23-11-2022 07:51:45

Ardahan Haberi: Düzce depremi yatakta yakaladı! Binlerce kişi büyük korku yaşadı

AFAD, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde, 6.81 derinliğinde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem çok sayıda ilde şiddetli şekilde hissedildi. Aynı bölgede 4,7 ve 4.3 büyüklüğünde olmak üzere çok sayıda artçı sarsıntı olurken, yaralı sayısına ilişkin son bilgiler de aktarıldı.
Ardahan Haberi: Düzce depremi yatakta yakaladı! Binlerce kişi büyük korku yaşadı
Afet ve Acil Durum Yönetimi BaşkanlığI'ndan (AFAD) verilerine göre saat 04.08'de merkez üssü Düzce ili Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Düzce'de depremin ardından enerji nakil hatlarında kesinti meydana gelirken, sarsıntıyla büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı. Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 6.0 olarak revize etti. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Düzce ili Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

DEPREM BÖLGESİNDE ST ST YAŞANANLAR

07.17 BAKAN SOYLU BÖLGEDE: KONTROLLÜ ŞEKİLDE ELEKTRİK VERİLLİYOR

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara'dan helikopterle 5,9 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Düzce'ye hareket etti. Deprem bölgesinde konuşan Bakan Soylu, "Hasarlı binalarda durmamak lazım ama bize şu ana kadar ağır hasarlı bir binayla ilgili bilgi gelmedi. Yaklaşık 30'un üzerinde yaralı söz konusu. Hem 04:30 hem sonraki süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız Valililerle görüştü. Mahalle mahalle yavaş yavaş kontrollü şekilde elektrik veriliyor. Elektrikle ilgili herhangi bir kesinti söz konusu olmayacak. Tedbire yönelik belli bir periyotta kesinti söz konusu. 70'in üzerinde artçı sarsıntı oldu. Vatandaşlarımıza ekipler battaniye olsun, kendilerinin dışarıdaki imkanlarını sağlamak için desteklerini sağlıyor. AFAD ve Kızılay ekiplerimiz bölgeye intikal ediyor. Köylerdeki taramalarımız devam ediyor, intikal etmiş olumsuz bir durum yok. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum." dedi. 

07.12 BAKAN KOCA: YARALI SAYISI 35

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depremle ilgili son bilgileri aktardı. Koca, "Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDüzce'de yıkım yok panik var! 'Hiç beklemediğimiz bir yer'Haberi Görüntüle

06.50 OKULLAR TATİL EDİLDİ

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, Düzce Sakarya ve Bolu'da eğitime bir gün ara verildi.

06.45 DEPREM BÖLGESİNDE KALP KRİZİNDEN CAN KAYBI

Düzce Çay Mahallesi'nde oturan 63 yaşındaki Sevim Çengel'in, yaşanan depremin ardından panik ve korkuya kapıldığı ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

ANKARA VE İSTANBUL'DA HİSSEDİLDİ

Deprem, Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi.

DÜZCE'DE BAZI BİNALARDA ÇATLAKLAR OLUŞTU

Depremin merkez üssü Düzce'de bazı binalarda ve merdivenlerde çatlaklar oluştuğu öğrenildi. AFAD ve belediye ekipleri Düzce merkez ile ilçe ve köylerle irtibata geçerek çalışmalarını sürdürüyor.

"İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLEMEZ"

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziyadin Çakır "Maalesef Düzce adından da  belli olduğu gibi düz bir zeminde bulunuyor. Düzce zemini pek iyi değil ve böyle sarsıntılar oluyor. Ancak bu fay hattında bundan daha büyük bir deprem potansiyeli şu an yok. Çok düşük bir ihtimal. Eğer çatlak olan evler var ise bu evlerden uzak durulmasını tavsiye edebilirim. İstanbul depremini tetiklemez. İstanbul ile bir alakası yok. 6 üzerinde bir deprem üretecek bir fay potansiyel yok." bilgisi verdi.

İSTANBULLULAR DEPREMİN ARDINDAN SOKAĞA ÇIKTI

5.9 büyüklüğünde depremin ardından İstanbullular sokağa çıktı. Sarsıntıyı hisseden İstanbullular, korku içinde sokağa çıktı. O anlar görüntülere yansıdı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI