06-02-2023 21:10:46 Son Güncelleme: 06-02-2023 21:14:46

Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a liderlerden taziye telefonları

Kahramanmaraş depremi sonrası çok sayıda dünya lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a liderlerden taziye telefonları

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını belirten liderler, Türk halkına geçmiş olsun temennilerini iletti.

PUTİN-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Rusya Devlet Başkanı Putin, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Rusya’nın Türkiye’ye arama kurtarma ve afetle mücadele alanında yapacağı desteklere ilişkin de bilgi verdi.

ÇİN LİDERİNDEN ERDOĞAN'A TAZİYE

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mesajda, Türkiye’de meydana gelen büyük can kaybına ve maddi hasara yol açan deprem nedeniyle Çin hükümeti ve halkı adına, hayatını kaybedenlerin yakınlarına en derin taziye, yaralılara da geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Xi, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, Türk hükümetinin ve halkının afetin etkilerinin en kısa sürede üstesinden geleceğine, ülkeyi yeniden inşa edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

KAZAKİSTAN CUMHURBAŞKANI'NDAN TELEFON

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.

ERSİN TATAR İLE GÖRÜŞME

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve KKTC Başbakanı Üstel, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANI'NDAN TELEFON

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

MUHAMMED BİN SELAM İLE GÖRÜŞTÜ

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

HERZOG'DAN TELEFON

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

ÜRDÜN KRALI'NDAN TELEFON

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Ürdün Kralı 2. Abdullah, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

MACRON TAZİYELERİNİ İLETTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.

 

GÜNEY KORE DEVLET BAŞKANI'NDAN TAZİYE MESAJI

Haberin Devamı

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Türkiye’de meydana gelen iki deprem sonrasında anlamlı bir taziye ve dayanışma mesajı paylaştı. Güney Kore Devlet Başkanı mesajında “Bu zor dönemde kalbim Türkiye ve Suriye halkıyla birlikte. Kore, sevdiklerini kaybedenlere en derin başsağlığı dileklerimizi iletmektedir. Kore Savaşı'nda kanla yoğrulmuş kardeşlik bağımız olan Türkiye'ye mümkün olan her şekilde yardıma hazırız” ifadelerini kullandı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI