02-03-2023 07:57:01

Ardahan Haberi: Futbol ailesi ‘omuz omuza’

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya işbirliği ile ‘omuz omuza’ kampanyasının startı dün verildi. Futbol ailesi afetzedeler için telefonu bir an olsun elinden bırakmadı, yaraları sarmak için dev bir adım daha attı.
Ardahan Haberi: Futbol ailesi ‘omuz omuza’

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından tüm Türkiye adeta tek yürek olurken, futbol ailesi de dün gece bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu ortaklığı ile düzenlenen ‘Omuz omuza’ kampanyasının açılış gecesi A Spor, beIN Sports, D Smart Spor, Tivibu Spor, TRT Spor ve TV 8’den canlı olarak yayınlandı.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalı’nın moderatörlüğünde yapılan programa, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu başta olmak üzere tüm Süper Lig kulüp başkanları, futbolcular, teknik direktörler ve Türk futbolunun unutulmaz hocaları Fatih Terim ve Mustafa Denizli de katıldı.

Altı ay devam edecek kampanyanın açılış gecesinde, PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi; Digitürk olarak 20 milyon TL, PSG olarak 1 milyon euro, ECA olarak 500 bin euro, Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin 50, 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya 10, Passolig Genel Müdürü Atıl Aykar, Mehmet Ziylan (Flo Ayakkabı) ve Mehmet Evyap 5, futbol kulüplerinden Adana Demirspor 20, Westerlo 10, Ankaragücü 7,5, Eyüpspor 6, Samsunspor, Fatih Karagümrük, İstanbulspor ve Iğdır FK 5, Muşspor 3, Başakşehir, Antalyaspor ile Bodrumspor 2 milyon TL’lik bağışlarıyla afetzedelere destek oldular. Maddi yardımların yanında Fenerbahçe bin konteyner, Beşiktaş 6 okul, Galatasaray da 250 kalıcı konut yaptırma taahhütünde bulundu.

Haberin Devamı

Hakan Çalhanoğlu da telefonla bağlandığı gecede A Milli Takım’daki futbolcu arkadaşlarıyla beraber 6 milyon TL bağışladıklarını açıkladı.

840 milyon TL’yi geçti

Omuz omuza kampanyasının startının verildiği etkinlik gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde 841 milyon TL toplanmıştı. Devam edecek kampanyaya Türk halkı tüm operatörlerden ‘Destek’ yazıp 8332 SMS göndererek 50 TL’lik bağışta bulunabilir, omuzomuza.org internet sitesi üzerinden hem kart ile hem de havale ve EFT ile bağış yapabilir.

Dursun Özbek’ten taraftara çağrı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Bizim 30 milyon taraftarımız var. Buradan Galatasaraylılara sesleniyorum. Biz eğer 30 milyonsak taraftar başına 10 lira bağışlarsak 300 milyon TL yapar” dedi.

‘Bu beraberlik kalıcı olsun’

Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Acımız taze ama acının içinde umut ve gurur da var. Bu dayanışmanın eşi benzeri yok. İnşallah bu birlik ve beraberlik kalıcı olur” dedi.

Haberin Devamı

‘Sporun birleştirici gücü’

Türk futbolunun en önemli teknik direktörlerinin başında gelen Fatih Terim, “Ben inşaattan anlamam ama bir gencin, çocuğun sporla nasıl değişeceğinden anlarım” dedi. Yeni bir projenin çağrısını yapan Terim, “TFF’nin başkanlığında, tüm devlet kurumları dahil olmak üzere, akademisyen ve Türkiye’nin köklü üniversiteleriyle birlikte; BESYÖ ve spor bilimleri okuyan öğrencilerin stajlarını deprem bölgesinde, bizimle yapması taraftarıyım. Sporun birleştirici gücünü kullanmalıyız” diye konuştu.

‘80 milyon TL ile kampanya açıyoruz’

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Depremin ilk günlerinde TFF olarak 20 milyon TL bağışta bulunduk. Arkasından kulüplerimiz 64 milyon lira bağış yaptılar. Biz bunun üzerine 16 milyon ekleyerek 80 milyon TL ile bu kampanyayı açıyoruz” dedi.
Büyükekşi, şöyle devam etti: “100 konteynerin hemen siparişini verdik. 10 gün içerisinde Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yapmaya başlayacağız. TFF olarak barınma ihtiyacını karşılamak adına yola çıktık. İmkanı olan herkese bu hareketin bir parçası olmaya davet ediyorum. Tek amaç için buradayız. Hepimiz bir ağacın dallarıyız. Kökümüz bir.”

Haberin Devamı

Kampanyanın altı ay devam edeceğini sözlerine ekleyen TFF Başkanı, “Bu kampanyanın yanında özel maçlar da yapacağız. Şampiyonlar Ligi finaline kadar birçok organizasyon gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

‘Hatay 86 milyonun şahsi meselesidir’

Yardım çığlığı ile depremin sembollerinden biri olan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, “Hatay’da bulunduğum sürede 100 kişiyi tanıyorsam neredeyse yarısını kaybettim. Keşke elimizden daha fazlası gelseydi de yapsaydık. Elimizden geldiği kadar bu kampanyalara destek verilmesini rica ediyorum” dedi. Demirel’in yardımcılarından Gökhan Zan da “Hatay sadece Atatürk’ün değil, 86 milyonun şahsi meselesidir. Yardımların planlı ve sürdürülebilir olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

‘Gurur duyuyorum’

Dünya futbolunun en önemli yıldızlarından biri olarak gösterilen Kylian Mbappe de geceye bağlandı. Fransız futbolcu, “Elimde olan tüm imkanları depremzedeler için kullanacağım. Türkiye için her şey çok daha iyi olacak. Bu projenin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘İki hafta şifresiz yayın olacak’

Canlı yayına telefonla bağlanan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Böyle günlerde acımızı hafifletecek tek yol ortak duygumuzu bir araya getirecek birlik ve beraberliktir. İlk günden itibaren aziz milletimizin bu birlikteliği gösterdiğini gördük. Peş peşe yaşanan depremler sonrası yaraları sarmak için kulüplerin bir arada mücadele etmesi mutluluk verici. İnşallah Omuz Omuza kampanyamızla da aynı birlik ve beraberliği taçlandıracağız” dedi.

Sporun zor zamanlarda insanlara moral veren bir güç olduğunu hatırlatan Kasapoğlu, “Bu güce zor günlerimiz de bir kez daha şahitlik ediyoruz. Arması, rengi farklı da olsa kulüplerin tarihe geçen bir dayanışma örneği sergilediğini görüyoruz. Ben bu geceye destek olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Futbolseverlere önemli bir haber de veren Kasapoğlu, “Liglerimizin yayıncı kuruluşu olarak BeIN Sports ile yaptığımız görüşmede ligin önümüzdeki iki haftasındaki tüm maçları şifresiz yayınlanma kararı alındı” ifadesini kullandı.

 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI