21-02-2023 19:41:02 Son Güncelleme: 21-02-2023 19:43:02

Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 yıl içinde 70 bin köy evi yapacağız

Deprem bölgesi Osmaniye'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay'a yönelik eleştirilere yanıt verdi. Bölgede tek bir TOKİ binasının yıkılmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 70 bin köy evinin de yapılacağını duyurdu.
Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 yıl içinde 70 bin köy evi yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Osmaniye'ye geldi.
Osmaniye'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesi Osmaniye'de önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Öncelikle Osmaniyeli vatandaşlarıma ev sahibi olarak değerli Cumhur müttefikimiz Devlet Bey ile şu anda birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımıza da kalbi şükranlarımı iletiyorum. Tüm depremzedelerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum. Hatay merkezli 6.4 ve 5.8 depreme biz de Kahramanmaraş'ta yakalandık. Maalesef bu depremlerimizde de kayıplarımız, yaralılarımız oldu. Yüreğimize düşen ateşi anlatmak kelimesiz kalıyor.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 41 BİNİ GEÇTİ

Son tespitlerimize göre depremde hayatlarını kaybeden insanımız 41 bini geçerken 115 bin insanımız da yaralı olarak kurtarıldı.

KARADA MEYDANA GELEN EN ŞİDDETLİ DEPREM

Haberin Devamı

Bilim insanları 6 Şubat Pazartesi günü maruz kaldığımız deprem felaketini 'Dünyada karada meydana gelen en şiddetli deprem' olarak tarif ediyorlar.

YARALARI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Dün Hatay ve Kahramanmaraş'ı tekrar ziyaret ettik. Sadece ülkemizin değil insanlık tarihinin en büyük afetlerinden biriyle karşı karşıya olduğumuz bir gerçektir. Devlet ve millet olarak yaralarımızı sarmaya, hayata çok daha sıkı bir şekilde yeninden tutunmaya çalışıyoruz.



BUNLARIN GÖZÜ KÖR, KULAĞI SAĞIR

Deprem anından itibaren tüm imkanlarımızı şehirlerimiz için seferber etmiş durumdayız. Afet bölgesinin tamamına çekici, dozer, kamyon, arazöz, vidanjör gibi toplam 13 bine yakın iş makinesi sevk ettik. Her ne kadar ana muhalefetin başı ve yanındakiler 'devlet yok, iktidar yok' diyorsa da bunların gözü kör, kulağı sağır, kalpleri mühürlenmiş. İlk günden itibaren devlet 11 ilimizde yerini almıştır.

BÖYLE VİZDANSIZLIK OLUR MU

Depremzedelerimizin yeme-içme ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla gereken tedbiri aldık. Ama terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Kızılay nerede diyor. Be ahlaksız, be namusuz, ne adi... Böyle vicdansızlık olur mu? Bir ülkede kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca yaklaşmak yenilir, yutulur bir şey değildir.

KULAKLARINIZ DUYUYOR MU ACABA?

Bölgeye sevk edilen 300 bin çadırın kurulumuyla ilgili 3 milyon 265 bin battaniyenin 310 bin ısıtıcının dağıtımı gerçekleştirildi. Kulaklarınız duyuyor mu acaba? İnanın bunların kulakları var duymaz, gözleri var görmez. Bunlar sağırdır, kördür.

TÜM İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR

Haberin Devamı

Sıcak yemekten kumanyaya, gıda paketi dağıtımına kadar tüm ihtiyaçlar karşılanıyor. Kalıcı konutların inşa adımlarını atmaya başladık. Daha önce dediğim gibi bize 1 yıl müsaade edeceksiniz.

 

ALT YAPI HİZMETLERİ VERİLMEYE BAŞLADI

Biz şehirlerimizi yeniden bütünüyle inşa edecek yaklaşımıyla adım atıyoruz. Osmaniye'de de İlk 200 bin konutun müjdesini dün Hatay'da vermiştik. 9 bin 550 konutla işe başlıyoruz. Kontrollü bir şekilde alt yapı hizmetleri verilmeye de başlanmıştır.

KÖYLERİMİZİ DE AYAĞA KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de bir yıl içinde ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Mart ayında 200 bini konut ve 70 bini köy evi olmak üzere ilk etapta toplam 270 bin ailemizi ev sahibi yapmak için bismillah diyeceğiz.


 

Haberin Devamı

ÇIKARMAMIZ GEREKEN DERSLER VAR

Hepimizin çıkarması gereken dersler olduğu açıktır. Eksiklerimizi gidermemiz, güçlü yanlarımızı tahkim etmemiz büyük önem arz ediyor.

TEK BİR TOKİ BİNASI YIKILMADI

Bu kentsel dönüşümü muhakkak yapmamız lazım. Bunu gerçekleştirmemiz lazım ki yataklarımızda huzurlu bir şekilde uyuyabilelim. TOKİ vasıtasıyla yürütülen toplum konutun önemini bir kez daha idrak ettik. Depremin olduğu bölgelerde hamdolsun tek bir TOKİ binası yıkılmadı.

HEPSİNİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Şehirlerimizin tarihi, kültürel ve sosyoloji dokusunu koruyarak inşallah kısa sürede hepsini yeniden ayağa kaldıracağız. Söz verdiğimiz gibi inşallah konutları 1 yıl içerisinde teslim etmeye başlayacağız. Vatandaşlarımdan bizlere 1 yıl müsaade etmelerini rica ediyorum.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI