14-11-2022 08:00:41

Ardahan Haberi: Bakan Bozdağ canlı yayında açıkladı! İstiklal'deki patlamada 45 dakika detayı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ yaptığı açıklamada, "Bir kadın bankta 40 - 45 dakika kadar oturuyor, kalktıktan bir süre sonra patlama oluyor. " dedi.
Ardahan Haberi: Bakan Bozdağ canlı yayında açıkladı! İstiklal'deki patlamada 45 dakika detayı

Hem Cumhurbaşkanı Yardımcımız hem İçişleri Bakanımızla beraber olay yerinde incelemelerde bulunduk. Olayla ilgili şunları söyleyebilirim. Anlatılanlar çerçevesinde şunu ifade edebilirim: Bir kadının oradaki banklardan birisini 40 dakikadan fazla bir süre oturduğu görülüyor. Kalktıktan bir iki dakika sonra patlama meydana geliyor. Kadınla ilgili bütün kayıtlar inceleniyor. Güvenlik güçlerimiz olayla ilgili incelemesini sürdürüyor.

BİR KADIN 40-45 DAKİKA BANKTA OTURUYOR

Bir kadın 40-45 dakika bankta oturuyor. Kalktıktan 1-2 dakika sonra patlama oluyor. İki ihtimal var: Ya poşet veya çanta her neyse onun içerisinde düzenek var kendi patlatıyor ya da uzaktan birisi patlatıyor. Bunların hepsi şu an inceleniyor. Bir takım çiviler olduğu söyleniyor. Bunlarla ilgili kriminal incelemeler yapıldıktan sonra bu patlayan düzeneğin ne olduğu hangi örgüte ait olduğu veya nelerden oluştuğuna dair ancak öyle karar verilebilecek. Şu anda elle tutulur somut parçalar dışında bir kanaat yürütebilecek veri olay yerinde yok.

KADININ İSMİ BELLİ DEĞİL

İsim şu ana kadar belli değil. Bir görüntü var. Kadın olduğu belli. İstanbul Başsavcılığı konuyla ilgili 2 Cumhuriyet Başsavcısı vekili, 8 tane de Cumhuriyet Savcısı görevlendirdi. Diğer muayene sırasında işlerin aksamamısı için de 6 tane de adli tıpla ilgili konularda ilgilenecek savcı görevlendirdi.

İKİ İHTİMAL VAR 

Olayın oluş şekline ve olduğu yere baktığında bunun bir terör eylemi olduğu değerlendiriliyor. Hangi terör örgütü tarafından yaptı, yaptırıldı. Buna dair takipler, değerlendirmeler sürüyor. Kadına dair şu ana kadarki ön bilgiler üzerinden değerlendirme yapılıyor. Bunlar sonuçlandıktan sonra hangi terör örgütünün eylemi olduğunu söylemek daha doğru olacaktır.

İki ihtimal var. O poşet veya çanta onun içinde düzenek var ya kendi patlatıyor ya da uzaktan birisi patlatıyor. Bir takım çiviler olduğu söyleniyor. Bunlarla ilgili kriminal incelemeler yapıldıktan sonra bu patlamanın ne olduğu, hangi örgüte ait olduğu veye nelerden oluştuğuna ancak öyle karar verilebilecek.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Sosyal medyada dolaşan asılsız ihbarlı haberlere vatandaşlarımızın itibar etmemesinde büyük bir fayda vardır. Öte yandan İstanbul Başsavcılığı bu yapılan asılsız paylaşımlarla ilgili soruşturma başlattı. Vatandaşlarımıza çağrımız resmi makamların dışındaki açıklamalara itibar etmemeleridir.

Bu olayı elbette yapanların bir hesabı var. Burada Türkiye'nin sağladığı güven ortamı ve ileriye dönük verdiği umutları yok etmek olabilir. Çok net gözüküyor, Türkiye'nin en işlek caddelerinden birine hem vatandaşlarımızın hem de turistlerin en çok kullandığı yerde böyle bir patlamın yapılması Türkiye'nin iç huzuruna, barışına, güvenliği yönelik bir saldırıdır.

Tükriye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Bugün 20 yıldır millette 15 seçimde birinci olmuş, her defasında iktidar vizesi almış, 20 yılın tecrübesiyle Türkiye'yi yöneten güçlü bir irade var. Türkiye'nin hukuku, menfaati söz konusu olduğunda bir dünyayı karşısına almaktan korkmayan ve gerektiğinde karşısına alan bir irade var.

Terörle de etkin ve kararlı bir mücadele bugün Türkiye yürütüyor. Hem içeride hem dışarıda. İçeride teröristlerin güven ortamı içerisinde barınma imkanları kalmadı.Organize eylem yapabilme kabiliyetleri kalmadı. Türkiye artık terörle mücadelesini sınırların dışında ve çok çok ötesinde yapan, bunu da başarıyla yapan ülke konumunda.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI