17-04-2023 19:10:39 Son Güncelleme: 17-04-2023 19:34:39

Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu! Kentsel dönüşümde yeni müjde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslim törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, “İstanbul'da acilen dönüştürmemiz gereken 1.5 milyon riskli konut var. Bunun için İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında 500 bin konutluk uydu kentler yapacağız. Diğer dönüşümlerinde vatandaşlarımızın ve belediyelerin iş birliğiyle mümkün olan en kısa sürede gerçekleşmesinin takipçisi olacağız. Bu çerçevede kentsel dönüşüm kredilerinin limitlerinin 600 bin liradan 1 milyon 250 bin liraya çıkardık. Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi inşallah milletimizle paylaşacağız" dedi.
Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu! Kentsel dönüşümde yeni müjde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslimi ile 2. ve 3. Etaplarda Kentsel Dönüşüm Başlangıç Töreni katıldı. Erdoğan’a Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, anahtar teslim töreni öncesi konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kentsel dönüşümde bugüne kadar ülkenin dört bir yanında 3,3 milyon konutun inşasını sağladık. Böylece neredeyse 20 milyona yakın insanımızı güvenli yuvalara kavuşturduk. Ama 6 Şubat depremleri gösterdi ki, deprem bizim hazırlıklarımızın bitmesini beklemiyor. Bunun için hem mevcut projeleri hızlandırmakta, hem de yeni projeleri olabilecek en kısa sürede hayata geçirmekte kararlıyız. İstanbul Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyse 830 bin metrekareyi bulan alanı ve 2.5- 3 milyon metrekareye yaklaşan inşaat sahasıyla ülkemizin en önemli projelerinden biridir. Bilindiği gibi emlak konut tarafından 18 parselde yürütülen yeni Fikirtepe Projesine 2020 yılı Aralık ayında başlandı. Burada 20 milyar liralık yatırımla içinde 60 bin vatandaşımızın yaşayacağı 12 bin 418 konut yapıyoruz. Kentsel tasarımıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal hizmet birimleriyle, Fikirtepe'de gerçekten örnek bir proje yürütülüyor. Bir başka ifadeyle ortalama olarak projenin üçte biri tamamlandı. Projenin ilk etabında inşa ettiğimiz bin 648 konutun anahtarlarını teslim ediyoruz. Ayrıca projenin ikinci ve üçüncü etaplarındaki dönüşüm çalışmalarını da başlatıyoruz. Önümüzdeki yılın temmuz ayına kadar konutların hepsi sahiplerine teslim edilmiş olacak. Bu projenin daha yatay bir mimariyle gerçekleştirilmesini istedik. Ama insanlarımızı gönüllü bir şekilde ve bulundukları yerde dönüşüm sürecine dahil etmek için böyle bir yöntemle projeyi yürüttük" dedi.

Haberin Devamı

“İSTANBUL'DA ACİLEN DÖNÜŞTÜRMEMİZ GEREKEN 1.5 MİLYON RİSKLİ KONUT VAR"

Erdoğan bayramın birinci günde kentsel dönüşüm ile ilgili yeni bir müjde vereceklerini belirterek, “Biliyorsunuz şimdi İstanbul'da acilen dönüştürmemiz gereken 1.5 milyon riskli konut var. Bunun için İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında 500 bin konutluk uydu kentler yapacağız. Diğer dönüşümlerinde vatandaşlarımızın ve belediyelerin iş birliğiyle mümkün olan en kısa sürede gerçekleşmesinin takipçisi olacağız. Bu çerçevede kentsel dönüşüm kredilerinin limitlerinin 600 bin liradan 1 milyon 250 bin liraya çıkardık. Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi inşallah milletimizle paylaşacağız. Deprem yıkıntılarının altında canlarımızın yitip gitmemesi, mallarımızın toza toprağa dönüşmemesi için, kentsel dönüşüm çalışmalarında en küçük bir ihmale veya açgözlülüğe meydan vermemeliyiz. Ne İstanbul ne de Türkiye göz göre göre gelen böyle bir tehdidin altında kalmayı hak etmiyor. Gerekiyorsa biraz daha fazla fedakarlık yaparak bir an önce bu işin bitmesini sağlamalıyız. İstanbul'un daha da büyümesiyle bu bölge şehrin en gözde yerleşim alanlarından biri haline geldi" ifadelerini kullandı.

Vesayetle mücadele ettik, emperyalistlere meydan okuduk. Cudi, Gabar'ı bütün bu teröristlerden biz temizledik. Bütün buradaki mağaraları delik deşik ettik. Kandil'den meydan okuyorlar. Ne diyorlar, bay bay Kemal'i destekleyeceğiz. 14 Mayıs'ta benim milletim Kandil'e prim vermeyecek.

Karşımızda 7'li bir ittifak oluşturdular. Aylar yıllar süren kavganın ardından karşımızda Bay Bay Kemal'i aday olarak çıkardılar. Ama bu Bay Bay Kemal her biri ayrı alemde yaşayan 7 cumhurbaşkanı yardımcısından habersiz adım atmayacakmış. Böyle devlet yönetimi olur mu? Bu nasıl bir anlayış. Bunlar bu devletimizi batırmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Yol erkenken kararımızı vereceğiz ve sandıkları patlatacağız. PKK'sını FETÖ'sünü Londra tefecilerini saymıyorum bile. Bay Bay Kemal 300 milyar dolar getirecekmiş Londra'dan. Şimdi bu Frankenstein koalisyonu 85 milyonluk Türkiye'yi yönetecekmiş. Daha 7 kişi birbirini idare edemeyenler 85 milyonu nasıl yönetecek. 

Haberin Devamı

Biz TCG Anadolu'yu ordumuza teslim ettik. Bugün TCG Anadolu halkımızın ziyaretine açıldı. Bunu gerçekleştirmek de bize nasip oldu. Bir toplu iğneyi üretemeyen Türkiye'den artık savunma sanayinde bütün bunları üreten Türkiye'ye geldik. Hep birlikte 14 Mayıs'ı Türkiye Yüzyılı miladı haline dönüştürelim.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI