05-02-2023 18:32:20

Ardahan Haberi: Afyonkarahisar feci kaza: 8 ölü, 35 yaralı! 'Bir baktım uçuyoruz'

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi yakınlarında yolcu otobüsünün devrildiği kazada 8 kişi yaşamını yitirdi, 35 kişi yaralandı. Öte yandan Bursa'da yağış nedeniyle kayganlaşan otoyolda, 4 otomobilin karıştığı zincirleme kazada da 4 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. 
Ardahan Haberi: Afyonkarahisar feci kaza: 8 ölü, 35 yaralı! 'Bir baktım uçuyoruz'

Kaza, sabaha karşı Dinar ilçesine bağlı Karabedir köyü yakınlarında meydana geldi. Diyarbakır'dan Bodrum'a giden yolcu otobüsü sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu devrildi.

Haberin Devamı



8 ÖLÜ, 35 YARALI

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre kazada 8 kişi yaşamını yitirirken, 35 kişi yaralandı. Kaza yerinde ekiplerin çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. 

VALİ KAZANIN SEBEBİNİ AÇIKLADI

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 8 kişinin öldüğü, 33 kişinin ise yaralandığı otobüs kazasının ardından hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Vali Yiğitbaşı, kazanın sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesinden kaynaklandığını ifade etti.
Vali Yiğitbaşı kazanın ardından tedavi için Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıları ziyaret etti. Ziyarette hastane Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran da Vali Yiğitbaşı’na eşlik ederek yaralıların durumu hakkında bilgiler verdi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Yiğitbaşı şunları söyledi:

"Kaza şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesinden ötürü. Tabi ilk bilgilere göre 8 vefatımız var. Hem yaralılarımızı ziyaret ettik, hem başhekimimizden bilgi aldık. Burada ağır yaralı, hayati risk taşıyan 3 hastamız var. Bir tanesinin dalağı alındı. Birinin akciğerlerine hava girmesi söz konusu, dren takıldı. 3 hastamız şu an hayati risk taşıyor. Bir tane de Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ndeki (AFSÜ) hastamız şu an beyin cerrahisi uzmanlarımız tarafından ameliyata alındı. Onun da durumu ağır. Ancak inşallah hayati risk taşıyan hastalarımızın biz sağlıklarına kavuşmasını ümit ediyoruz. Onlar Dinar Devlet Hastanesi'nde otopsi işlemlerini şu an tamamladılar. Bu şekilde tabi burada vefat eden vatandaşlarımızın kimlik bilgileri de şu an itibarıyla tamamlanmış durumda, bir tane vatandaşımızın sadece kimlik bilgileri henüz netlik kazanmadı. Üzücü bir durum gerçekten tüm hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Hepimize geçmiş olsun."

Haberin Devamı

'BİR BAKTIM UÇUYORDUK'

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi yakınlarında yolcu otobüsünün devrildiği kazada yaralananlardan Adem Kaya, tedavisi için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne getirildi. Adem Kaya kazayla ilgili, "Ben yarı uyanıktım. Bir baktım uçuyoruz. Sonra yan tarafa düştü. Başka bir şey yok. Ben ve birkaç arkadaş buraya geldik. Diğerlerini bilmiyorum. Jandarmanın dediğine göre 8 ölü varmış. Buraya getirdiler, orada sağ olsun ambulanstakiler bize yardımcı oldu. Orada damar yolu falan açıldı. Burada da gelip röntgen filan çektirdik, kolum çatlamış mı kırılmış mı bakacaklar" dedi.

Haberin Devamı

BAKAN KOCA: YARALILARIMIZIN TEDAVİSİNE BAŞLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da Afyonkarahisar'daki kazaya ilişkin bir açıklama geldi. Bakan Koca, "Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, olay yerinde 8 kişi hayatını kaybetti, 3’ü ağır 42 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere nakledilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızın tedavisine başlanmıştır. Bir an önce şifa bulmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kazayla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Soylu, "Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde yaşanan elîm otobüs kazasında hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hemşehrilerimize ve Afyonkarahisar'ımıza geçmiş olsun." dedi.

ANNE- KIZ CENAZEDEN DÖNÜYORMUŞ; OĞULLAR OTOBÜSTE YER BULAMAMIŞ

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi yakınlarında Diyarbakır'dan Bodrum'a giden Star Diyarbakır seyahat firmasına ait 34 SD 7721 plakalı yolcu otobüsünün devrildiği kazada kızı Sultan Nur Özay (13) ile hayatını kaybeden Seval Özay'ın (41) Adana'da ölen teyzesinin cenazesinden döndükleri ortaya çıktı. Seval Özay'ın cenazeye 2 oğlu ve kızı Sultan Nur Özay ile katıldığı, Denizli'ye dönmek için aynı otobüste yer bulamayınca 2 oğlunu başka bir otobüse bindirdiği öğrenildi. Öte yandan Seval Özay'ın polis memuru eşi Saim Özay'ı ise geçen yıl Covid-19 nedeniyle kaybettiği belirtildi.

Haberin Devamı

BURSA'DA OTOYOLDA ZİNCİRLEME KAZA: 4 ÖLÜ, 7 YARALI

Öte yandan Bursa'da yağış nedeniyle kayganlaşan otoyolda, 4 otomobilin karıştığı zincirleme kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. 

Kaza, saat 11.00 sıralarında Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Selçukgazi Tüneli yakınlarında meydana geldi. Bursa'dan İstanbul istikametine giden 4 otomobil, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücülerinin direksiyon kontrolünü kaybetmesi ile birbirine çarptı. İhbarla olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

BURSA'DA FECİ KAZA: 5 ÖLÜ

Bursa'daki akrabalarının düğününe katılmak için Çanakkale'den yola çıkan 6 kişilik ailenin içinde bulunduğu otomobil de, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı yönden gelen kamyonla çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralanırken, araçta bulunan 1'i çocuk 5 kişi hayatını kaybetti.

Kaza dün öğlen saatlerinde Karacabey ilçesi Çanakkale-Bursa karayolu Tophisar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Bursa'daki akrabalarının düğün törenine ailesiyle birlikte katılmak için Çanakkale'nin Biga ilçesinden yola çıkan Şuayip Giren (25) yönetimindeki 26 KD 523 plakalı otomobil, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Sürücü Giren'in direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil savrularak bariyerleri aştı, karşı şeritten gelen İsmail A. yönetimindeki 55 AGY 226 plakalı kamyonla çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle otomobil hurdaya dönerken, sürücü Şuayip Giren ile otomobilde bulunan Şerife Mert (36), Hacer Mert (32), Eşref Giren (61), Hatice Giren (57) ve Yavuz Selim Mert (4) araç içerisinde sıkıştı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri olası ikinci kazayı önlemek için yolda güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekipleri, yaklaşık yarım saatlik müdahalenin ardından araç içerisinde sıkışanları çıkardı. Sağlık ekipleri yaptığı kontrolde, Şerife Mert, Hacer Mert, Eşref Giren, Hatice Giren'in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 4 yaşındaki Yavuz Selim Mert ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan otomobil sürücüsü Şuayip Giren'in ise hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

<
  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI