14-11-2022 13:30:18 Son Güncelleme: 14-11-2022 13:32:18

Ardahan Haberi: Devletimiz Çooook Büyük Taksim bombacısının kimliği belli oldu! İşte ilk ifade

Taksim'i kana bulayan saldırganın kimliği belli olurken, patlamaya ilişkin yeni detaylar da ortaya çıkıyor. Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü patlayıcının türünü de açıkladı.
Ardahan Haberi: Devletimiz Çooook Büyük Taksim bombacısının kimliği belli oldu! İşte ilk ifade

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ne bomba bıraktıktan sonra kaçan terörist kadının gece yapılan operasyonla Küçükçekmece'de yakalandığı ortaya çıktı.

Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlip üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği öğrenildi.

21 ADRESE OPERASYON

Öte yandan yapılan açıklamada, saldırganın olay yerine geliş ve gidiş güzergahını gören 1200 güvenlik kamerasının incelendiği belirtildi. Saldırganın olay yerinden taksiye binerek kaçtığı belirtilen açıklamada, “Esenler ilçesine gittiği tespit edilmiş, yapılan fiziki ve teknik çalışmada şahsın irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlenmiştir.

Yapılan operasyonda 46 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edilmiştir. Belirlenen adrese saat 02.50’de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashı isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir” denildi.

PKK/PYD İTİRAFI

Şüphelinin yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan söylediği anlatılan açıklamada, “PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

PATLAYICININ TÜRÜ BELLİ OLDU!

Kriminal Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi;

İstanbul İstiklal Caddesi'nde, 13.11.2022 tarihinde meydana gelen terör eylemi ile ilgili olarak olay yerinden, teröristin olay yerine gelirken kullandığı araçtan ve şehit olan vatandaşlarımızın üzerinden elde edilen bulguların Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarımızda gerçekleştirilen kimyasal incelemesinde; saldırıda kullanılan patlayıcının, yüksek güçlü patlayıcılardan olan TNT olduğu tespit edilmiştir

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI