Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'de şehit düşen Uzman Onbaşı Emre Baysal için İstanbul'da tören düzenlenen cenaze törenine katıldı. Erdoğan törende, "Şehitler Tepesi boş kalmayacaktır. Bu topraklar sıradan topraklar değil. Şühedanın fışkırdığı topraklardır, bu topraklar." dedi. İdlib'de şehit düşen Uzman Onbaşı Emre Baysal için İstanbul'da düzenlenen cenaze törenine aynı saldırıda gazi olan silah arkadaşı da katıldı.
Birçok saygın kuruluş tarafından yılın bürokratı seçilen tecrübeli yönetici Sami Atıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı Güvenlik Anonim Şirketi’ne (İSTGÜVEN A.Ş) Denetim Müdürü olarak atandı.
İstanbul Ardahan İl Derneğinin Ardahan düşman esaretinden kurtuluşunun 99. yıllını KARS, Ardahan , Iğdırlı hemşehriler ile birlikte, İstanbul’da kutladı
Merkezi İstanbul Şişli’de bulunan ve Başkanlığını Gazeteci Fakir Yılmaz’ın yaptığı İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu 17 Mayıs 2020 Pazar günü olağan kongresini yapacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Teknopark-İstanbul 2. Etap Açılış Töreni”nde önemli açıklamalar bulundu. Erdoğan, "Teknopark İstanbul, sunduğu nitelikli altyapı, atölye, laboratuvar ve sosyal imkanlarıyla yabancı şirketleri de cezbediyor." dedi. Konuşmasında iş adamlarına çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaman yatırım zamanıdır. Yatırım olacak ki üretim artsın, istihdam olsun. Hükümet olarak yatırım, üretim, ar-ge, istihdam desteği veriyoruz. Faizler ciddi manada tek haneli rakamlara doğru düşmüş durumda. Artık yatırım zamanıdır. Girişimci de üzerine düşeni yapsın diyorum sonra geç kalırsınız" açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Yeni Üye Çalışmaları Ödül Töreni'nde konuştu
İstanbul'da silahlı suç örgütüne yönelik il genelinde yapılan operasyonda çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Özel Harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
09 Şubat 2020 Cumartesi akşamı İstanbul Sefaköy’de Ardahan Sulakyurt (Sarzep) Köyü Derneği Kaz gecesi yaptı.
Türkiye nüfusu 83 milyon 154 bin 997 kişi oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de ikamet eden nüfus, 31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla bir önceki yıla göre 1 milyon 151 bin 115 kişi artarak 83 milyon 154 bin 997 kişiye ulaştı. Yalnızca İstanbul'daki artış 451 bin olarak kayıtlara geçti. Böylece, nüfus artışının yaklaşık yüzde 40'ı İstanbul'da gerçekleşmiş oldu
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ömer Türkoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Ardahan’a davet etti.