anıldı.
Ardahan Haberi: İngiliz Başkonsolosluğu'nda terör kurbanları için anma

20 Kasım 2003’te İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nu hedef alan terör saldırısında aralarında İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Roger Short’un da bulunduğu 16 kişi, saldırının 19’uncu yıl dönümünde başkonsolosluk binası önünde düzenlenen törenle anıldı. Bombalı saldırının gerçekleştiği saat olan 10.55’te İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo ve beraberindekiler, saldırının gerçekleştirildiği yere "In Momeriam -Unutmayacağız" yazılı çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunan başkonsolos, daha sonra konsolosluğa geri döndü.

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo sosyal medyada yaptığı açıklamada "19 yılın ardından bugün, 20 Kasım 2003’te İstanbul Başkonsolosluğumuza yönelik terör saldırısında hayatını kaybeden çalışma arkadaşlarımızı anıyoruz. Onları hiçbir zaman #unutmayacağız. Ayrıca bu terör saldırısı dolayısıyla Konsolosluğumuzun dışında, sokaktan geçerken hayatını kaybeden veya yaralanan tüm masum insanları da anıyoruz. Birleşik Krallık ve Türkiye terörün her türlüsüne karşı kararlı bir şekilde mücadele eden iki müttefiktir" dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI